El Blog de Mario Prades

Posa't en contacte amb mi mitjançant el correo electrònic: tocderock@hotmail.com

lunes, 12 de noviembre de 2012

Un Toc de Rock programa 13-11-2012


Nota del Productor, realitzador i director:
Tots els programes exposats en aquest blog,
Disposen  d'un  enllaç  per descarregar-sels,
sempre situat a peu de pàgina

Avui a Un Toc de Rock tindrem una mica de tot, com ja és habitual, des de rock a R & B, passant per country rock, pop britànic i tancarem amb l'Elvis Presley. La nostra particular Màquina del Temps va a començar la singladura per la música dels nostres records als Estats Units ja a mitjans dels noranta, però viatjarem als seixanta, els setanta i també als anys vuitanta. Des de la xarxa d'emissores de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya i totes aquelles que emeten el programa. obro la barraqueta i vaig a començar dient com sempre.

Benvinguts a Un Toc de Rock

The Tractors – Tulsa Shuffle 1995

Amb aquest CD vaig descobrir al grup nord-americà The Tractors, una de les bandes i artistes que en els noranta, es van englobar dins del New American Music, un gènere o etiqueta que no era res més que una barreja de country, rock i R & B, amb tocs de pop. The Tractor estava integrat en aquesta gravació que es va realitzar en els The Churca Studio de Tulsa, per Steve Ripley (cantant, guitarra i bateria), Walt Richmond (piano, acordió, clavicornio, bateria, metalls, baix i cors), Ron Getman (guitarres, slide, steel, dobro, mandolina, harmònica i cors), Casey Van Beek (baix i cors) i Jamie Oldaker (bateria, pandereta i percussió), com podeu comprovar, tots ells multiinstrumentistes. En el disc de The Tractors col.laboren Ray Cooder, Bonnie Raitt, JJ Cale, Leon Russell, Jim Ketner, Joe Davis, Glenn Mitchel, Eddie Richmon, Curley Lewis, James Burton, Eldon Shamblin i crec que uns quants més. Aquest tema, una composició de Steve Ripley, era el que obria el seu primer CD "The Tractors" que es va publicar als Estats Units l'agost de 1994, encara que a Espanya es va editar l'abril de 1995. L'àlbum va arribar a la posició 11 del Billboard i va ser Doble Disc de Platí. El grup era d'Oklahoma i es va crear l'any 1988. Curiosament el seu segon disc era un àlbum de nadales i es va titular “Have Yourself a Tractors Christmas”.

CCS – Walking 1971

El cantant Alexis Andrew Nicholas Koerner nascut el 19 d'abril de 1928 a París, França i que va morir l'1 de gener de 1984 a Londres a causa d'un càncer, va ser conegut en el món de la música com Alexis Korner i tot i ser francès està considerat un dels pioners del Rythm & Blues britànic. Va introduir a Gran Bretanya als grans del R & B americà, entre d'altres a Sonny Terry, Big Bill Broonzy, Muddy Waters o John Lee Hooker. Amb un altre dels "pares" del R & B britànic, Cyril Davies, formà l’any 1961 la Blues Incorporated, una banda que va ser una veritable escola de músics i per la qual van passar entre molts altres Charlie Watts, Keith Richard, Ginger Baker, Jack Bruce, John McLaughlin, Lee Jackson, Paul Jones, Brian Jones i Eric Burdon. L'any 1970 Alexis Korner porta a terme un dels seus grans projectes, al costat del pianista John Cameron, el cantant Peter Thorup i el productor Mickie Most, posa en marxa la Collective Consciousness Society que van ser coneguts simplemente com CCS, una banda que desapareix l’any 1973. Aquest tema es va publicar en single al nostre país i va ser l’única cançó que va sonar, tot just una mica, aquí a Espanya, tampoc molt, la veritat, tenint en compte la gran qualitat del supergrup. "Walking" que va arribar a la setena posició a Anglaterra, es trobava en el segon LPde CCS titulat simplement "II" i editat l’any 1971. El problema amb el que és va trovar Alexis Korner al posar en marxa CCS era que es tractaba de tota una Big Band i mantenir un grup d'aquest nivell resultava excessivament car, finalment van desfer-se.
Tota la tropa que integraven la Collective Consciousness Society

