El Blog de Mario Prades

Posa't en contacte amb mi mitjançant el correo electrònic: tocderock@hotmail.com

lunes, 31 de marzo de 2014

Un Toc de Rock 08-51

Avui el nostre recorregut musical ens porta noms històrics del rock espanyol com Danza Invisible, 091, Brighton 64, La Orquesta Mondragón, Revolver, Noel Soto, junt als argentins La Joven Guardia i Almendra, però també escoltarem a Falcons, Pep Sala, Presuntos Implicados, i molts altres, que sonaran a Un Toc de Rock, així com el nord-americà Boz Scaggs que ens sorprendà cantant en castellà. Anem a iniciar aquest viatge pel record des de La Xarxa de Comunicació Local i totes aquelles emissores que emeten el programa, començaré amb els granadins 091 i la cançó “Escenas de guerra”. Ara obro la barraqueta, soc Mario Prades i us dic com sempre.

Benvinguts a Un Toc de Rock

091 – Escenas de guerra 1986

El grup de Granada 091 van ser una de les millors bandes de rock espanyoles dels anys 80 i part dels 90, en sana rivalitat amb La Guardia que eren de la mateixa ciutat. Integraven 091: José Ignacio Lapido (guitarra), José Antonio García (veu), Tacho González (batería), Víctor García Lapido (guitarra) i Jacinto Ríos (baix). Van funcionar des de l’any 1981 fins 1996, any en què 091 es van acomiadar dels seu públic i es van retirar amb un concert celebrat a Maracena (Granada), curiosament la ciutat on van realitzar la seva primera actuació. Aquest concert és va gravar en un doble disc i va ser titulat “Último concierto", tampoc és que s'esforcessin massa amb el títol. El disc es va publicar el mateix any. José Ignacio Lapido a partir d'aquest moment va començar una interessant, si be discreta, carrera en solitari. Aquesta cançó que escoltem ara a Un Toc de Rock, es trovaba en el seu segon disc "Más de 100 lobos", publicat per Zafiro l’any 1986 i al meu parer el millor traball de 091. Per cert el vinil era de color vermell i no negre com sol ser l’habitual. Una cosa que podia semblar nova, però que ja havien fet molts artistes en els anys 60’s, entre ells José Guardiola i Filippo Carletti. És clar que això va permetre moltes conyes amb alló de "disco rojo" en clara al·lusió als 40 Principals.

Brighton 64 – Solo hasta el final 2012

A finals del 2012, crec que va ser al novembre, el grup barceloní Brighton 64 va publicar l'àlbum "Esta vez va en serio" que ha representat el retorn d'un grup mític del moviment mod a Espanya que es va crear a principis de la dècada dels 80, avui molt més propers al rock. Liderats pels germans Albert i Ricky Gil, als quals sempre he apreciat molt des que ens vam conèixer i amb els que vaig produir el primer concert que es va realitzar al Moll de Costa de Tarragona. En aquell concert el cartell eren a més de Brighton 64, Los Enemigos i Seis Disparos, aquest darrers eren un dels mes grups, encara que he de reconèixer que va ser un veritable fracàs ja que es tractava de finals del mes d'octubre, amb un fred que pelava i en un recinte inèdit a aquests efectes, el públic es va imaginar que era a l'aire lliure i això, sumat al fet que la policia va organitzar controls i escorcolls en els dos  accessos al port de Tarragona, va fer que el públic es tirés enrere. Va ser un veritable desastre econòmic ja que el empresari, un desaprensiu de Vilaplana, no va pagar ni als grups ni als que van treballar en l'esdeveniment, jo tampoc vaig cobrar. Els únics que van percebre els seus honoraris va ser l'empresa de seguretat i és que el "bon home" va voler tenir en tot moment les esquenes cobertes. Tornant a Brighton 64, van triomfar sobretot amb "Barcelona blues" i "La casa de la bomba". Després de desfer-se es van reconvertir en Brigatones per passar posteriorment a ser Matamala. Al costat de Reyes Torio els germans Gil eren propietaris del segell Al·leluis Records. En aquesta gravació que escoltem ara i amb els germans Albert i Ricky Gil trobem a Tino Peralbo a la bateria i el teclista Jordi Fontic (tots a la foto). Per cert, Brighton 64 van prendre el seu nom de les famoses batalles entre mods i rockers que van tenir lloc a les platges de Brighton l'any 1964.

