El Blog de Mario Prades

Posa't en contacte amb mi mitjançant el correo electrònic: tocderock@hotmail.com

martes, 4 de marzo de 2014

Un Toc de Rock 08-44

Durant els anys noranta, el segell Universal es va treure del barret una nova etiqueta musical el "New American Music" que no era res més que un cistell en què es van ficar artistes de rock, pop i tex mex, tots ells amb tocs de country en major o menor mesura. Actualment de l'etiqueta crec que no se'n recorda gairebé ningú, però molts d'aquells artistes són grans del country. Ara anem a escoltar molta música country. Artistes joves, altres consolidats i alguns que són veritables llegendes vives del gènere, sonaran a la banda sonora d'Un Toc de Rock, novetats i temes mítics, tots els trobaràs ara a la sintonia de La Xarxa de Comunicació Local i totes aquelles emissores que emeten el programa, començarem i acabarem amb country, per supossat no estaran tot els que són, però són tots els que estan. Obro la barraqueta, soc Mario Prades i us dic alló de.

Benvinguts a Un Toc de Rock

Chris Young – Aw now 2013

Amb aquesta cançó del cantant nord-americà Chris Young, una de les joves veus del gènere, s'obre la seva última producció discogràfica, un àlbum titulat "AM" que es va publicar el 17 de setembre de l'any passat a través del segell RCA Nashville i és el quart des que va començar a gravar l'any 2006. El tema va ser escrit per Chris DeStefano, Ashley Gorley i el propi Chris Young i es va publicar en format single com a avançament de l'àlbumal maig de 2013. El senzill va aconseguir la quarta posició en les llistes de country del Billboard i el 45 en les de pop. Va ser Disc d'Or als Estats Units i Canadà, mentre que l'àlbum va obtenir la segona posició en les de country i la tercera en les de pop. El cantant i compositor Christopher Alan Young va néixer el 12 de juny de 1985 a Murfreesboro, Tennessee i tot i ser una de les veus de la nova fornada, ha aconseguit amb els seus quatre discos èxits importants, entre ells els temes "Gettin' You Home (The Black Dress Song)","Tomorrow" i "The Man i Want to Be". La veritat és que les cançons de Chris Young, sempre dins del camp de la country music, contenen moltes referències rockeres, aquest tema, per ejemple.

Jeff Bridges – Fallin’ & Flyin’ 2010

A lapel·lícula "Crazy Heart", de l'any 2010, descobrim un Jeff Bridges ficat en la pell d'una estrella del country en una caiguda lliure sense frens cap al desastre, amb problemes molt seriosos amb l'alcohol i obligat a actuar al circuit de garitos de mala mort, quan ell havia estat un dels grans del gènere. La veritat és que Jeff Bridges en el film canta i com a prova us he portat aquesta cançó extreta dela banda sonora  i que representa ser, en el film, la més important en la carrera d'aquesta vella glòria, encara que l'actor interpreta tres o quatre cançons. De nom complert Jeffrey Leon Bridges l’actor, músic, productor, fotógraf, dibujant, narrador i viticultor, ha guanyat el Óscar, el Globo d’Or i el Premi del Sindicat d’Actors. Jeff Bridges va néixer el 4 de desembre de 1949 a Los Angeles i es un dels grans del cinema nord americà. Val a dir que a la pel·lícula “Els Fabulosos Baker Boys”, de l’any 1989, on era co-protagonista junt al seu germà Beau Bridges i l’actriu Michelle Pfeiffer, tots dos germans eren pianistas ino estic segur de que tocaven ell, però l’actriu si cantava i no s’ho feia gens malamente.
L'actor i cantant Jeff Bridges