Rod Stewart – Da Ya Think I’m Sexy 1978

Rod Stewart és un dels cantants que ha venut més discos de la història, es calcula que supera els 250 milions de còpies venudes a tot el món. 31 dels seus singles han estat en el top 10 i sis han arribat al número 1. Va néixa el 10 de gener de 1945 en el barri londinenc de Highgate i una bomba volant alemanya V-2 va caure a la comissaria del barri, unes casa més enllà d'aquella on ell naixia, just a la cantonada. Va ser un naixement "sonat". Rod Stewart va ser el cantant del grup Shotgun Express, també de la Jeff Beck Band i va militar a The Faces, al costat de Ron Wood, avui amb els Rolling Stones, mantenin una carrera paral.lela en solitario que finalment va fer que el grup es desfes. Quan va començar va agafà la seva guitarra i s’en va anar al sud de França, pero va ser expulsat del pais per gamberro. Molts van descobrir a  Rod Stewart com a solista amb aquest tema, composat por Rod Stewart i Carmine Appice que havia estat component del grup Vanilla Fudge, va ser produït per Tom Dowd i estaba inclòs en el seu LP "Blondes have more fun". Aquest disc va ser molt criticat per els seguidors de Rod Stewart ja que deien que era massa comercial i allunyat de les seves arrels blusseras, peró va funcionar i bé. Així i tot jo reconec que el seu millor disc és "Atlantic crossing" del 1975, però aquesta cançó va ser la que el va donar a coneixa massivament i el va col.locar a les llistes de tot el mon. L’any 2001 Rod Stewart rep el "Disc de Diamant de la música del món" per les seves vendes.

Chicory Tip – Son of my father 1972

Chicory Tip van ser una banda de pop britànica, integrada per Peter Hewson (veu), Rick Foster (guitarra), Barry Mayger (baix), Brian Shearer (percussió) i Rod Cloutt (guitarra i teclats). Són un d'aquests grups d'un sol hit i als que avui en dia només se'ls recorda per aquest "Son of my Father". Es van formar l'any 1969 a Kent i malgrat treure uns quants singles, no van aconseguir l'èxit fins l'any 1972 amb aquest tema que va ser cap de les llistes britàniques al febrer i es va mantenir durant tres setmanes. Mai van tornar a col.locar un altre dels seus discos i Chicory Tip es van desfer l'any 1975. El tema va ser escrit pel compositor i productor italià establert a Alemanya Giorgio Moroder i Pete Bellotto. Giorgio Moroder també la va gravar i tot i ser l'autor, la versió de Chicory Tip és la més recordada i va ser utilitzada en la sèrie de TV "Life in Mars" en l'edició anglesa. A Espanya la sèrie també va ser adaptada amb el títol de "La Chica de Ayer", encara que les cançons no tenien res a veure i el guió tampoc, la veritat. Alguns dels components de Chicory Tip van tornar a posar en marxa el grup que es mou pels circuits revival.
Els britànics Chicory Tip

Christie – Yellow river 1970

Ara seguirem amb un tema que va ser tot un supervendes, son el tercet britànic Christie que prácticamente només són recordats avui en dia pel seu gran hit, la cançó "Yellow river" que escoltem avui i alguns amb molt bona memòria, també els recorden per "San Bernardino". Christie eren un grup angles que es van crear l’any 1969 i eren un tercet, aixó vol dir que eren tres: Jeff Christie al front de la guitarra, cantant i compositor, Vic Elmes que també tocaba la guitarra i Michael Blakley front de la bateria. El tema "Yellow river" va ser el  gran èxit internacional de Christie, es van vendre singles per un tub i el mon va descubrir als Christie, però ells ja portaven publicats set discos anteriorment. Christie es van desfer no gaire després, si bé el cantant i líder Jeff Christie va tornar a posar en marxa el grup l’any 1990. Christie son una d’aquestes bandas a la que actualment sols s’els recorda per una sola cançó, aquesta que escoltem ara a Un Toc de Rock.
El tercet britànic Christie

