El Blog de Mario Prades

Posa't en contacte amb mi mitjançant el correo electrònic: tocderock@hotmail.com

jueves, 8 de junio de 2017

Un Toc de Rock 11-68


A Un Toc de Rock tindrem temes del nou disc de Deep Purple i també dels The Cranberries que per cert, han suspès la gira que estaven realitzant a causa dels problemes de salut de Dolores O'Riordan i han anul·lat els concerts de Barcelona i Madrid que havien de realitzar-se aquesta setmana. També comptarem amb Cyndi Lauper, The Blue Brothers, Bob Seger & The Silver Bullet Band, Cheap Trick, Blondie, John Lee Hooker, John Lennon, Alan Jackson, David Cassidy i us porto una cançó interpretada per l'actor Bruce Willis. Ells ens acompanyaran en aquest recorregut que arriba a vosaltres des d'aquelles emissores per les que m’escolteu dues vegades per setmana o via internet, si us descarregueu el programa del blog, el facebook de Montse Aliaga o les webs de les emissores que us ho permeten. Obriré la barraqueta un altre vegada dient-vos que sóc Mario Prades i que sempre sou.

Benvinguts a Un Toc de Rock

Bob Seger & The Silver Bullet Band – Old time rock and roll 1978/1994

Obrim Un Toc de Rock amb aquest tema “Antic rock and roll” que ens parla dels vells temps del R & R i que us l’he extret de l'àlbum "Greatest hits" que el nord-americà Bob Seger amb The Silver Bullet Band va publicar l'any 1994, tot i que s'havia inclòs inicialment en el "Stranger in Town", el seu vuitè àlbum, editat l’any 1978 i el segon amb la Silver Bullet Band que estava integrada per Drew Abbott (guitarra), Robyn Robbins (teclats), Alt Reed (saxo), Chris Campbell (baix) i David Teegarden (percussió i bateria), també va comptar amb una bona secció de vent els The Muscle Shoals Rhythm Section i les col·laboracions de  Glenn Frey i Don Felder d'Eagles, junt a Bill Payne i Doug Riley en diversos temes, sense oblidar els cors que van estara càrrec de 12 o 13 cantants. Per cert, aquest tema va ser versionat i molt bé, en castellà, per Revolver, la banda de Carlos Goñi. El cantant, guitarra, pianista i compositor Bob Seger va néixer el 6 de maig de 1945 a Lincoln Park, Michigan. En els anys seixanta va crear els grups Bob Seger and the Last Heard i Bob Seger System, per començar l'any 1969 en solitari fins que van passar a ser Bob Seger & The Silver Bullet Band. Possiblement la cançó més important en la seva carrera sigui "Like a Rock" que ja hem escoltat a Un Toc de Rock fa molt poc, però aquesta és bona i us vaig prometre que l’escoltariem.

Deep Purple – Roadhouse blues 2017

Des del nou treball discogràfic del mític grup de rock Deep Purple "inFinite" que es va publicar el passat 7 d'abril amb producció de Bob Ezrin, editat pel segell alemany earMUSIC, us he seleccionat aquesta cançó carregada de R & B, però es tracta d'una versió d'un tema de The Doors que la van incloure a l'album "Morrison Hotel". Fa temps que es rumorejava que aquest disc podia ser l'àlbum definitiu dels Purple i que finalment es desfan, cosa que, la veritat, entristeix ja que ells, Led Zeppelin i Black Sabbath, podríem dir que són els pilars sobre els quals s'assenta el heavy des del seu naixement a finals dels seixanta. De fet Black Sabbath ja van realitzar una gira que va acabar al març o abril amb un concert a Birmigham, la seva ciutat natal que era el seu comiat, tot i que finalment han anunciat que seguiran. En aquest disc de Deep Purple trobem a Ian Guillan com a cantant, Don Airey als teclats, al costat de Steve Morse que s'encarrega de la guitarra, al baix Roger Glover i el bateria Ian Paice que és l'únic membre del grup que ha estat en les diferents èpoques de Deep Purple, des que es van posar en marxa a Hertford, Regne Unit, l'any 1968. Deep Purple han venut més de 120 milions de discos a tot el món al llarg dels anys, encara que discogràficament i des de fa algun temps, se'ls acusa de manca de creativitat i treure discos amb cançons molt anodines, clar que resulta molt difícil superar el llistó que va deixar el "Smoke on the water" que per cert, vam escoltar fa poques setmanes. Pels Purple han passat grans músics com David Coverdale, Richie Blackmore, Rod Evans, Joe Lynn Turner, Joe Satriani, Glenn Hughes, Nick Simper, Tommy Bolin que va morir el 4 de desembre de l'any 1976 i Jon Lord als teclats que també va morir, en aquest cas el 16 de juliol del 2012 causa d'un càncer.