Eli Young Band – Guardian Angel 2002

Una altra de les noves aportacions al country ha estat el grup Eli Young Band, una banda que es va crear l'any 2000 a Texas Aquest tema que escoltem ara a Un Toc de Rock us el he extret del seu primer treball discogràfic amb el nom del grup com a títol genèric "Eli Young Band" i que es va publicar l'any 2002, encara que el disc no va representar xifres de venda importants , és un bon treball. El triomf li va arribar a la Eli Young Band amb el seu tercer àlbum "Jet Black & Jealous" publicat el 16 de setembre de 2008 i sobretot amb el quart "Life at Best" de 2011 que va aconseguir el quart lloc en les llistes de country i al sisè en les de pop del Billboard. La Eli Young Band està integrada per quatre joves que estudiaven junts a la University of North Texas, a Denton, Texas i són Mike Eli (cantant i guitarra), James Young (guitarra), Jon Jones (baix) i Chris Thompson (bateria). Al març està previst que es publiqui el seu cinquè disc que en principi es titularà "10,000 Towns", encara que ja sabeu que els títols originals es canvien moltes vegades en l'últim moment. Per cert, la cançó més representativa i rellevant en la carrera del grup Eli Young Band és el tema "Crazy girl", però aquesta està molt bé i per això la compartim en el programa d'avui, l'altra la escoltarem pròximament.

Craig Campbell – That’s why god made a front porch 2013

Des d'un altre àlbum publicat també el passat 2013, us he extret aquesta cançó que compartirem ara a Un Toc de Rock. Es tracta del CD "Never Regret" que el jove cantant, pianista i guitarra nord-americà Craig Campbell va publicar el 7 de maig de 2013 i que és el seu segon àlbum i encara que la cançó estrella del disc és "Outta My Head", jo he escollit aquesta que estic segur us agradarà. La cançó "És per això que Déu va fer un porxo davanter" és una composició del propi Craig Campbell i Lee Thomas Miller. L'àlbum va ser produït per Matt Rovey i Keith Stegall i va aconseguir la posició 27 en la llista de country del Billboard. Craig Campbell és una de les fermes promeses del country i el seu disc de debut "Craig Campbell" que es va publicar l'any 2011, va ser una bona carta de presentació i d'ell hem de recordar el single "Family man" que va aconseguir el lloc quinze. Per cert, el músic és del poble de Lyons, a Geòrgia.

Luke Bryan – Your Mama should’ve named you whiskey 2013

Ara us porto una altra de les joves veus del country, el cantant i compositor Luke Bryan que curiosament va començar com a compositor. El cantant Travis Tritt va gravar una de les seves primeres cançons i va ser el tema principal del seu àlbum "My Honky Histori Tonk" de 2005. Luke Bryan va ser descobert com a cantant per un executiu del segell Capitol Records, el seu single de debut va ser "All My Friends Say" que es va publicar a principis de l'any 2007. Paral·lelament va seguir component per a altres i una de les seves cançons "Good Directions", va aconseguir l'èxit en la veu de Bill Currington i va ser número 1 del Billboard. L'any 2007 Luke Bryan publicaria el seu primer àlbum "l'II Stay Me" que va aconseguir el cinquè lloc del Billboard en l'apartat country. Aquest tema que escoltem ara "La seva mare va deure d’haver-lo anomenat whisky", es trobava en el seu quart àlbum i l'últim publicat fins ara "Crash My Party" que es va editar el 13 d'agost de l'any passat amb producció de Jeff Stevens i que va aconseguir el primer lloc en les llistes de country, sent Disc d'Or als Estats Units quan va sortir, però es calcula que ja ha superat el milió i mig de còpies venudes i ha estat certificat com Disc de Platí.  Per cert, aquesta cançó només es trobava en l'edició de luxe que contenia quatre cançons més que el CD normal. Thomas Luther Bryan, conegut artísticament com Luke Bryan, va néixer a Leesburg, Geòrgia, un 17 de juliol del 1976 i a més de 4 àlbums d'estudi, ha publicat també 5 EP 's i 12 singles, havent aconseguit el primer lloc de les llistes en 9 ocasions.

Cassadee Pope – One song away 2013

La veritat és que Cassadee Pope no pot catalogar-se com una cantant de country, el seu estil està molt més proper al rock i al pop, però en aquest tema se'ns mostra en la seva faceta més propera al gènere i per això la escoltarem ara a Un Toc de Rock. Es tracta de "Una cançó de distància" que us he extret de l'àlbum "Frame By Frame" que va publicar el 8 d'octubre del passat 2013. La cantant i compositora Cassadee Pope, germana de la també cantant Ashley Pope i de nom complet Cassadee Blake Pope, va néixer a West Palm Beach, Florida; el 28 d'agost de 1989 i abans de llançar-se en solitari va ser la cantant dels grups Blake i Hey Monday, a aquests el va deixar el 16 de desembre de 2011 per a llançar-se en solitari. El 22 de maig de 2012 trauria un primer EP. Posteriorment va participar en una edició del concurs "The Voice" dins del equip del cantant de country Black Shelton, al que per cert, escoltarem més tard, ara no recordo en quina posició va quedar la noia, però jo crec que va guanyar i que ha estat la primera dona que l'ha guanyat, encara que no estic segur. El 31 de maig de 2013, va llançar el seu single de debut "Wasting All These Tears" que va superar les 125 mil còpies en la seva primera setmana i va ser un avançament del primer àlbum, del qual us he tret aquesta cançó que estem escoltant i que es va posar a la venda el 8 d'octubre passat.