Crosby, Still & Nash – Marrakesh Express 1969

La veritat es que jo vaig descobrir a la primera superbanda nord-americana de la història del rock amb aquest tema que va ser el seu primer single. La caràtula que veirem al blog es de l'edició espanyola. A partir del segon discs Crosby, Still & Nash van incorporar a Neil Young, però en aquest álbum només eren ells tres. El disc de debut es va titular simplement "Crosby, Stills and Nash" i va sortir a la venda el maig de 1969, arribant al lloc 6 als Estats Units i al 24 a Anglaterra. Tots tres músics tenien àmplia experiència i havien tocat en grups com The Hollies, The Byrds, Buffalo Springfield, The Continentals i altres. Crosby, Still & Nash eren tres super genis de la música: David Crosby (Los Angeles, 14 d'agost de 1941), Graham Nash (Blackpool, Lancashire, Anglaterra, 2 de febrer de 1942) i Stephen Stills (Dallas, Texas, 3 de gener de 1945). Despres s’els uniria el guitarrista i cantant canadenc Neil Young (Toronto, Ontario, 12 de novembre de 1945), passan a ser Crosby, Still, Nash & Young i gravan el que posiblement sigui el seu millor LP “Deja Vu”. El problema era que Neil Young era massa “dur” amb la seva música i no quadrava amb la dels seus companys i finalmente va marxar-se i va crear Neil Young & The Crazy Horses.

Eagles – New kid in Town 1976

Els Eagles son la millor, però també la més comercial banda de country rock de la història, van ser una autèntica màquina de fer diners. Els Eagles es van formar a Los Angeles, l’any 1971. Dos dels seus LP’s: "Their Greatest Hits (1971-1975)" i "Hotel California", estan considerats entre els 20 millors àlbums del segle XX. El tema que escoltem ara a Un Toc de Rock, estava inclòs en el "Hotel California" dels Eagles, va aconseguir un Grammy i el single va arribar a número 1 de les llistes del Billboard americà el 26 de febrer de 1977. Vull recordar-vos que hi ha una bona versió en català a càrrec de Nina que ja hem escoltat al programa. En aquesta gravació el grup Eagles estava integrat pel Don Felder, Randy Meisner, Glenn Frey i Joe Walsh. La banda es va desfer l’any 1980 i en una entrevista, algun dels ex-components va dir que només existia la possibilitat de tornar a tocar junts ... "Hell Freeze Over", una frase que podríem traduir comQuan l'infern es geli i per això quan Eagles van tornar en els noranta, el seu primer treball en el que sols havien tres cançons noves, las altres eran versions en directe de vells èxits, es va titular així "Hell Freeze Over".

Amy MacDonald – Pride 2012

Des del nou treball de la cantant escocesa Amy MacDonald, titulat "Life In A Beautiful Light" i que es va publicar el 11 de juny passat, us extrec ara aquest tema que escoltem a Un Toc de Rock. L'àlbum va arribar al lloc tercer de les llistes l'endemà passat de la seva publicació i va pujar fins al segon lloc superant el milió de còpies venudes. "Pride", aquesta cançó, va ser el segon single i es va publicar el 13 d'agost. La escocesa Amy McDonald l'any 2008 es va comprometre amb el jugador de futbol retirat Steve Lovell. La parella es va separar amistosament el juny de 2012, coincidint amb l'edició d'aquest nou disc. Amy MacDonald va aconseguir el seu primer èxit amb el seu primer àlbum "This is the Life", publicat el 30 de juliol del 2007 i que ha venut gairebé quatre milions de discos, un milió només als Estats Units. La cantant i compositora va néixa a Bishopbriggs, Escòcia, el 25 d’agost de 1987.
La cantant escocesa Amy MacDonald

Paul Young – Everytime you go away 1985

"Cada vegada que t'allunyes" és una de les més grans cançons dins de la carrera del cantant britànic Paul Young, un home nascut el 17 de gener de 1956 a Lutton. L’any 1991 Paul Young va cantar a duet amb Zucchero "Senza una Donna" que també va ser un altre èxit destacable d'aquest angles que a més de cantar, també toca el baix i la guitarra. Aquesta cançó es va publicar en single el 25 de febrer de 1985, estava inclosa en el seu LP "The Secret of Associations" que es va editar el 25 de març i va ser doble Disc de Platí a Anglaterra, Disc d'Or a Amèrica i el single amb el tema “Everytime you go away” va arribar a la primera posició als Estats Units i la quarta a Anglaterra. La cançó va estar composada per Daryl Hall que ja la va gravar en el doble en directe "Live at the Apollo", amb el duet del qual formava part Hall & Oates, amb la col.laboració de David Ruffin i Eddie Kendrick, components de The Temptations que van intervindre en aquesta gravació en directe, de fet Hall & Oates ja l’havien inclos en unaltre LP en aquest cas d’estudi, un parell d’anys abans.