Danza Invisible – A este lado de la carretera 1988

Els malaguenys Danza Invisible van versionar aquest tema de Van Morrison i ho van fer així de bé. A la lletra ens parlen de diferències socials d'un costat i l'altre de la ciutat, on depenent del costat en que et trobes ets millor o pitjor, sense tenir en compte que l'ésser humà, bo o dolent, és el mateix estigui on estigui. Jo vaig redescobrir la cançó en un disc recopilatori, un doble CD titulat "Más que coches" i Danza Invisible era l'únic grup espanyol que es va incloure, compartin pistes amb ZZ Top, Lynyrd Skynyrd, Blue Brothers i altres del mateix nivell. Danza Invisible es van crear a Torremolinos i va ser fundat per Ricardo Texidó juntament amb Chris Navas i Manolo Rubio, provinents del grup de punk Adrenalina, l’any 1981. Poc després, va entrar Antonio Gil a la guitarra i Javier Ojeda, que va substituir a Ricardo Texidó com a cantant i aquest es va dedicar solsament a la bateria. Jo créia que Antoñito havia mort, però per sort m’equivocava. Danza Invisible van guanyar el Concurs de Rock Alcazaba, organitzat per l'Ajuntament de Jerez de la Frontera, el que els va permetre gravar el seu primer senzill amb "Mis ojos hacia ti". Aquesta cançó que estem escoltant es trobava originalment en el seu LP "A Tu Alcance", publicat l’any 1988.Jo els vaig tenir actuant a la discoteca Torn de l'Hospitalet de l'Infant i es va omplir a rebentar (la foto, feta per Mario Prades, es d'aquell concert). Per cert, salutacions als oidors d’Hospitalet i Vandellos. El bateria Ricardo Texidó va deixar Danza Invisible l’any 1993 per llançar-se com cantant i compositor en solitari, debutant amb el disc "Texidó". El darrer treball de Danza Invisible “Tía Lucía” es va editar l'any 2010 i seguin la moda actual, tot son versions, amb cançons de gent tan dispar com Gato Pérez, Hilario Camacho, Michael Jackson, Eddy Grant i atres. Danza Invisible han editat en total 19 discos i conseguit 7 Discos d’Or i 2 de Platí. Paral·lelament Javier Ojeda ha tret dos àlbums en solitari. A la primera foto el dia que Danza Invisible van renovar el seu contracte amb Producciones Twins.