Scotty McCreery – I love you this big 2011

"T'estimo així de gran" és el títol d'aquest tema que escoltarem ara i que es va incloure en l'àlbum de debut, titulat "Clear as Day", del cantant i guitarrista Scotty McCreery, nascut a Garner, Carolina del Nord, el 10 d'octubre de 1993 i que s'havia publicat el 4 d'octubre de l'any 2011, l'àlbum va ser certificat com Disc de Platí el 6 de gener de 2012. La veritat és que entre els artistes que avui escoltem a Un Toc de Rock, Scott Cookie McCreery, conegut com Scotty, és el més jove, acaba de complir els 20 anys i va ser el guanyador de l'American Idol de 2011, la desena temporada del concurs . Curiosament el single amb la cançó que escoltem ara va aconseguir el lloc 11 en les llistes del  Billboard en l'apartat pop, però només va aconseguir el 15 en les de country. La cançó va ser escrita per Ester Dean, Brett James, Jay Smith i Ronnie Jackson. Scotty McCreery ha tret només tres discos, però no està gens malament, és un àlbum per any, però el segon va ser un disc de nadales publicat el 26 de novembre de 2012 i va aconseguir ser Disc d'Or. L'any passat va publicar "See You Tonight", un àlbum en el què va ser coautor de tres o quatre cançons i que va aconseguir el primer lloc en les llistes, venent 52.000 còpies de sortida. Scotty McCreery és una ferma i jove promesa i si potencia la seva faceta com a compositor sense estancar-se, pot ser un gran artista de country a nivell internacional. En cas contrari viurà sempre pendent que li facin bones cançons.

Delta Goodrem – Born to try 2003

Tampoc la cantant i actriu australiana Delta Goodrem, ha de catalogar-se com una cantant de country, però aquest tema que us he seleccionat, a cavall del folk, pop i uns tocs country, crec que en aquest moment va a entrar molt bé i per això us he seleccionat aquest "peaso cansión" titulada "Nascuda per intentar-ho" que obre el CD "Innocent Eyes", el disc de debut de la cantant i compositora Delta Goodrem, nascuda a Sidney, el 9 de novembre de 1984 i el disc ha superat les 4 milions de còpies. Aquesta cançó va ser un dels singles que es van extreure de l'àlbum i al costat dels altres quatre, tots van arribar a la primera posició en les llistes australianes. De fet Delta Goodrem té el Record de ser l'única artista femenina que ha col·locat cinc singles d'un disc de debut, en el primer lloc. Es calcula que al llarg de la seva carrera Delta Goodrem ha venut gairebé set milions de discos. De fet Delta Goodrem ha publicat tres àlbums i tots tres han estat número 1 en vendes, encara que també ha publicat un recopilatori de grans èxits. Curiosament Delta Goodrem que és una gran venedora de discos al seu país i també a Europa, no ha classificat mai cançons seves en les llistes nord-americanes.