Phil Collins – In the air tonight 1981

Composada pel mateix Phil Collins, aquesta cançó es va incloure en el primer LP del que va ser bateria i cantant de Genesis de 1970 a 1996, però paral.lelament i des de 1981 Phil Collins va tenir una bona carrera en solitari que es va carregar la de Genesis. "In the air tonight" va ser un dels seus millors singles. L'àlbum en el qual es va incloure portava per títol "Face Valoue". Philip David Charles Collins va néixa el 30 de gener de 1951 a Chiswick, Anglaterra. El 7 de març de 2011 es va fer públic que Phil Collins es retirava del món musical per problemes de salut. La veritat és que des de fa anys té problemes greus de sordesa. Des de 1984 a 1989 Phil Collins va aconseguir vuit números 1 en les llistes del Billboard, set com a solista i un amb Genesis, on va començar com a bateria i a poc a poc li va anar robant protagonisme al seu líder, el cantant i compositor Peter Gabriel, fins que aquest va abandonar Genesis per llançar-se en solitari i Phil Collins es va encarregar també de la veu que ere el que volia des de el principi.

Bryan Adams – Heaven 1985

Aquest és un dels millors temes del cantant canadenc Bryan Adams, nascut a Ontario el 5 de novembre de 1959. Es trobava en l'àlbum "Reckless" que Bryan Adams va publicar l'any1984 i que el gener del 85 va arribar a la primera posició en la llista de Billboard i es va mantenir en llistes gràcies als singles que es van extreure, el tercer d'ells amb aquesta cançó "Heaven" que es va gravar els dies 6 i 7 de juny de 1983 i es va editar l’any 1985. El single incloïa una versió de la mateixa cançó gravada en directe i va arribar a la primera posició en la llista de singles al juny de 1985 i va ser Disc d'Or, sent el primer senzill de Bryan Adams que es va classificar en les llistes europees. Tant en el single com en l'àlbum, els músics són: Bryan Adams (Piano, Percussions i Veu), Keith Scott (Guitarra), Rob Sabino (Teclats), Dave Taylor (Baix) i Steve Smith (Bateria).

Wham! – Careless Whisper 1984

El duet britànic Wham, creat el 1981, estava integrat per George Michael i Andrew Ridgeley, es van separar el 1986, quan George Michael va començar definitivament la seva carrera en solitari. Per cert, als Estats Units van treballar com Wham UK ja que existia un grup amb el mateix nom i ells no van voler canviar-sel. Aquest tema publicat en single l'any 1984 és el seu major èxit, al costat de "Last Christmas", una nadala també de 1984. Precisament la gran acollida massiva d'aquestes dues cançons van motivar que George Michael es llancés pel seu compte. El single va ser número U en 25 països i va vendre més de sis milions de còpies. Va estar composada per els dos músics i en una entrevista George va explicar que la idea va sorgir quan treballava d'acomodador en un cinema de Londres i el riff de saxo que toca Steve Gregory, se li va ocórra en un viatge amb autobús. Curiosament es va gravar primer en els Muscle Shoals Studios, a Alabama i va ser produït per Jerry Wexler, però com a George Michael no li va agradar el resultat final, va decidir tornar a gravar-lo produint-lo ell mateix i aquesta és la versió que es va publicar i va arribar a l'èxit mantenint-se cincs setmanes seguides en el número 1 del Billboard. A Espanya es va traduir com "Xiuxiuejos sense importacia". George Michael es diu en realitat Georgios Kyriacos Panayiotou i va néixa a Londres, el 25 de juny de 1963, mentre que Andrew Ridgeley va néixa a Surrey, el 26 de gener de 1963. Les fans i la premsa tenien els seus dubtes sobre l'orientació sexual de George Michael, fins el 7 d'abril de 1998, quan va ser arrestat per “actes lascius” en un urinari públic, a un parc de Beverly Hills, per un policia encobert anomenat Marcelo Rodríguez iva ser acusat i condemnat. Va ser multat amb 810 dòlars i sentenciat a complir 80 hores de serveis a la comunitat. Poc temps després, Michael va fer un vídeo musical per el single "Outside" que estava basat en l'incident en el bany públic i en el qual es podia veure, entre altres coses, a un grapat d’homes vestits de policia besant-se. A partir d'aquest moment va fer pública la seva condició homosexual i que sostenia una relació amb Kenny Goss, el seu nuvi. El 23 de juliol de 2006 George va ser novament acusat de mantenir relacions sexuals en públic. I és que hi ha gent que no escarmenta.