La Orquesta Mondragón – Feliz Navidad

El Nadal sempre representa alguna cosa d'entranyable, amb un toc místic, mestissatge entre tradició, folklore i mite somiador. Quan arriba el Nadal sembla que de la gent emana el millor d'ells mateixos. És l'esperit del Nadal. Però com no sempre és així, l'Orquestra Mndragón va gravar aquest tema en ell que el Nadal no arriba al desembre, en el doble àlbum en directe “Rock’n’roll Circus”, un àlbum considerat junt amb el “Rock and Ríos” de Miguel Ríos com els millors discos en directe dels anys vuitanta  En aquest doble disc i a la gira pertinent de la Orquesta Mondragón, el teclista va ser el català Josep Más "Kitflus", membre de Pegasus. L'Orquestra Mondragón, liderada per Javier Gurruchaga, nascut el 12 de febrer de 1958, es va formar a Sant Sebastià l’any 1976, La veritat és que al llarg dels anys pel grup han passat molts músics, entre ells, encara que no era músic, el mim Popotxo que convertia cada cançó en un gang humorístic, Ray Gómez (guitarra) que havia tocat amb Pekenikes i a la banda de John Lennon, Ian Anthony Richies (baix), Thierry Farrugia (saxo), Esteban Coll (teclats), el catalán Josep Más Kitflus (teclats) i que, com us deia, va col·laborar precisament en aquest disc i la posterior gira, Jaime Stinus (guitarra), Javier Vargas (guitarra), José Luis Lanzagorta (teclats), Tony Carmona (guitarra), Juan Calleja (guitarra), Juan Carlos Mendoza (baix), Jean Marie Ecay (guitarra),  Andrés Olejniczak (saxo), Ángel Celada (bateria), Bobby Martínez (saxo), Alfonso Pérez (piano, teclats), Michelle MacCain (cantant), Odette Tellería (cantant) i Doris Cales (cors). “Rock & Roll Circus” recollia temes dels seus cinc discos anteriors i crec que aquesta cançó que escoltem ara era nova, però no estic segur del  tot, el que si crec és que va ser un dels singles que es van extreure del doble àlbum. La Mondragón va debutar l’any 1979 amb el LP "Muñeca hinchable". Jo vaig conèixer Javier Gurruchaga durant la gira d'aquest doble àlbum, el grup va actuar a la Festa Major de la Pobla de Mafumet, a Tarragona i el vaig entrevistar.

La Joven Guardia – El extraño de pelo largo 1968

La Joven Guardia van ser una de les millors bandes de l'anomenat “Rock Nacional Argentino” i estaven liderats pel cantant, guitarra i compositor Roque Narvaja, el mateix que ja en solitari gravaria i compondria el gran èxit de Miguel Ríos "Santa Lucia". La Joven Guardia eren, a més de Roque Narvaja (a la foto), Félix Pando actualment productor musical i discogràfic radicat en els Estats Units, Enrique Masllorens avui subgerent de relacions institucionals del Canal 7 a l'Argentina i Hiacho Lezica que va morir el 1980. Van sorgir en els 60, contemporanis de Los del Fuego, Los Gatos i Los Beatniks i el tema que escoltem, editat en single per RCA al 1968, és possiblement la millor cançó de La Joven Guardia i va tenir una segona part "La extraña de las botas rosas". Roque Narvaja els va deixà a principis dels 70 per llançar-se ja en solitari, encara que La Joven Guardia va seguir fins a 1978, any en què es van desfer definitivament, però només hi havia el bateria Hiacho Lezica dels membres originals. Roque Narvaja es va venir cap a Espanya i va treure una quans discos al pais, si bé crec que despres fa fotre el camp un altre vegada cap a la seva terra que també es la terra dels meus pares.
La Joven Guardia una boina banda de rock argentina

Almendra – Muchacha ojos de papel 1970

I ja que estem a l’Argentina, al programa d'avui escoltarem a Almendra i la cançó “Muchacha (ojos de papel”, un tema composat per Luis Alberto Spinetta al que també li deien "El Flaco" i gravat quan aquest es trobava al capdavant del grup. És una de les cançons més destacades i influents del Rock Nacional argentí. Va ser estrenada en viu el diumenge 22 de juny de 1969 a un recital que Almendra va realitzar al Teatro Coliseo de Buenos Aires i editada el 5 de gener de 1970 com a primer single de l'àlbum "Almendra I" considerat com un dels millors discos del rock argentí. L'any 2002 va ser  clasificat per la revista Rolling Stone i la cadena MTV com la segona millor cançó de tots els temps del Rock Nacional argentí. Es tracta d'un gran poema d'amor eròtic que descriu els sentiments profunds d'un jove adolescent, demanant-li a la seva "muchacha" que es quedi amb ell al llit fins a la matinada. La cançó està inspirada pel primer amor correspost de Spinetta, Cristina Bustamante, una veïna de Emilio del Guercio i es diu que va ser la seva primera relació sexual. Almendra va ser una banda de rock formada l’any 1967 al barri porteño de Belgrano per Luis Alberto Spinetta (guitarra i veu), Edelmiro Molinari (guitarra i cors), Emilio del Guercio (baix i cors) i Rodolfo García (bateria). Van funcionar de 1967 a 1970, encara que van tornar l’any 1979, però només van estar un parell o tres d'anys en actiu. Després Luis Alberto Spinetta va tindre diversos projectes, entre ells Pescado Rabioso, Spinetta Jade, Spinetta y Los Socios del Desierto. Va néixer el 23 de gener de 1950 i va morir el 8 de febrer de 2012 per culpa d'un càncer a l'estomac.