Blake Shelton & Miranda Lambert – Red River Blue 2011

Aquest tema donava títol a un àlbum que el cantant nord-americà Black Shelton, del qual parlàvem abans, va editar el 12 de juliol de 2011 i que va ser número 1 a les llistes de country el 30 del mateix mes i crec que ja ha superat el milió d'discos ja que el maig del 2013 havia venut 973.000 còpies, només als Estats Units. Black Shelton va començar a publicar discos l'any 2001, des de llavors ha tret 8 àlbums d'estudi, dels quals aquest és el sisè i dos discos recopilatoris, a més d'un munt de singles, dels quals ha col·locat 10 al número 1, i tres EP 's. Avui i amb la seva trajectòria professional, ja ha deixat de ser una promesa per convertir-se en un valor en alça dins de l'univers country que ens arriba des dels Estats Units. Per cert, el 17 de gener de 2012, el pare de Blake Shelton que es deia  Dick, va morir a Oklahoma, posteriorment el cantant va editar “Based on a True Story…”. El 14 de maig de 2011, dos dies després de publicar-se l'àlbum "Red river blue", Blake Shelton es va casar a Texas amb la cantant Miranda Lambert (Texas, 10 novembre de 1983) que també va sortir del concurs The Voice, amb la que interpreta a duet aquest tema que estem escoltant ara a Un Toc de Rock, al casament van assistir 550 persones convidades. Entre els rostres populars del món musical trobàvem a Reba McEntire, Cee El Green, Martina McBride, Kelly Clarkson, Dierks Bentley, Charles Kelley i els components del grup The Bellamy Brothers. De nom complet Blake Tollison Shelton, el cantant i guitarrista va néixer a Ada, Oklahoma, el 18 juny 1976.

Kriss Kristofferson, Rita Coolidge & Willie Nelson – Me and Bobby McGee


Aquesta va ser la més important cançó en la carrera del cantant, compositor i actor nord americà Kriss Kristofferson. Va estar una composició pròpia que fins i tot va versionà la genial i recordada Janis Joplin en el seu LP pòstum "Pearl". Avui ja gairebé ningú al país sembla recordar a Kriss Kristofferson en la seva tasca de cantant country i si pel seu paper d'actor en el cinema, sobretot per la saga "Blade", ell es el yayo que ajuda al caçador de vampirs, encara que l’actor i cantant ha fet pel·lícules molt millors com "Millenium". Aquí us porto ara aquesta emblemàtica cançó, en una versió gravada en directe comptant amb Rita Collidge i Willie Nelsson, dos de les grans veus de la música country als Estats Units. Kriss Kristofferson va néixer el 22 de juliol de 1936 a Brownsville, Texas. Rita Coolidge ho va fer a Lafayette, Tennessee, l'1 de maig de 1945 i el també texà Willie Nelson va néixer el 30 d'abril de 1933 (tots tres a la foto). Avui junts els tres sonen a Un Toc de Rock. I ara us explicaré una anécdota. A principis dels noranta es va saber que el cantant Willie Nelson que acabava de publicar un nou disc, havia defraudat a Hisenda. Automàticament la venda dels seus discos va caure en picat i finalment es van deixar de vendre. Quan m'ho va explicar la meva cosina Glòria que era nord-americana i el coneixia, li vaig preguntar el perquè, la seva resposta va ser clara "Ens ha enganyada a tots, no podem deixar que guanyi diners amb els discos i no pagui els seus impostos". I és que a les terres del Oncle Sam sembla que es prenen molt seriosament alló de que "Hisenda som tots". Finalment Willie Nelson va demanar públicament perdó i va pagar religiosament les multes corresponents i els impostos que li pertocaban i quan es va fer públic, el seu disc es va tornar a vendre i va ser Disc d'Or. En la meva opinió personal, aquí ens ho haguéssim pres a broma i és que nosaltres som així, fins i tot amb els polítics, tot ens fa gràcia. Així ens va!

George Strait – All my ex’s live in Texas 1987/1994

L’any 1994 el segell Atlantic va publicar dos CD titulats "Grammy 's Greatest Country Moments" que es van editar gairebé simultàniament i en els quals oferien moments d'or amb enregistraments d'actuacions celebrades en els lliuraments dels Grammy Country. En el segon volum es va incloure aquest tema del cantant, guitarra, actor i productor George Strait, una llegenda viva de la música que va néixer a Pearsall, Texas, el 18 de maig de 1952 i al que es coneix com "The King of Country". Aquest tema de George Strait es va publicar originalment a l'àlbum "Ocean front property" i en la cançó ens explica que el seu problema és de relacions ja que totes les seves ex dones viuen a Texas, per això ell ha hagut de marxar-se a viure a Tennessee. La veritat és que a mi em passa una cosa semblant ja que totes les meves ex sense excepcions m'odien a mort i això que sempre he estat dels que opinen que quan una relació s'ha acabat, doncs això, s'ha acabat. Potser és que a elles no els ha agradat, el que tallés tota la meva relació després de la separació, en lloc de anar darrere d'elles. George Strait va interpretà aquest tema en la cerimònia de lliurament dels Grammy Country que va tenir lloc el 2 de març de 1988. George Strait té el rècord del món en major nombre de singles que han estat número 1 als Estats Units, molt per sobre de qualsevol altre artista en la història de la música de qualsevol gènere, havent aconseguit 57 números 1 fins al 2010. Aquest tema que escoltem ja havia estat gravat pel seu autor, el cantant Sanger D. Shafer que la va interpretar en el film "Road House" i George Strait ja la va incloure en el seu disc "Greatest Hits vol. 2" publicat el 6 d'abril de 1987 i que va arribar al primer lloc del Billboard. Aquesta versió formava part de la banda sonora del videojoc "Grand Theft Acte: San Andreas", de l'any 2004. També es va incloure a la de la pel·lícula “Road house” que aquí es va titular “De profesión: Dur” i que feien Patrick Swayze, Kelly Lynch, Sam Elliott i Ben Gazzara.

