El Blog de Mario Prades

Posa't en contacte amb mi mitjançant el correo electrònic: tocderock@hotmail.com

martes, 18 de marzo de 2014

Un Toc de Rock 08-48

El rock and roll va sorgir aclaparador en els anys cinquanta. Va ser tot un canvi generacional que va alterar els conceptes establerts i va representar un signe de rebel·lia. En els seixanta va ser desplaçat pel beat sorgit des d'Anglaterra i de la mà de The Beatles. Semblava que el rock and roll estava acabat, però amb l'arribada dels anys setanta i curiosament també des d'Anglaterra, va tornar pels seus furs demostrant que al rock'n'roll se l'havia declarat mort i enterrat quan encara seguia molt viu. Ara i des de la sintonia de La Xarxa de Comunicació Local i totes aquelles emissores que emeten el programa, obrirem amb un tema que és tot un clásic del rock and roll pioner i que ens arriva de la má dels Dr. Feelgood. És el moment de obrir la barraqueta, soc Mario Prades i us diré, com sempre.

Benvinguts a Un Toc de Rock

Dr. Feelgood – See you later Alligator 1997

El grup britànic Dr Feelgood són una de les bandes històriques del rock and roll anglès i aquesta cançó que us he seleccionat per escoltar ara a Un Toc de Rock és una gran versió que ens fan del clàssic de Bill Haley & This Comets que en el país vam conèixer sempre com "Hasta luego cocodrilo" i va donar títol al concert organitzat per Gay Mercader a Barcelona, a mitjans dels 70 que va representar la volta al candeler de molts grups dels seixanta que semblaven oblidats. Tornant a Dr Feelgood, es diu que el nom deriva del terme usat en l'argot britànica per referir-se, indistintament, a l'heroïna i als metges poc escrupolosos que recepten alguns fàrmacs gens recomanables, però altres fonts diuen que es va inspirar en la cançó "Dr Feel - Good ", un clàssic del blues, del 1962 que va gravar el pianista i cantant nord-americà Willie Perryman i que a Anglaterra va ser versionada per Johnny Kid & The Pirates. Dr Feelgood es va crear a Canvey (Essex), l'any 1971 i originalment eren el cantant Lee Brilleaux i el guitarrista i pianista Wilko Johnson, al costat de John B. Sparks com a baixista i John Martin enfront de la bateria. Va ser el ressorgiment del rock & roll a Anglaterra i el seu millor àlbum, d'aquella primera època, va ser "Stupidity" que es va publicar el 1976, encara que el seu primer número 1 el van aconseguir un any més tard amb "Sneakin' Suspicion", però enfrontaments entre Wilko Johnson i Lee Brilleaux van fer que el primer abandonés el grup, sent substituït per John Mayo. La veritat és que els canvis de músics en Dr Feelgood han estat molt abundants. Al gener de 2013 es va saber que Wilko Johnson pateix un càncer de pàncrees incurable. Lee Brilleaux, nascut el 10 de maig de 1952, va morir el 7 d'abril de 1994 a causa d'un limfoma. Aquest tema us ho he extret del doble CD "Twenty Five Years of Dr Feelgood" que es va publicar el 9 de febrer del 1997 per commemorar el seu 25 aniversari i com a homenatge a Lee Brillaux, encara que originalment es trobava en l'àlbum "Classic" de1986. Actualment Dr. Feelgood segueixen en actiu i el grup l'integren Kevin Morris, Phil Mitchell, Steve Walwyn i Robert Kane, no queda ningú dels components originals.