Revolver – El mismo hombre 1996

Aquesta cançó es va incloure a l'àlbum “Calle Mayor”, editat l'any 1996, del grup Revolver, un nom darrere del que trobem al cantant, músic i compositor Carlos Goñi que va néixer a Madrid el 8 d'octubre de l’any 1961, si bé ell es sent valencià. Va formar part del grup alacantí Garage amb els que va treure dos singles i posteriorment es va incorporar a Comité Cisne, un grup amb els que va editar diversos discos molt interessants, fins que es va decidir a llançar-se ja en solitari convertint-se en Revolver. Us explicaré una anècdota perquè aprecieu com són les cases de discos. L'any 1990 va treure el seu primer disc com Revolver, Carlos Goñi i jo ens coneixíem de la seva època a Comité Cisne i em van trucar de Wea, la seva discogràfica per donar-me el disc i que li fes una entrevista per Diari de Tarragona, vam quedar a la cafeteria de l'Hotel Maritim, a Cambrils, just al costat de casa meva i quan ens vam veure no vaig poder deixar de comentar-li com s'havia aprimat. Em va dir textualment “Wea me dio un tiempo limitado para perder 20 kilos o se negaban a sacar el disco, afirmaban que no daba la imagen”. Aquesta és una gran veritat quan parlem del mercat discogràfic a nivell de grans multinacionals del disc, en masses ocasions prefereixen imatge a qualitat.

Pep Sala – Un trosset de cançó 2004/2008

Des de l’àlbum “Manual teòric i pràctic del pas del temps” us he extret aquesta bella cançó que ens interpreta i va compondre un bon amic, Pep Sala, si bé la cançó va ser inclosa inicialment en el disc “Crítica de la raó pura" que s'havia publicat l'any 2004. Pep va ser la meitat de Sau i tant amb el recordat Carles Sabater com amb ell m'unia una bona amistat. Pep Sala és un bon col·leccionista de llibres i una vegada ens va ajudar a taxar la biblioteca familiar. El doble CD “Manual Teóric i Practic sobre el pas del temps” es va publicar l’any 2008 i l’amic Pep Sala compta amb les col·laboracions de Gerard Quintana, Montse Llarás i Monica Green. Josep Sala i Bellavista va néixer a Vic el 17 de juliol de 1960. Quan va començar va formà part de dos grups escocesos, Midnite Hour i Eclipse. L’any 1986 i amb Carles Sabater, van crear Sau, la millor banda de pop català de tots els temps. L’any 1993 sorgeix Pep Sala & La Banda del Bar, un projecte paral·lel per donar sortida a les seves inquietuds musicals els anys sabàtics de Sau. Aquest grup va funcionar paral·lelament al seu traball amb Sau, fins que després de la mort de Carles Sabater va donar per tancat Sau i es va llançar en solitari. En diverses ocasions Pep Sala m'ha convidat a fer cors en algunes de les seves gravacions, però jo que valoro en molt la seva amistat, sempre he rebutjat el suggeriment, no sigui que encara faci malbé una bona cançó amb la meva veu trencada i vella.

