El Blog de Mario Prades

Posa't en contacte amb mi mitjançant el correo electrònic: tocderock@hotmail.com

martes, 19 de octubre de 2010

Un Toc de Rock programa 20-10-2010

Quan en música parlem d'una veritable fàbrica de fer diners, un dels noms que ens vindran de seguida al cap és el dels Beatles, però desprésarribarà el grup suec ABBA.  

Benvinguts a Un Toc de Rock.

ABBA – I have a dream 1979

Van tenir un somni i el van aconseguir per mèrits propis. Les seves cançons van omplir les llistes d'èxits de tot el món, eren ABBA. Amb "Waterloo" triomfaren a Eurovisió 74 i van estar en actiu de 1972 a 1982. Eren dos matrimonis: Benny Andersson amb Anni-Frid Lyngstad (coneguda com Frida) i Björn Ulvaeus amb Agnetha Fältskog. Després del seu divorci encara van seguir junts un temps, recollint hits, però finalment tot es va anar en orris i van seguir en solitari. Per cert que "ABBA" és un acrònim format per les primeres lletres del nom de cada un d'ells. "I have a dream", inclosa en el disc "Voulez-Vous" es va editar en single l'1 de desembre de 1979, en anglès i en castellà es va gravar el 7 de gener de 1980.


Alejandro Fuentes – Hell if I

Malgrat el seu nom resulta que no és espanyol, és noruec. Si senyor, noruec, encara que això si, va néixa a Xile. Va sortir d'un tipus d'Operación Triunfo que es realitza a Noruega, l’any 2005. Avui és un dels ferms valors del país gràcies a temes com aquest i les seves col.laboracions amb Askil Holm, Espen Lind i Kurt Nilsen. Va néixa el 5 de novembre de 1987 i el seu nom complet és Alejandro Javier Fuentes Riff.



Alizee – Moi… Lolita 2001

El seu nom complet és Alizée Jacotey i va néixa el 21 d'agost de 1984 a Ajaccio, Còrsega. Va ser descoberta per la polèmica Mylène Farmer. El seu primer àlbum es va titular "Gourmandises" i va ser Disc de Platí als tres mesos del seu llançament, el 2001. D'ell es va extreure el gran hit d'aquesta aparentment ingènua Lolita francesa, "Moi... Lolita "que va ser número 1 en les llistes de vendes a Europa i Àsia. Per cert que en els seus inicis va explotar i molt la seva propia imatge de “Lolita”.

 
Alizee – Moi… Lolita

Domenico Modugno – Come stai

Domenico Modugno era la millor veu del pop italià de tots els temps. Seves són cançons avui considerades clàssics, com "Volare", "Il telèfon plora" o “Vechio Frak". Aquesta és una preciosa cançó que parla del retrobament entre una parella que creia que tot estava perdut entre ells, cadascun te la seva pròpia vida, però per pura casualitat, tornen a trobar-se. Però al final de tot, es donen conta de que a la fi, les cendres han de romandre apagats. Una temàtica semblant a "Las cuatro y diez" d'Aute. Modugno va néixa a Polignano a Mare el 9 de gener de 1928 i va morir a la reserva natural de Lampedusa, el 6 d'agost de 1994.

Domenico Modugno

Juan Luis Guerra – Caribean Blues 2010

Quasi amb tota seguretat, avui no va a ploure cafè al camp ni se'ns mourà la bolirrubina, però tindrem blues caribeny. Nou treball del cantant i músic dominicà Juan Luis Guerra titulat "A Son De Guerra" publicat al setembre passat. D’ell us trec aquest cançó, plena de sons que barregen blues i salsa, interpretat en anglès i en el qual crec que col.labora Carlos Santana, però no em feu gaire cas. Juan Luis Guerra va néixa a Santo Domingo, el 7 de juny de 1957 i ara sona a Un Toc de Rock, des de Altafulla Ràdio i Ona La Torre..