Lynyrd Skynyrd – Call me the breeze 1974

Aquest bon tema ple de rock and roll i composat pel recordat JJ Cale, va ser eclipsat en el seu moment pel gran èxit que Lynyrd Skynyrd van aconseguir amb "Sweet home Alabama" i és que es va incloure en el mateix àlbum que es va titular "Second Helping" i va ser publicat el 15 d'abril de 1974, el seu segon treball discogràfic. En aquest disc el grup va utilitzar per primera vegada 3 guitarres i a partir d'aquí va ser un dels seus senyals d'identitat. En la gravació el grup l'integren  Ronnie Van Zant (cantant), Gary Rossington (guitarra), Allen Collins (guitarra), Ed King (guitarra i baix), Billy Powell (teclats), Leon Wilkeson (baix) i Bob Burns (bateria), però van comptar amb la col·laboració de Mike Porter, Clydie King, Merry Clayton & Friends, Bobby Keys i Al Kooper que va fer cors, va tocar el piano i també va ser el productor. Els Lynyrd Skynyrd són una de les millors bandes de rock sureny de la història i curiosament i malgrat la polèmica amb el tema de Neil Young, no eren d'Alabama, eren un grup sorgit a Florida. Es van crear l'any 1964 i van estar liderats pel cantant Ronnie Van Zant fins a la seva mort. El 20 d'octubre de 1977 Lynyrd Skynyrd va patir un accident quan volaven en una avioneta a Gillsburg, Mississippi, on van morir el cantant Ronnie Van Zant, el guitarrista Steve Gaines, la seva germana la corista Cassie Gaines i el mànager Dan Kilpatrick. Es desconeixen les causes de l'accident, però abans d'enlairar-se, es va informar a la gent del grup que podia haver problemes amb l'avió, a lo que irònicament, Ronnie va contestar: "Anem-nos! De totes maneres si avui és el teu dia no podràs fugir d'ell". Us explicaré una curiositat sobre el seu nom, sabeu en qui es van inspirar, doncs no era el director de l'escola on estudien Lisa i Bart Simpson, però gairebé bé. El nom és un tribut irònic i burleta a Leonard Skinner, un professor que van tenir a l'escola secundària i que era excessivament rígid i retrògrad en les seves normes. Una d'elles deia "El pèl ha d'estar dos dits per sobre de les celles, no pot tocar el coll" i per incomplir-ho va manar a alguns dels components del grup al despatx del director. Com ells eren conscients que pronunciar Lynyrd Skynyrd podia ser tot un problema, el seu primer disc originalmente el van titular "(Pronounced' Leh-'nerd' skin-'nerd)" que podíem traduir com "Pronúncialo 'Leh-'nerd' skin-'nerd", perquè no haguessin dubtes, per cert, va ser doble Disc de Platí als Estats Units, però amb el temps ha passat a ser conegut sols com “Lynyrd Skynyrd”.

The Outlaws – Ghost riders in the sky 1980

Aquesta es una gran banda de rock sureny, The Outlaws, pràcticament ignorats aquí al país i això que són molt bons i us ho demostro amb aquesta gran versió que fan del clàssic "Genets fantasmes en el cel", amb una canya que comprovareu. Per cert que aquests The Outlaws són nord-americans, no confondre amb una banda anglesa del mateix nom, dels anys seixanta, en la què va militar el guitarrista Ritchie Blackmore. Aquests són de Tampa, Florida, i es van crear l'any 1967. Els components de The Outlaws eren el cantant i guitarra Hughie Thomasson que va morir el 9 de setembre de 2007, el bateria Monte Yoho, al baix Phil Humberg, les guitarres de Hobie O'Brien i Frank Guidry junt al cantant Herb Pino. El tema es trobava en el LP "Ghost Riders" publicat l’any 1980. La cançó va ser escrita el 5 de juny de 1948 per Stan Jones i es va editar per primera vegada l’any sigüent. L'han gravat des de Bing Crosby amb els Ken Darby Singers, a Frankie Laine, pasant per Marty Robbins, Blues Brothers, George Harrison i Johnny Cash, inclos el tenor Mario del Monaco. La lletra de la cançó ens parla d'un cowboy que pateix una revelació quan veu vaques fantasmes i d'ulls vermells en el cel, perseguides per genets també fantasmes i rep un avís o canvia d’inmediat o ell serà un més d’aquells texans fantasmes pel cel. La cançó va inspirar el tema de The Doors "Riders on the Storm" que ja hem escoltat en el programa i també la sèrie de còmics de la Marvel "Ghost Rider", las dues pel·lículas va protagonitzar-les l’actor Nicolas Cage. Hi han versions instrumentals a carrec de gent de la suf music, com The Spotnicks o els Shadows, inclus aquí al pais l’han gravat els Pekenikes. Per cert, l'esquelet del cap de vedella que veieu a la caràtula dels disc, es el signe d'identitat del grup The Outlaws. La cançó també s’ha titulat en diverses ocasions amb l’afegitó “A cowboy legend”.