Johnny Cash & June Carter – Jackson

Johnny Cash va ser una de les grans veus del country, casat amb la cantant i compositora June Carter, en moltes ocasions van cantar junts i van realitzar gires. Johnny Cash, nascut a Kingsland, Arkansas el 26 de febrer de 1932 i que durant molt de temps va formar parella professional amb la cantant i compositora June Carter, nascuda el 23 de juny de 1929 a Maces Spring, Virginia. La veritat és que ambdós mantenien una relació sentimental i tot i que Johnny li havia demanat a June que es casés amb ell en diverses ocasions, ella no volia a causa dels problemes que Johnny Cash tenia amb la seva addicció a l'alcohol i les amfetamines. June Carter anteriorment havia format part de The Carter Sisters i us explicaré una historia. Un bon dia, durant un concert i en començar a interpretar junts la cançó "Jackson" que escoltem ara, despres de començar a sonar les primeres notes, Johnny Cash va fer parar als músics i li va demanar a micròfon obert a June Carter que es casés amb ell, dient-li que o acceptava o no seguia cantant. Finalment ella va acceptar i ell va deixar l'alcohol i les amfetes. Aixó es veritable amor. El matrimoni va durar fins a la mort de June el 15 de maig de 2003 a Nashville, Tennessee. Johnny Cash no va poder suportar el dolor per la pèrdua de la seva dona i moriria el 12 de setembre, quatre mesos després, als 71 anys, a causa de complicacions amb la seva diabetis que li va produir una aturada respiratòria, mentre estava hospitalitzat a l'Hospital Baptista de Nashville. A Johnny Cash li deien "L'home de negre" a causa de la seva cançó del mateix títol i a que una vegada va dir en públic que mentre hi hagesin injustícies en el món ell vestiria sempre de negre, cosa que va fer fins a la seva mort. Suposo que Johnny Cash va ser enterrat vestit de color negre.

Kenny Rogers – The Gambler 1985

Probablement la millor cançó en la carrera del cantant texà Kenny Rogers sigui aquesta que escoltem ara a Un Toc de Rock o almenys una de les més comercials. Es tracte de "El jugador" que va tenir la seva pròpia pel·lícula. Kenny Rogers és una de les grans veus del country, tot i que alguns puristes li han criticat que sempre s'ha acostat i molt al pop, sobre tot degut a la gran quantitat de cançons de las que aqui diriem balades romàntiques que ha arrivat a gravar al llarg de la seva àmplia carrera, però Kenny Rogers té moltes cançons dignes d'escoltar-se a Un Toc de Rock, tot i que ara feia temps que no sonava. El cantant Kenneth Donald Rogers va néixer el 21 d'agost de 1938 a la ciutat de Houston, a Texas i va començar amb el The Bobby Doyle Trio i va treballar amb diversos grups i cantants, però la seva etapa més brillant abans de començar en solitari va ser amb Kenny Rogers and The First Edition, destacant d'aquella etapa els singles "Something's Burning" i "Ruby, Your say Take Your Love To Town" que aquí la van traduir com "Ruby, no juguis amb l'amor" i que son els únics que van sonar al nostre pais. L'any 1976 Kenny Rogers va començar ja a gravar pel seu compte, inician una brillant carrera i a més del country, ha incursionado en el swing i el jazz. Kenny Rogers va ser un dels molts cantants que van intervindre a la grabación del "We Are The World" a l’any 1985, sota la direcció de Quincy Jones. Aquesta cançó que ara sona a Un Toc de Rock, “The gambler”, es de 1985 i va arrivar al lloc 16 a les llistes de pop americanes i a la primera posició a les de country.