Noel Soto – A más de 1000 kilómetros 1981

Va començar l'any 1971 anomenant-se Manuel Eduardo Soto i va publicar, un parell de singles amb el segell Novola per, a partir de 1974, passar ja a dir-se artísticament Noel Soto, canviant a Polydor, i amb aquest nom ha passat a la història de la música pop en Espanya. Aquest tema que us he seleccionat per escoltar ara a Un Toc de Rock us el he extret del seu quart àlbum "A ti que me quieres bien" que es va publicar l'any 1981 i va ser també un dels singles que es van extreure. Noel Soto, un cantautor molt rocker amb tocs country que va començar en els anys seixanta sent el cantant del grup Los Escorpiones, als que no tenim que confondre amb els valencians Suco y Los Escorpiones, de la mateixa época. Manuel Eduardo Soto Palomino és el seu veritable nom, va néixer a Nador, al Marroc, el 1 de maig de 1957, de pare gallec i mare andalusa, però Noel Soto ha viscut gairebé sempre a Madrid. En total Noel Soto ha publicat deu u once àlbums d'estudi i dos recopilatoris, però cap va arribar a les xifres de vendes del primer. El seu últim projecte es diu The Sixties Band, es tracta d'un grup que realitza versions de clàssics del rock anglosaxó dels 60. L’any 2010 Noel Soto va ser un dels candidats per representar Espanya al Festival d'Eurovisió amb el tema "Canciones tristes", però ell finalment no va ser seleccionat encara que al meu parer va ser un dels millors temes, si no el millor que es van presentar. Noel Soto també ha treballat com a compositor amb Joaquín Sabina i temes seus els ha gravat fins i tot Luz Casal.

Segio Dalma – En el silenci 2013

Aquesta és una peça que us he extret de l'últim treball de Sergio Dalma, una mena de disc recopilatori titulat "T'estimo", publicat el passat any, en el què ha inclòs cançons que ha gravat en català i que han anat formant part de la seva discografia al llarg dels anys ja que el sabadellenc Sergio Dalma pràcticament ha anat versionant alguna que altra cançó a la llengua de Mossèn Cinto en gairebé tots els seus treballs des de fa temps. Aquesta cançó va sofrir un canvi de títol amb l'adaptació al català ja que originalment es titulava "Mientras tanto" i es va incloure inicialment a l'àlbum "Trece", editat l’any 2010 i que va ser declarat Disc de l'Any. Josep María Capdevila, veritable nom d'aquesta gran veu, es conegut artísticament com Sergio Dalma, va nèixer el 28 de septembre de 1964 a Sabadell i va començat com a cantant d'orquestres fins que finalment es va llançar en solitari. Va guanyar al concurs "Gent d'aquí" de TVE, dins del circuit català. Va fitxar amb la discogràfica Horus i allí va començar una brillant carrera. "Bailar pegados" tot i no guanyar, va ser una de les millors cançons, al costat de "Eres tú" que Espanya a enviat mai a Eurovisió. Va representà a Espanya al Festival de Eurovisión de l’any 1991 que es va celebrar en els Estudis Cinecittà de Roma  el 4 de maig de 1991. Al festival Sergio Dalma va conseguir 119 vots, pràcticament tots els païssos, tret de dos, van votar a Sergio Dalma, però així i tot, va quedar en el quart lloc. Ara bé, reconec que es una bona cançó.

Falcons – Estoy aquí porque te quiero 1979

Els Falcons eren mallorquins, concretament de Manacor, a l’illa de Mallorca, allà ons es troba la fàbrica de Perles Majorica i Falcons es van crear quan es va desfer una de les formacions versioneras clàssiques dels seixanta, el Grupo 15, un conjunt dels importants a les Illes Balears i en el que durant un temps va militar l'amic Joan Bibiloni. Aquest tema us ho extrec del que va ser el seu àlbum més comercial "Terciopelo y Fuego" que van publicar l’any 1979 i va ser el primer dels tres que van editar abans de desferse. Per cert que el single amb la cançó que dóna títol al disc gran va ser tot un supervendes, si bé l'àlbum oferia peces molt en la línea del rock progressiu, encara que la comercialitat va ser el que va triar la discogràfica quan de seleccionar singles es va tractar. Tot i que Falcons van treure un parell de  discos més, en el segon destacava una cançó preciosa "Date por vencido" que escoltarem en una altra ocasió, val a dir que poc mes van fer i als 80, adeu. Curiosament mentres van ser Grupo 15 sols van gravar versions, quan van ser Falcons ja solsament cançons propies. Va ser un bon cambi.