Electric Light Orchestra – Hold on thing 1981

Són la ELO, la Electric Light Orchestra, un grup que es va crear a Birmigham el 1970 i que estava liderada inicialment per Ron Wood i Jeff Lynne. Amb aquesta bona banda anglesa va passar una cosa curiosa. Es van convertir en una de les bandes amb més vendes en la indústria de la música. De 1972 a 1986, la ELO va treure sis singles d'èxit en el Regne Unit i vint als Estats Units. Però tot i que tots es van col·locar dins del Top 40, consten en la història de Billboard per no haver aconseguit mai un número 1. No obstant això, val a dir que la ELO ha venut més de 100 milions de discos. Ha partir del seu segon LP, Ron Wood que venia dels The Move, va abandonar el grup deixant el lideratge al cantant i guitarra Jeff Lynne (a la foto). Aquest tema es va publicar en single al juliol de 1981 i es trobava en el seu LP "Time". Va ser inclòs en la sèrie de TV "My Name Is Earl" i va ser utilitzat en l'espot promocional d'Honda. El single va arribà al lloc 10 a les
llistes del Billboard. El LP va ser remasteritzat i editat en CD l’any 2001. Integraven la banda en aquesta gravació Jeff Lynne, Bev Bevan, Richard Tandy i Kelly Groucutt, amb Louis Clark i Dave Morgan interpretant les seccions de corda amb sintetitzadors. La cara B d'aquest single va ser el tema "When Time Stood Still"que no s'incloïa en el LP, però si en el CD. Us vaig dir que explicaria que és en realitat la nau espaial que apareix en gairebé tots els seus discos, doncs bé, el logotip va ser dissenyat per Kosh l'any 1976 i es va publicar per primera vegada a l'àlbum "A New World Record". El disseny està basat en una jukebox Wurlitzer de 1946 del model 4008. Va ser inclòs a la portada de diversos àlbums del grup en diferentes formes. Així, per a la portada de "Out of the Blue", va ser convertida en una estació espacial, en una imatge que es consolidaria com a senyal d'identitat del grup. D'altra banda, a "Discovery", un dels millors discos de la ELO, es va transformar en un artefacte com si fos el baül del tresor.

NRBQ – A little bit of bad 1994

A finals dels anys seixanta el grup New Rhythm and Blues Quartet, coneguts simplement com NRBQ, van realitzar una de les millors versions existens del “C'mon everybody” de Eddie Cochran i que aquí al país es va publicar en single l’any 1969, de fet es l’únic single que va sonar a Espanya d’aquest bon grup americà de R & B. Es va incloure en el seu primer LP titulat com el grup "NRBQ", de l'any 1969, la vam escoltar fa un parell de temporadas. Ara arriva el moment de tornar a escoltar als NRBQ. La cançó que sona avui es va incloure al seu álbum “Message for the Mess Age” que es va publicar ja a l’any 1994. De fet el grup NRBQ te una discografia que tira d’esquena, tenen gravats fins el moment 30 álbums, es clar que aquí al país avui en dia ni s’els recorda. La banda es va crear l’any 1967 i inicialment estava integrada pel pianista Terry Adams, al baix Joey Spampinato, el guitarrista Al Anderson i Tom Ardolino a la bateria. Tot i que segueixen en actiu i gravant discos, amb una discografia voluminosa que impressiona per la quantitat de discos gravats, de la formació original només queda Terry Adams. El grup NRBQ va realitzar una gran versió del tema de la sèrie Los Simpson, encara que no consta oficialment com a cançó de la sèrie de televisió. Un dia d'aquests us la posaré. Els NRBQ van celebrar el seu 35 aniversari amb un concert celebrat al Calvin Theater de Northampton, Massachusetts.