The Blues Brothers – Sweet home Chicago 1983

Escrita per Robert Johnson que la va treure en disc a l’agost de l’any 1937, és possiblement la cançó més significativa en la carrera dels Blue Brothers, aquest duet humorístic i cinematogràfic recolzat amb una de les millors bandes de R & B de la història. La peça va ser composada per Robert Johnson i és una variació del "Kokomo Blues" de Scrapper Blackwell. La veritat es que la llista d'artistes que l'han gravat podria omplir aquesta pàgina. Els Blues Brothers que la van incloure a la banda sonora de la seva primera pel·lícula que a Espanya es va titular "Granujas a todo ritmo", l’any 1980, eren Dan Aykroyd i John Belushi (tot dos a la foto) i van crear el grup per acompanyar-los en una actuació en un xou humorístic de televisió, però la cosa va acabar de debò i entre els músics es trobaven membres de Booker T. & The MG's. Utilitzaven un truc en els seus enregistraments per tal d'aconseguir el so contundent de ritme. Els The Blues Brothers gravaven dobles pistes de la secció de metall i percussió, inspirat-se en el "mur de so" del productor Phil Spector i que també van fer servir els ABBA per les veus. Després de la mort de Belushi, la banda va passar a ser dirigida per Steve Cropper, amb cantants com  Eddie Floyd o Rob Paparozzi. El 5 de març de 1982, John Belushi va ser trobat mort a la seva habitació del Chateau Marmont a Los Angeles. La causa de mort va ser "accident per sobredosi de speedball", una injecció amb un coctel mortal fet de cocaïna i heroïna, tot i que després es va reconsiderar aquesta conclusió. La nit de la seva mort, va ser visitat pels actors Robin Williams i  Robert De Niro, cadascun va abandonar l'habitació deixant-lo acompanyat. Mesos més tard Cathy Smith, una antiga groupie de The Band, va admetre en una entrevista al diari National Enquirer que ella havia estat amb Belushi la nit de la seva mort i ella li havia administrat la dosi fatal de speedball. Després de l'aparició de l'article que es va titular "Jo vaig matar a John Belushi" en l'edició del 29 de juny de 1982, el cas va ser reobert. Cathy Smith va ser extraditada des de Toronto, arrestada i acusada d'assassinat en primer grau. Un pacte entre fiscalia i advocat defensor va reduir els càrrecs a homicidi involuntari i Cathy Smith va complir una condemna de 18 mesos a la presó. Aixó val la vida d’un esser humà. Es clar que estem parlan dels Estats Units, però a Espanya li poden preguntar aixó mateix als pares de Marta del Castillo o als familiars de les víctimes d'ETA  Per possar un exemple. Ara us explicaré una curiositat, el 22 de febrer de 2012 Barack Obama i la seva dona Michelle, a una festa a la Casa Blanca on actuaban BB King i Buddy Guy els van demanar aquesta cançó i el president dels Estats Unit va fer cors, acompanyant als dos músics i el seu grup