Dolly Parton – I will always love you

El single amb aquest tema de Dolly Parton "I Will Always Love You", va ser tot un èxit quan va editar-se al novembre de 1992 la versió que va fer Witney Houstonm per a la pel·lícula “El Guardaespalles” i es va convertir en el single més venut per una artista femenina en la història de la música. També va ser número 1 en 32 països i va fer a Whitney Houston mereixedora de 2 Grammy i 6 Billboard Music Awards. La veritat és que les drogues van consumir la carrera musical d'aquesta cantant de color que va morir a Los Angeles el 11 de febrer del 2011. Pero la cançó, com us deia, havia estat èxit molt abans, sense que fos tan aclaparador, en la versió original de la exuberante cantant rosa Dolly Parton que la va escriure l’any 1973 i la va gravar per primera vegada per l’àlbum “Jolene”, clasificant-se en el primer lloc de les llistes de country del Billboard. Ara bé, Dolly Parton la va regrabar de nou l’any 1982 i la va incloure a la banda sonora del film musical “The Best Little Whorehouse in Texas”. Us explicaré una anécdota d’aquesta cançó. Una vegada el Coronel Parker, manager d'Elvis, li va demanar a Dolly Parton aquesta cançó per El Rei, clar que el Coronel posava les seves condicions. Si volies que Elvis graves una cançó teva, amb el que això pot representar en royaltis, el 50% de l'autoria era per Elvis i la part corresponent per al Coronel, és clar. Dolly Parton no s'ho va pensar, la cantant que no es mulla els peus al dutxar-se, els té molt ben posats i li va fer una botifarra dient-li que del seu treball no es lucrava ningú i Elvis no va gravar cançons de Dolly Parton. La veritat és que Elvis mai va compondre, però es va endur molts dividends com co-autor d'infinitat de cançons. Coses que passen en el món de la música. La cançó, en la versió original, a la pel·lícula “El Guardaespalles” s’escolta a un bareto, mentre Kevin Costner i Whitney Houston ballen juntets, sona la versió de Dolly Parton que per cert, va néixer a Sevierville, Tennessee, un 19 de gener de 1946.

Trisha Yearwood – How do I live 1997

Acabarem el programa d'avui d'Un Toc de Rock amb una pregunta "Com visc?" Que ens fa una de les grans veus del country, la cantant Trisha Yearwood i la lletra de la cançó és un bell poema d'amor centrat en la pregunta clau "Com es pot viure sense tu?". la cançó va ser escrita per Diane Warren i la primera que la va gravar va ser LeAnn Rimes, l'any 1997 i va aconseguir el segon lloc en les llistes de vendes, sent triple Disc de Platí, el primer va ser per a "Candle in the Wind 1997" d'Elton John. El mateix any la gravaria també Trisha Yearwood i es va publicar el 27 de maig. El single de Patricia Lynn Yearwood, coneguda artísticament com Trisha i nascuda a Geòrgia el 19 de setembre de 1964, va ser doble Disc de Platí i també va aconseguir la segona posició en les llistes de country. La cantant, compositora i actriu va ser inclosa en els seus inicis en el moviment musical denominat new american music, encara que ella es troba a cavall del country i el pop, sent considerada actualment com una de les grans de la música country al seu país. Porta publicats 10 àlbums d'estudi, 5 recopilatoris, 35 vídeos musicals i 43 singles, dels quals 7 han ocupat la primera posició de les llistes.

La frase per acabar el programa es de Johann Wolfgang Von Goethe (28 de agosto de 1749, Hesse - 22 de marzo de 1832, Turingia), poeta, novel·lista, dramaturg i científic alemany que va ser un dels creadors del romanticisme i que va dir


“Pensar és fàcil; actuar és difícil, i actuar d'acord amb
el que un pensa és la cosa més difícil del món”

Conclou per avui Un Toc de Rock, però abans de marxar us deixaré amb la bona companyia de La Xarxa de Comunicació Local i totes aquelles emissores que emeten el programa. Jo soc Mario Prades i abans de tancar la barraqueta us diré alló de Porteu-se be.
.
Apa! Ens veiem pel món.

Mario Prades

No hay comentarios:

Publicar un comentario