Paul McCartney – Everybody out there 2013

L'ex Beatle Paul McCartney va publicar el 14 d'octubre del passat any 2013 a Europa i un dia més tard als Estats Units, a un nou treball que finalment va incloure cançons noves, ha estat el primer disc en sis anys que ha inclòs sols material nou, no ho feia des de "Memory Almost Full" que va sortir el 2007. Els temes que integren "New" es van gravar esporàdicament durant descansos de la gira Out There! Tour, entre mitjans de 2012 i començaments del 2013 i Paul McCartney va usar diversos estudis de gravació de Londres, Los Angeles i Nova York, amb quatre productors diferents Mark Ronson, Ethan Johns, Paul Epworth i Giles Martin. Va aconseguir el tercer lloc en les llistes del Billboard i la mateixa posició al Regne Unit. Aquesta cançó va ser composada pel productor Giles Martin. En la gravació dels temes que configuren "New" Paul McCartney, a més de cantar, toca guitarres, baix, buzuki, pianos, clavecí, teclats, melotrón, percussió, sintetitzadors, harmònium, celesta, bateria i loops, però va comptar també amb bons músics , entre ells Rusty Anderson, Abe Laboriel Jr, Brian Ray, el teclista Paul Wickens i uns quants més. Recordo que quan Paul i Linda, la seva primera dona, es van casar jo treballava en el torn de nit, als laboratoris Kodak, a Santa Eulàlia, a l'Hospitalet de Llobregat i els pencaires vam rebre un comunicat que ens aclaria que aquella “Linda Eastman que es casava amb el component de The Beatles no tenia res a veure amb Kodak Eastman Company que era una companyia americana, Linda era anglesa i de família d'advocats”, realment no era cert ja que Linda va néixer a Nova York, el 24 de setembre de 1941, era fotògraf a més de músic, vegetariana i fervent defensora dels drets dels animals. Va morir a Tucson, Arizona, el 17 d'abril de 1998 a causa d'un càncer, tenia 56 anys d'edat, però la vida segueix. Sir James Paul McCartney va néixer a Liverpool el 18 de juny de 1942.

John Mayer – Waiting on the day 2013

També l'any passat es va editar aquest tema que escoltarem ara i que es va incloure en l'últim treball discogràfic del nord-americà John Mayer, titulat "Paradise Valley", el seu sisè disc, editat el 20 d'agost de 2013 i el títol fa referència a la vall del riu Yellowstone, situat al sud-oest de l'estat de Montana. L'àlbum va debutar en el segon lloc del Billboard, venent 145.600 còpies a Estats Units, en la seva primera setmana. John Mayer en l'enregistrament toca guitarra, teclats, canta i va realitzar els arranjaments de trompa, però compta amb un munt de músics que van col·laborar, entre ells la cantant Katy Perry que fa cors, Larry Williams als saxos, Sean Hurley al baix, els guitarristes Paul Franklin i Zane Carney, Aaron Sterling davant de la bateria i percussió, els teclistes Chuck Leavell i Rami Jaffe, al costat d'uns quants més. John Mayer va néixer el 16 d'octubre de 1977 a Bridgeport, Connecticut. Amb els seus dos primers discos va aconseguir ser cap de llistes i les vendes van ser molt importants, tots dos van ser multiplatí. L'any 2003 John Mayers va obtenir un Grammy com a Millor Cantant de Pop per la seva cançó "Your Body Is a Wonderland", però de fet aquest va ser el primer ja que ha aconseguit set o vuit Grammy, en diversos apartats, a més d'altres premis. Per cert, va començar formant part del John Mayers Trio per emprendre l'any 2001 el vol en solitari.