John Lee Hooker – One Bourbon, one Scoth, one Beer 1966

Un dels mites i figures més importants del blues va ser el cantant i guitarra John Lee Hooker. El Mestre va crear un estil especial de tocar, rústic i primitiu, però dins de la seva simpleza contundent i impactant. Al principi John Lee Hooker que cantava i tocava la guitarra, s'acompanyava amb cops de peu a manera de percussió i amb la seva forma de cantar, mig parlant, amb connotacions de rap, encara que no existia l'estil com tal, es va convertir en la seva carta de presentació. Més tard ja es va instrumentar completament i es va envoltà de músics que l'acompanyaven. Aquesta cançó que escoltem ara va ser composada per Rudy Toombs i el primer que la va gravar va ser Amos Milburn l'any 1953. John Lee Hooker la va gravar per primera vegada a Chicago l'any 1966 i en l'enregistrament trobem a John Lee Hooker (veu i guitarra), Lafayette Leake (piano), Eddie "Guitar" Burns (guitarra), Fred Below (bateria) i un baixista del que no recordo el nom. La cançó va ser publicada l'any 1966 dins l'àlbum "The Real Folk Blues", encara que posteriorment el Mestre la va incloure en diversos discos tant d'estudi com també en enregistraments en directe, entre ells la trobàvem al CD "Chill out". John Lee Hooker va néixer a Coahoma County, Mississipí, el 22 d'agost de 1917 i va morir a Los Altos, Califòrnia, un 21 de juny de 2001. Aquest tema tornaria a pujar a les llistes quan va ser versionat per George Thorogood l’any 1977 i molt més recentment l'ha gravat John Lee Hooker Jr, fill del genial mestre del blues que segueix els passos del seu pare i la va incloure en l'àlbum "Blues With a Vengeance", publicat l’any 2004.

Cheap Trick – Surrender 1977/2017

La cançó “Rendició” ha estat recuperada a la banda sonora de la pel·lícula “Guardianes de la Galaxia 2”, però es va gravar inicialment l'any 1977, tot i que no es va publicar fins el 21 de maig del 1978, incloent-la en el seu tercer àlbum "Heaven Tonight". Va ser un dels grans èxits de Cheap Trick i es va extreure com single al mes de juny, sent el primer que es treia del LP i també la primera cançó de Cheap Trick que es va colar a les llistes del Billboard, aconseguint el lloc 62, encara que va ocupar la primera posició al Japó. De fet la cançó va ser posteriorment gravada en directe per l'àlbum "Cheap Trick at Budokan" que es va gravar al Japó, on van aconseguir triomfar abans que als Estats Units. De fet aquest tema va ser el que la banda va utilitzar durant molts anys com a tancament en els seus concerts. Va ser escrit per Rick Nielsen i descriu les relacions entre un jove de finals dels setanta amb els seus pares, més experimentats i enrotllats del que podria semblar. El jove explica a una noia que els seus pares ja li han advertit sobre "noies com ella": la seva mare sap del que parla, va servir en el Cos Femení de l'Exèrcit durant la guerra i ell ha sorprès alguna vegada als seus pares fent l'amor al sofà mentre escoltaven cançons de Kiss al tocadiscs. La cançó fa referència veladament a les malalties de transmissió sexual. Al llarg dels anys aquest tema ha estat molt versionat, destacant les que van realitzar Green Day, The Romans, Pearl Jam, Warrant, Zebrahead, Velvet Revolver i un munt més. Al cinema ha format part de la banda sonora d'un bon número de films. Cheap Trick es van crear a Rockford, Illinois, l'any 1967 encara que primer es deien Fuse, al 1974 van passar a ser ja Cheap Trick i estava integrat per Rick Nielsen (guitarra solista, cors i principal compositor), Robin Zander (cantant i guitarra rítmica), Tom Petersson (baixista) i Bun E Carlos (bateria) que va ser reemplaçat pel músic d'estudi Daxx Nielsen. Tom Petersson va deixar el grup el 26 d'agost de 1980 i va ser substituït per Pete Comita, però només va estar uns mesos i va entrar Jon Brant, encara que en el 87 torna Petersson. Per Cheap Trick també va passar en els seus inicis Roger Xeno Hogan.