Double – The Captain of her Heart 1986

Aquesta és l'cançó més rellevant en la carrera del duet suís Double i es va incloure en el LP "Blue" que van publicar l'any 1986 i que va ser el seu primer àlbum, encara que anteriorment ja havien tret un EP. El single amb aquest tema va aconseguir el lloc vuit en Anglaterra i el 16 en el Billboard americà. Double l'integraven el bateria i teclista Felix Haug que va néixa el 27 de març de 1952 i va morir a causa d'un atac de cor l'1 de maig de 2004 i el cantant, guitarra i compositor Kurt Maloo, nascut a Zuric el 16 d'abril de 1953. En total Double van treure dos discos grans i es van desfer. Kurt Masloo que anteriorment havia gravat pel seu compte, va continuar publicant discos en solitari. Entre les moltes versions que s'han fet de la cançó cal destacar les de Randy Crawford, Laurent Voulzy, Roland Kaiser, Boz Scaggs i Beauty & Deep, sense oblidar la del pianista de jazz contemporani Duncan Millar.
Els suisos Double

Elvis Presley – Mama liked the roses 1970

Aquesta peça amb la que conclouré Un Toc de Rock per avui, es una de les cançons on Elvis Presley se'ns mostra més negre, és un gran tema, “A la mare li agradava les roses” que va ser la cara B d'un single amb "The Wonder of You" com a cançó estrella. Es va publicar el 20 d'abril de 1970 i va aconseguir el lloc nou en les llistes de pop del Billboard, sent Disc d'or als Estats Units. Les dues cançons es van incloure al LP "On stage: February 1970" que va ser editat el 23 de juny de 1970 i va arrivar al lloc 13.Tot i que els "crítics experts" havien dit que Elvis estava cremat. La cançó va ser escrita per Johnny Christopher, guitarrista i compositor que va guanyar un Grammy en l'apartat composició pel tema "Always On My Mind". Elvis Aaron Presley  va néixa a Tupelo, Mississippi, el 8 de gener de 1935 i va morir en Graceland, la seva casa de Memphis, avui museu, el 16 d'agost de 1977. Va tenir un germà bessó que va néixa mort 35 minuts abans de fer-ho ell. Us explicaré una altra curiositat sobre Elvis. El Rei va realitzar una audició per entrar a formar part d’un quartet vocal de Memphis anomenat The Songfellows, però va ser rebutjat, li va explicar al seu pare que li van argumentar que no podia cantar, més tard Jim Hamill, el líder del grup va afirmar que no el van acceptar pel fet que no va demostrar tenir una bona oïda per les harmonies, "en aquell moment", va afegir per justificar la seva "agudesa" musical. Us he posat al blog dues fotografies d'Elvis Presley de quan va anar a fer el soldat, tot un montatge mediàtic del Coronel Parker que us explicaré un altre dia.

La frase d'avui amb la qual tanco el programa, la va dir Paul Masson (1874 - 1945), ciclista francès que va competir en els Jocs Olímpics d'Atenes l'any 1896, on va participar en tres modalitats diferents, guanyant cadascuna d'elles i que va manifestar:


"En virtut de la paraula, l'home és superior a
l'animal. Pel silenci es supera a si mateix

Per avui conclou Un Toc de Rock. Soc Mario Prades i ara toco el dos, però us deixo amb la bona companyia de la de la xarxa de emissores de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya i totes aquelles que emeten el programa.

Apa! Ens veiem pel món.

Mario Prades

No hay comentarios:

Publicar un comentario