Lenny Kravitz – Heaven help 1993

El que està considerat el millor àlbum en la carrera del cantant, guitarra i compositor nord-americà Lenny Kravitz és "Are You Gonna Go My Way" que va publicar el 9 de març de 1993 i va ser el seu tercer disc. L'àlbum té una característica peculiar, es va gravar en directe, a l'estudi, emulant el so dels anys seixanta. Va ser el primer àlbum de Lenny Kravitz que es va col·locar en les llistes del Billboard, aconseguint el lloc 12 i va ser número 1 a Anglaterra i Austràlia, arribant al 7 a Alemanya, on va ser Disc d'Or. Només als Estats Units va superar els 2 milions de discos venuts, i va ser certificat com Doble Disc de Platí. En total va superar els 4 milions de còpies a tot el món. La cançó que us he seleccionat per escoltar ara a Un Toc de Rock va ser escrita per Gerry Deveaux i Terry Britten i el single es va col·locar en el lloc 80 del Billboard en l'apartat pop i va arribar al 92 en les de R & B i es va recuperar en un "Greatest hits" editat l'any 2000. La veritat és que la discografia de Lenny Kravitz és important, té deu o once àlbums d'estudi, tres en directe, cinc recopilatoris, dos EP 's, quaranta-sis singles, 4 DVD i trenta-set vídeos musicals. Kravitz ha venut en total més 98 milions d'àlbums a tot el món. Cantant, guitarra, multiinstrumentista, productor i compositor, Lenny Kravitz va néixer a Nova York el 26 de maig de 1964 i en la seva obra sempre ha mirada al passat per als seus temes que tenen un aire retro que els fa molt interessant, sense oblidar les modernes tècniques i ha incorporat estils molt diversos en les seves cançons. Lenny Kravitz va guanyar el Grammy al "Millor cantant de rock vocal" quatre anys seguits, del 1999 al 2002 i està situat en la posició 93 entre els "100 millors artistes de Hard Rock". Va començar fen-se dir Romeo Blue i imitant a Prince, però finalment va trobar la seva pròpia personalitat musical i va adoptar professionalment el Lenny, de fet ell en realitat es diu Leonard Albert Kravitz. També ha incursionado al cinema i Lenny Kravitz com a actor ha treballat, entre d'altres, en el film "Zoolander" de 2001.

Chris Isaak – Wicked game 1989

El cantant, compositor, guitarra i actor Chris Isaak va néixer a Stockton, Califòrnia, el 26 de juny de 1956. L’any 1984 Chris Isaak va editar el seu primer àlbum "Silverton". El 1989 treu el seu tercer LP "Heart Shaped World" que recollia la cançó més coneguda en la seva carrera "Wicked Game", aquesta que estem escoltan ara a Un Toc de Rock. Curiosament, a Espanya la cançó es va editar un parell d’anys més tard dins d’un recopilatori fet tan sols per el mercat espanyol, cosas de las cases de discos. El tema seria fet servir també en el film "Corazón salvaje" de David Lynch i va tornar a utilitzar-se a la pel·lícula "Hombre de familia" de Lee Chesnut. Altres cançons de Chris Isaak s’han fet servir al cinema, l’any 1999 el tema "Baby Did a Bad, Bad Thing" que es trobava en el disc "Forever Blue" és fet servir per Stanley Kubrick a "Eyes Wide Shut". Per cert que m’he deixat un altre faceta de Chris Isaak, la de presentador, Chris va tenir el seu propi show de televisió i també ha intervingut en diversos films com a actor.

Aphrodite’s Child – Marie Jolie 1969

El tercet francés-grec Aphrodite’s Child van ser precursors en el seu temps del rock simfònic i és que en aquesta banda grega feta a França, hi havia tres dels noms més rellevants per a la música internacional, A Aphrodite's Child hi trovabem al gran teclista Vangelis Papathanassiou (Grécia 29 de març de 1943), el cantant i baixiste Demis Roussos (15 de juny de 1946, Alexandria, Egipte) i el batería Lukas Sideras. Aphrodite’s Child van funcionar molt bé de l’any 1968 fins 1972, deixant en les pàgines de l’historia del rock temes mítics com "End of the world", "It's five o'clock", "Rains & Tears" i moltes més com aquest que us porto avui a Un Toc de Rock i que jo vaig descobrir en un recopilatori publicat a principis dels 70 en el qual la primera cara eren temes rítmics i la segona una selecció de baladons com els que us he esmentat o el que escoltem ara i que és un "peaso cansión", de fet també va ser cara B d'un single publicat a l’octubre de 1969, però jo opino que es van equivocar de costat al posar la cançó, com sol passar masses vegades amb les cases de discos. La cançó es va incloure en el primer álbum de Aphrodite’s Child “End of the World” i crec que va ser una composición de Vangelis. Aphrodite's Child van vendre al voltant de 20 milions d'àlbums en tan sols cinc anys que va durar la seva carrera professional i tres discos d’estudi. Despres cadascun d’ells va seguir per la seva compta si bé al bateria Lukas Sideras l’he perdut la pista va anys, després de que fes de productor entre altres, per Richard Cocciante i Sigma Fay. Crec recordar que en els vuitanta fa formar un grupo anomenat Diesel.