Blondie – Maria 1998

Són una banda nord-americana liderada per la bella Deborah Harry i Blondie va ser una fàbrica d'èxits i de "pasta gansa" durant els 70 i les dècades següents gràcies a temes com "Heart of Glass", "Sunday girl", "Call Me", "One Way or Another", aquesta i tants altres que van convertir a Blondie en una de les millors bandes de la seva època. Al costat de Deborah Harry (1 de juliol de 1945, Miami) es trobaven Clem Burke (24 de novembre de 1954, Nova Jersey) com a bateria i que havia tocat amb els Ramones, Gary Valentine al baix, James Destri als teclats i l'extraordinari guitarrista Chris Stein. Precisament una greu malaltia d'aquest últim va ser una de les causes de la seva dissolució l’any 1982.  Deborah va tenir una interessant carrera en solitari, però allunyada de l'èxit aconseguit amb Blondie que van arribar a vendre més de 50 milions de discos. Tot va influir perquè els membres originals, llevat Gary Valentine, tornessin a posar en marxa el grup l’any 1998. El tema que escoltem ara a Un Toc de Rock, correspon a aquesta segona etapa. Després de tornar a desfer-se, van treure l’any 2011 el disc "Panic Of Girls" i crec que al 2013 van publicat un altre “Ghosts if  Download”. Per aquest 2017 havien anunciat un nou disc “Pollinator”, però no se si s’ha publicat o no. Blondie és l'únic grup que ha aconseguit números 1 en tres dècades consecutives. A més a més, Debbie Harry, cantant i actriu, està inclosa en el llibre Guinness dels Records, com la cantant més madura de la història en aconseguir un número 1 en les llistes d'èxits d'Anglaterra, precisament amb aquest tema, "Maria". Amb els anys Debbie sembla ser que s'ha civilitzat, però abans era tot un terratremol tronat al escenari, per mostra us posso una foto d’una actuación a Los Angeles on sols li fa falta ensenyar el carnet d'identitat.

David Cassidy – Rock me baby 1972

El cantant, actor, compositor i miltiinstrumentiste David Cassidy va néixer a Nova York el 12 d'abril de l’any 1950 i es va convertir en famós com a actor de la petita pantalla en ser un dels protagonistes de una popular sèrie de televisió "The Partridge Family", una família de ficció on tots els membres del clan familiar cantaven en cadascun dels episodis i amb l'actriu Shirley Jones en el paper de mare, David tenia el rol del fill gran de la familia. De fet aquella popular serie estava inspirada en un grup familiar real, The Cowsills i si bé David Cassidy es va fer famos en aquest paper, ell ja havia intervingut abans en alguns musicals de Broadway. El single amb aquesta cançó i que es va publicar l’any 1972, va arribar fins al lloc 38 als Estats Units i al 11 a Anglaterra. Donava títol a un LP de David Cassidy publicat el mateix any que va arribar al segon lloc en el Regne Unit, si bé al seu país d'origen només va aconseguir col·locar-se en el 44. La cançó va ser composada per Johnny Cymbal i Peggy Clinger i el primer que va gravarla va ser BB King, l’any 1964 i està basada en el "Rockin' and Rollin'" de Lil' Son Jackson. En aquesta gravació David Cassidy que ja està retirat, a part de cantar també toca els teclats, guitarra i la percusió i als cors tobavan a la gran cantant Kim Carnes. Aquest llarga durada va estar produït per Wes Farrell.

Bruce Willis – Under the boardwalk 1987

Ara anem a escoltar a un actor que també posseeix una interessant carrera com a cantant paral·lelament a la que manté amb el Setè Art. Ja el vem escoltar cantar a la banda sonora de la sèrie "Llum de Lluna" que va protagonitzar i allí, almenys a mi, em va començar a sorprendre. Bruce Willis ha gravat uns quants àlbums, sobretot interpretant R & B. aquest és un gran tema, tot un "peaso cansión" en el què cal destacar la secció d'acompanyament, ja que quan es dedica a la música es diu Bruce Willis and The Accelerators i els cors que fan components del grup The Tempations. Encara que de nacionalitat nord-americana, Bruce Willis va néixer a Idra-Oberstein, Alemanya, el 19 de març de 1955. Se'l considera un dels actors protagonistes més rendibles del cinema americà ja que es calcula que les seves pel·lícules han arribat a recaptar més de 3.000 milions de dòlars en taquilla. Com estrella del rock Bruce Willis no és el mateix, però jo estic convençut que a ell li és ben igual ja que a la música es dedica bàsicament per diversió, com molts altres companys i companyes de Hollywood. Aquesta peça es un clásic dels The Drifters que la van gravar als anys seixanta i que va ser versionada per The Rolling Stones i a Catalunya i Valencia, amb el títol “Bajo tu techo”, ho van fer Los Jóvenes i Ethel y Los Drakers, respectívament. Escrita per Kenny Young i Arthur Resnick, al 1964, Bruce Willis la va incloure al disco “The Return of Bruno”, el seu álbum de debut i que va publicar al 1987, el single amb aquesta cançó que es va editar en single, va arrivar al lloc 5 al Estats Units i al 7 a Anglaterra.