Presuntos Implicados – She 2011

Aquest tema que escoltem ara al Un Toc de Rock d'avui, es trovaba al CD del grup Presuntos Implicados titulat "Banda sonora" i editat el mes de setembre del’any 2011, un álbum on totes les cançons son versions de peçes estrellas de pel·lículas, d'aquí el títul. La cançó que escoltem era del film "Notting Hill", protagonitzat per Julia Roberts i Hugh Grant i originalment va estar interpretada al film per Elvis Costello sota el títul de "She", si bé havie estat composada anys abans per Charles Aznavour que així mateix la va gravar. El nou treball de Presuntos Implicados es un bon disc, però no arriva a la qualitat del "Alma de blues", un LP qué marcà l'abans i el després de Presuntos Implicados, editat l’any 1989 i que val a dir, es un dels seus millors traballs, al meu paré el seu millor disc, és clar que no era un tema d’ells, es tractava d'una versió. Son Presuntos Implicados una banda creada a Yecla, Múrcia i establerta a València. El grup Presuntos Implicados estava integrat per Soledad Giménez, el seu germà Juan Luis Giménez i el seu marit Nacho Mañó. Si bé des de la marxa de Sole, fa tres o quatre anys, el seu lloc l'ocupa Lydia Rodríguez que és qui canta en aquest nou álbum. Quant Presuntos Implicados van començar, els seus primers discos publicats a través del segell RCA eren molt més tecnificats, fins i tot per moments fregaven la música discotequera. També cal a dir que llavors eren quatre si no em falla la memòria.

Boz Scaggs – Sierra 1994

Jo vaig descobrir aquest tema del cantant i guitarra nord-americà Boz Scaggs que ara sona al programa d'avui d'Un Toc de Rock, en un recopilatori de blues publicat pel segell Universal i em va cridar l'atenció al adonar-me que estava interpretat en castellà. És l'únic tema que el guitarra i cantant nord-americà ha gravat en el nostre idioma i la veritat és que també tinc el LP on s'inclou la versió original en anglès, "Some changes" que es va editar el 5 d’abril de 1994, però tinc que reconeixer que jo em quedo amb la versió cantada en castellà i que te una gran lletra que podem entendre de principi a fi. Els músics en aquest enregistrament, a part de Boz Scarggs que canta i toca diversos instruments, són: Michael Omartian (multiinstrumentista), Fred Tackett (guitarres), Ricky Fataar (acordió, orgue, teclats, bateria i percussió), Austin De Lone, Barry Beckett i Kevin Bents als pianos, William "Smitty" Smith i Booker T. Jones (òrgan), al costat de James "Hutch" Hutchinson, Nathan East i Neil Stubenhaus (baix). Ara escoltem a Boz Scaggs, nascut a Canton, Ohio, el 8 de juny de 1944, va ser guitarra a la primera época de la Steve Miller Band i també va tocar amb el grup Toto, a més de tenir una brillant carrera en solitari. Us recordo que Un Toc de Rock el sintonitzeu des de la La Xarxa de Comunicació Local i totes aquelles emissores que emeten el programa, si l'escolteu des del vostre aparell de ràdio, però també us el podeu descarregar del blog o les webs de les respectives emissores i escoltar-lo quan us vingui de gust.