Canned Heat – Marie Laveau 2005

Us porto ara una mica de blues amb aquesta cançó dedicada a la més famosa reina bruixa de Nova Orleans, una mambo, com es diu en el llenguatge del voodoo, anomenada Marie Laveau (10 de septembre de 1794 – 16 de juny de 1881). Tot un mite, a la que també van cantar els Redbonne i Bobby Bare, entre altres. Aquesta peça es instrumental. De fet Marie Laveau que està considerada la més important reina buixa que va surgir dins de la cultura voodoo de Nova Orleans, te un important apartat en el Museu del Voodoo de la ciutat del Mardi Gras, al blog us posaré una reproducció d’un quadre d’ella exposant en aquest museu i la foto de la seva tomba, tot un lloc de peregrinació. Es una bona cançó escrita per Henry Vestine, carregada de blues que es trobava al disc “Boogie With Canned Heat” que Canned Heat van publicar el 21 de gener de l’any 1968 mitjansan el segell Liberty Records, si bé es va gravar entre els mesos d’octubre i novembre de 1997. L’àlbum va ser reeditat en versió CD l’any 2005 amb sis cançons més com Bonus Track. Els Canned Heat van saber fusionar blues, boogie i country rock oferint molta qualitat. Van ser tot uns innovadors. És clar que el seu estil és difícil d'emular tenint en compte la veu de Bob Hite, conegut com "L'ós", un home amb aspecte impressionant, alt, gruixut i dur, però amb una veueta que fa lucinar i va ser el detall que va caracteritzar a Canned Heat. El grup que es va formar a Los Angeles l’any 1965, el lideraven Alan "Blind Owl" Wilsonconegut com Mussol Cec (guitarra, harmònica i veus) i Bob Hite "The Bear" (veus i harmònica), al costat de Henry Vestine al que li deien Girasol, ex membre dels The Mothers of Invention de Frank Zappa que s'encarregava de la guitarra. Larry Taylor "El Tau" que havia estat baixista de The Monkees i va començar treballant en l'estudi per acabar unint-se al grup, al costat del bateria Frank Cook que posteriorment va ser substituït pel mexicà  Adolfo "Fito" de la Parra. La Parca ha passat la seva dalla per la banda, Alan Wilson va morir d'una sobredosi de droga en un aparent suïcidi al setembre de 1970. Bob Hite va morir d'un atac al cor a l'abril de 1981. Algun temps després ens va deixar Henry Vestine, l'any 1997 i Richard Hite que s'havia incorporat posteriorment, va ser l’any 2001. “Going up the country” al costat de "On the Road Again", són els temes més populars de la seva carrera aquí al pais. En total Canned Heat ha tret 29 àlbums, l’últim l’any 2011, a part de 9 recopilatoris de grans èxits, però ara sols queda Larry Taylor de la formació original.

The Family Dogg – Way of life 1969

Els Family Dogg van ser una banda, amb una gran qualitat vocal. Estava integrada per un munt de components i tots ells cantaven. Liderats per Steve Rowland i l'anglès-espanyol Albert Hammond abans de llançar-se en solitari i que ja havia tocat amb les bandes espanyoles Los Flaps, Diamond Boys i el duet Albert & Richard. Altres components de The Family Dogg van ser Mike Hazlewood, Christine Holmes, Doreen De Veuve, Pam "Zooey" Quinn, Ireen Sheer, Sue Lynn, Sherri Lynn i Pat Arnold. El seu primer disc va ser "A way of life" al que aquesta cançó donava titol i que va ser el seu primer treball, publicat l’any 1969. Encara van treure un disc més, ja sense Albert Hammond i es van separar. Per cert que en aquest LP, a més del tema que donava títol que és boníssim, trobàvem una altre cançó plena de qualitat i amb un títol interessant "Avui vaig matar a un home a qui no coneixia".
Els Family Dogg, una bona banda vocal britànica