John Lennon – Woman 1980

El va matar a trets un tronat de nom Mark David Chapman, un nefast 8 de desembre de 1980 a la porta de casa seva, a l'edifici Dakota de Nova York i davant de la seva dona Yoko Ono. És un dels mites del rock i avui en dia parlar de John Lennon, al que avui escoltarem a Un Toc de Rock, és esmentar una llegenda. John Lennon va néixer a Liverpool el 9 d'octubre de 1940. Aquest tema que escoltem ara es trobava en el seu últim disc "Double Fantasy", un álbum póstum que va treure el 19 de novembre de 1980 i que s'havia començat a gravar el 4 d’agosto del mateix any, acaban-lo a finals de setembre. Aquest disc va conseguir un Grammy l’any sigüent, sent “Álbum de l’any”. Feia cinc anys que John Lennon no gravava res ja que es va retirar al 1975 per dedicar-se al seu recent nascut fill Sean. En una entrevista Lennon va confessar que "Woman", la cançó que escoltem ara, era una continuació del tema "Girl" de The Beatles, composat per ell i Paul McCartney. El single amb "Woman" va ser número 2 a Anglaterra i va arribar a la primera posició als Estats Units. Els seus primers discos fora dels Beatles, signants com The Plastic Ono Band, avui son anomenats "experimentals" i es van publicar donan protagonisme a Yoko Ono, però a mi la japonesa sempre m'havie sobrat, crec que va ser una sangonera per a John, ella va trencar l'hegemonia de The Beatles i coartà al músic britànic, robant-li a sobre un protagonisme que ella mai va merèixer. És clar que aixó es una opinió molt personal meva. Us explicaré una curiositat, l'edifici Dakota on vivia John Lennon i devant d'on el van matar, és el mateix en el que es va filmar la pel·lícula "La Semilla del Diablo" de Roman Polansky. També os diré que John i Yoko van trencar i quan el ex-beatle començava a sortir del forat, va ser Elton John qui els va reunir a un concert a Nova York i es va tornar a encendre l'amor entre ells, John va tornar a caure en les mans de la japonesa.

Alan Jackson – A horse with no curtains 1996

A Espanya la discogràfica Universal va publicar a principis dels noranta una sèrie de CD’s que va englobar sota l'etiqueta "New American Music" i que no era altra cosa que artistes que interpretaven una mena de barreja de country, rock i pop. Entre ells vam descobrir a Alan Jackson, aquest genial intèrpret de country al qual escoltarem ara a Un Toc de Rock amb aquest tema “Un cavall sense cortines” que us he extret de l'àlbum "Everything I Love", editat l'any 1996 i que va ser compost per Alan Jackson i Jim McBride. Aquesta cançó es va classificar en el lloc 18 en les llistes de country del Billboard i es va mantenir unes quantes setmanes en aquesta posició, curiosament va ser la cara B d'un single amb "There Goes" a l'altra banda. Alan Jackson és un dels grans del country al seu pais, va néixer el 17 d'octubre de 1958 a Newnan, Geòrgia i ha venut més de 90 milions de discos. Des de 1989 Alan Jackson porta els mateixos músics d'acompanyament: Monty Allen (gutarra acústica i veus), Scott Coney (gutarra, baix i banjo), Melodie Crittenden (cors), Robbie Flint (guitarra), Danny Groah (guitarra), Mark McClurg (violí i cors), Bruce Rutherford (bateria), Joey Schmidt (teclats), Roger Wills (guitarra i baix) i Jesus Beltran (guitarra i cors), però en aquest enregistrament van col·laborar un munt de gent. Voleu una curiositat? Alan Jackson és cosí del jugador de beisbol Brandon Moss.