Cacho Castaña – Para vivir un gran amor 1978/2000

Marxem un altre vegada cap a l'Argentina i en el nostre viatge musical d’avui i farem una paradeta per escoltar una de les grans veus argentines, Cacho Castanya, un home a cavall del pop i el tango amb una discografia amplíssima i en la qual destaca la cançó “Garganta con arena” que va dedicar al gran cantant i compositor argentí Roberto Goyeneche "El Polaco". Aquesta extraordinària cançó que escoltem ara, us l'he extret de l'àlbum "Más allá de la leyenda", un recopilatori d'aquest gran cantant argentí que va publicar l'any 2000, però originalment va donar títol a un disc publicat l’any 1978 i va ser el tema musical de la telenovel·la "Un mundo en 20 asientos". És tot un "peaso cansión". Cacho Castanya, aficionat al futbol i seguidor del  ClubAtlètic Sant Lorenzo d'Almagro, ha participat en diverses ocasions en actes del club que es va fundar l'any 1908. Es diu veritablement Humberto Vicente Castagna, però es conegut com Cacho Castanya. Va néixer l'11 de juny de 1942 en el barri de Flores, al seu Buenos Aires Querido, ciutat a la qual ha cantat i  molt. D’origen italià, Cacho Castaña ha obtingut quinze discos d'or i quinze de platí, ha composat més de 2.500 cançons i ha enregistrat unes 500. També ha treballat en un munt de pel·lícules i séries de televisió com a actor i ha composat 4 bandes sonores. A Un Toc de Rock sempre he sentit una certa debilitat per Cacho Castaña, aquest gran cantant que ara feia temps que no escoltàvem. Per cert, aquesta cançó la va interpretar al Silkey Fashion Baires, certamen de moda celebrat a Buenos Aires l’any 2012, dins de les presentacions de la col·lecció “El Ave Fénix” de Roberto Piazza. Cacho Castaña se la va cantar a la model Mariana Antoniale que lluía un vestit de nuvia.

Dioni Velázquez – Otoñó sin final 1979

La veritat és que tant Quimet Curull amb el que faig El Temps Passa, com Montse, em diuen que quan escoltem a Los 3 Sudamericanos jo sempre insisteixo que el guitarrista argentí d'Entre Ríos, Dioni Velázquez va formar part del grup en la seva última etapa i parlo d'un dels seus discos en solitari en el qual ens demostra amb plenitud quan gran guitarrista és. Però em diuen que molt parlar de Dioni Velázquez i en Un Toc de Rock no l'he posat mai i això he de reconèixer, encara que dolgui que és una veritat com un temple, si bé jo crec que si l'hem escoltat alguna vegada. Avui m'he proposat solucionar-ho i per això escoltem el "Otoño sin final" que va interpretar i va compondre Dione Velázquez. El LP es va titular "Para los dos...", va ser publicat pel segell RCA l'any 1979 i aquesta cançó es va extreure en single promocional. El tema va ser la sintonia d'un culebró brasiler que em sembla recordar va protagonitzar Rubens de Falco i que es va titular "La Sucesora". Em sento orgullós de dir que aquest LP segueix estant al'discoteca de casa i es troba en perfecte estat. Després de tenir una interessant, encara que poc abundant, carrera discogràfica, Dioni Velázquez es va incorporar a Los 3 Sudamericanos que havien funcionat molt bé de 1959 a 1984 sent Alma María, Casto Darío i Johnny. De fet va estar la seva etapa més gloriosa. Darío els va deixar i en el seu lloc va entrar l’any 1988 Daniel, encara que l'any 1990 va ser substituït al seu torn per l'extraordinari guitarrista i compositor Dioni Velázquez que avui hem escoltat per tancar el programa i Los 3 Sudamericanos encara es mantenen en actiu.

La dita per tancar el programa d’avui es del periodista i escriptor Carlos del Amor que va dir:


“Quan tot s'ensorra, un llibre és un bon refugi”

Conclou per avui Un Toc de Rock, però abans de marxar, us deixaré amb bona companyia, la de La Xarxa de Comunicació Local i totes aquelles emissores que emeten el programa. Jo soc Mario Prades i ara, abans de plegar i tancar la barraqueta, us diré A reveure!
.
Apa! Ens veiem pel món.

Mario Prades

No hay comentarios:

Publicar un comentario