Elvis Presley – Mama liked the roses 1970

Si en alguna cosa coincideixen els intèrprets de rock and roll de totes les èpoques és en el fet de que Elvis Presley, les seves cançons i sobre tot les seves pel·lícules, va ser la major influència en tots els músics que es dediquen o es dedicaven al rock'n'roll. En algunes emissores de televisió es va prohibir filmar-lo de cintura cap avall en considerar que els seus moviments cantant i ballant arribaven a resultar obscens i provocadors. És cert que Elvis Aaron Presley era blanc, però cantava i es movia com un negre i allò escandalitzava a les sofertes mares de les adolescents. Per sort per al Rei, comptava amb el Coronel Parker, el cervell a l'ombra i l'autèntic artífex del triomf d'Elvis Presley. Si el cantant era una fàbrica de fer diners, el Coronel Parker era la màquina d'embalar els bitllets. Elvis podia haver-se salvat de la mili tranquil·lament i sense problemes, però el Coronel el va obligar a incorporar-se a files i va fer d'això tot un espectacle, tot un circ mediàtic, fins i tot el moment en què se li va rapà el cabell va ser immortalitzat per les càmeres. Elvis es va posar l'uniforme i va carregar el petate marxant-se a fer el soldat. Però el Coronel no es va conformar amb això. Per descomptat el Coronel va aconseguir que la mili la fes a Alemanya. Al estar un any fora del país, Elvis Presley estava exempt de pagar impostos a Hisenda pels seus ingressos, però el Coronel va forçar al Rei i aquest va abonar religiosament uns impostos que podia haver-se estalviat i a més a més va donar el seu sou militar a obres de beneficència, però com tot això es va realitzar amb càmeres i a bombo i platillo, tot Amèrica va saber com era de bo i admirable ciudadadà l’Elvis Presley. Amb el seu casament amb Priscila va passar de ser un noi dolent del rock and roll a un americà exemplar. Elvis Aaron Presley, el Rei, va néixer a Tupelo, Mississippi, el 8 de gener de 1935, va morir a la seva mansió de Graceland, a Memphis, Tennessee el 16 d'agost de 1977, va ser reconegut com el Rei del Rock. Durant la seva carrera,  Elvis va protagonitzar 31 pel·lícules, gairebé totes elles musicals, va gravar un total de 150 àlbums i va obtenir 14 nominacions als Grammy. Elvis Presley és l'artista mort que més discos ha venut i la seva discogràfica va manifestar que ha superat els 1.000 milions de discos venuts des de 1980. La cançó que escoltem ara a Un Toc de Rock, “A la mare li agradava les roses” va ser la cara B d'un single amb "The Wonder of You" com a peça estrella. Es va publicar el 20 d'abril de 1970 i va aconseguir el lloc nou en les llistes de pop del Billboard, sent disc d'or als Estats Units. Les dues cançons es van incloure al LP "On stage: February 1970" que va ser editat el 23 de juny de 1970 i va arrivar al lloc 13, tot i que els "crítics experts" havien dit que Elvis estava cremat. La cançó va ser escrita per Johnny Christopher, guitarrista i compositor que va guanyar un Grammy en l'apartat composició pel tema "Always On My Mind".

La frase d'avui és del periodista i escriptor uruguaià Eduardo Galeano, considerat com un dels més destacats escriptors de la literatura llatinoamericana que va manifestar


“Estem en plena cultura de l'envàs. El contracte de
 matrimoni importa més que l'amor, el  funeral  més
 que  el  mort,  la roba més que el cos i  la missa més
que  Déu”

Tancaré per ara Un Toc de Rock, però abans de fotre el camp, us deixo amb companyia de La Xarxa de Comunicació Local i totes aquelles emissores que emeten el programa. Soc Mario Prades i ara abans de tancar la barraqueta, us donaré un consell, porteu-se bé, sigue bons i bones.
.
Apa! Ens veiem pel món.

Mario Prades

No hay comentarios:

Publicar un comentario