The Cranberries – Ode to my family (acustic) 2017

L'estat de salut de la cantant Dolores O'Riordan que pel que sembla té problemes d'esquena, ha fet que The Cranberries suspenguin momentàniament una part de la gira que estaven realitzant per Europa, incloent els concerts de Madrid. i Barcelona que s'havien de celebrar a principis de juny i no sabem que passarà amb el de Marbella que estava anunciat per l'agost. Presentaven un nou àlbum, titulat "" que va sortir a la venda el passat 28 d'abril i en el qual han inclòs tot un seguit de temes que formen part de la seva trajectòria, ara en format acústic, comptant amb la col·laboració de la Irish Chamber Orchestra i gravat en un concert celebrat a la Limerick University, per celebrar els seus 25 anys en el món de la música, al costat de tres temes nous. També ha representat la tornada de The Cranberries als escenaris després d'una aturada que va començar al 2012. Aquesta “Oda a la meva familia” que us he seleccionat per compartir avui a Un Toc de Rock es va incloure originalment a l'album "No Need to Argue", segon disc de Cranberries i que es va posar a la venda l'any 1994, superant els 18 milions de còpies venudesa tot el món, el tema va ser el segon single que es va extreure i es va editar el 21 de novembre del 1997. El grup està liderat per Dolores Mary O'Riordan Burton (cantant, guitarra elèctrica i acústica i teclats), nascuda el 6 de setembre de 1971, a Limerick, Irlanda, al costat de Noel Anthony Hogan (guitarres elèctrica i acústica), Michael Gerard Hogan (baix) i Fergal Patrick Lawler (bateria i percussió). The Cranberries es van crear a Limerick, Irlanda, el maig de 1990. Durant un parell d'anys els nois van formar part del grup The Cranberry Saw Us, però quan els va deixar el cantant es va incorporar Dolores O'Riordan i van passar ja a ser The Cranberries i van debutar discogràficament l'any 1993 amb l'àlbum "¿Everybody Else Is Doing It So Why Ca't We?", encara que anteriorment van treure un EP.  .

Cyndi Lauper – Misty blue 2016

I acabaré Un Toc de Rock per avui amb aquesta cançó extreta de l'últim treball discogràfic de la menudeta cantant nord-americana Cyndi Lauper fins al moment, titulat genèricament "Detour" que es va publicar el 6 de maig del passat 2016 sota la producció de Tony Brown i Seymour Stein i gravat en els estudis Electraphonic a Memphis, Tennessee. De fet es tracta d'un disc amb versions de clàssics del country. És el seu primer àlbum per al segell Warner Music, des de la seva divisió Sire Records. L'àlbum va debutar en el lloc número 29 en la llista del Billboard, mentre que al Regne Unit ho va fer al 43. La cançó “Blau boirós” que compartim avui va ser escrita per Bob Montgomery i ja l'havia portat a l'èxit Eddy Arnold. Per a l'enregistrament de l'àlbum Cyndi Lauper ha comptat amb un bon munt de músics, entre ells Tony Brown (piano), Tom Bukovac (guitarres), Chad Cromwell (bateria), Dan Dugmore (guitarra steel), Kenny Greenberg (guitarres), Jimmie Lee Sloas (baix), Bryan Sutton (guitarra acústica), Jeff Taylor (acordió), Steve Nathan (orgue i piano), Greg Morrow (bateria) i uns quants més, a part de les col·laboracions dels cantants Vince Gill, Emmylou Harris, Alison Krauss, Willie Nelson i Jewel. Cyndi Lauper va néixer a Brooklyn, Nova York, el 22 de juny de 1953 i el seu nom complet és Cynthia Ann Stephanie Lauper, va vendre més de 30 milions d'àlbums arreu del món i va ser la primera cantant femenina a tenir 4 singles d'un mateix àlbum en el top 5 del Billboard, si bé fa ja un grapat d'anys que no asoleig un nou hit a dalt de tot de les llistes. També ha sortit en un episodi de Los Simpsons.

La frase per tancar avui és de l'escriptor, novel·lista, poeta, periodista i dramaturg portuguès. José Saramago (Azinhaga, Portugal 16 de novembre de 1922 - Lanzarote, Espanya,18 de juny de 2010) que va dir:


"L'esperança és com la sal, no alimenta,
però dóna gust al pa”

Conclou Un Toc de Rock, ara et deixo en companyia de totes aquelles emissores per les que escoltes el programa dues vegades per setmana o bé via internet, si t’el descarregues del blog, el facebook de Montse Aliaga o les webs de les emissores que ho permeten. Sóc Mario Prades i toca baixar la barraqueta, ens retrobarem en el proper programa.

Apa, ens veiem pel món

Mario Prades

No hay comentarios:

Publicar un comentario