Aphrodite’s Child – Rain & Tears 1968

Va ser una de les grans cançons d'aquest tercet grec integrat per Vangelis Papathanassiou als teclats, Demis Roussos tocant el baix i cantant i Loukas Sideras en la percussió i cors. Van comptar amb la col.laboració de Anargyros “Silver” Koulouris a la guitarra. Funcionaren de 1968 a 1972, fins que cada un dels components es va llançar en solitari. "Rain and Tears", una adaptació del "Cànon en re major" del segle XVII del músic alemany Johann Pachelbel, va ser el seu primer senzill i sona a Un Toc de Rock, des Altafulla Ràdio i Ona La Torre.




Bread – Make it with you 1970

Els nord-americans Bread també van començar el 1968 i estan considerats els pares del soft pop. El seu segon LP "On the Waters", de 1970, contenia la balada "Make it with you", un tema avui clàssic del grup i que els va portar al número 1. Al principi van ser un trio integrat per David Gates, Jimmy Griffin i Robb Royer, precisament en aquest disc incloure al bateria Mike Botts. L’any 1971 Royer va ser reemplaçat per Larry Knechtel. Es van desfer el 1976, si bé han tornat per curtes temporades, en dues ocasions.


Blue Rodeo – Montreal 2001

Aquesta és la nostra curiositat avui. Una banda de country-rock creada a Ontario, Canadà, el 1984 i anomenats Blue Rodeo. Pràcticament desconeguts al nostre país, no són nous en el seu. Els únics components de la banda original que es mantenen són Jim Cuddy (guitarra /veu), Greg Keelor (guitarra/veu) i Bazil Donovan (baix), van haver noves incorporacions, entre ells Glenn Milchem (bateria) i el multi-instrumentista Bob Egan que venia de Wilco. El tema l'he extret del recopilatori "Greatest Hits" publicat el 2001 i que va arribar a Doble Platí als Estats Units, el 2004.


The Kelly Family – House of the ocean 1993

Des d'un altre recopilatori d'una bona banda vocal, us porto aquesta "Casa del Oceà" dels Kelly Family, tot una tropa: germans, pare, mare, tots canten i toquen en perfecta harmonia. Són un clan familiar transhumant, un grup de nou germans i germanes nascuts als Estats Units, Espanya, Irlanda i Alemanya. Tenen una àmplia discografia, en la majoria dels casos editats per ells mateixos i venuts així mateix per ells mateixos, aixó en un principi, fins que van signar distribució a través d'EMI, entrant en el món de la realitat. No tots són els mateixos en cada disc i a més alguns dels germans com Paddy, Angelo, John, Maite i Kathy han gravat en solitari. El LP es titulava "The Very Best Over Ten Years" i és de 1993. Aquím els tenim, sonan avui a Un Toc de Rock.

 The Kelly Family 

Brian Wilson – Summertime 2010

Des del nou treball de l'ex-cantant i líder de The Beach Boys, arriba el tema "Summertime", tot un clàssic de swing, ben versionat per aquest veterà, nascut a Hawthorne, Califòrnia, el 20 de juny de 1942. El nou disc, publicat l'agost o setembre passat porta per títol "Brian Wilson reimaginar Gershwin" i com podreu donaros compta, són temes compostos pel gran compositor George Gershwin, nascut a Brooklyn, Nova York, el 26 de setembre de 1898 i mort a Beverly Hills, Califòrnia , l'11 de juliol de 1937 i que curiosament està considerat un compositor de música clàssica, en aquest cas vistos i escoltats baix la manera de entendrels del Brian. "Summertime" formava part de la primera òpera moderna de la història, "Porgy and Bess" i va estar interpretada originalment per Billy Holliday i Louie Armstrong.


Joss Stone 4& 20 2010

I ja que escoltem swing, passem al jazz, però jazz actual, amb una de les joves veus del gènere... i és blanca. Es tracta de l'anglesa Joss Stone, de nom real Joscelyn Eve Stoker, nascuda l'11 d'abril de 1987 a Dover, Kent. Cantant, compositora i també actriu, ha venut més de deu milions de discos a tot el món i aconseguit dos Brit Awards i un Grammy. Aquest tema l’he extret de la banda sonora del film "Valentine's day".



Patti Labelle – Not right but real-21st 2004

Des del disc "Timeless Journey" de la cantante de color Patti Labelle amb el que va arribar a la posició 14 en les llistes USA, us porto en aquest Un Toc de Rock d'avui un extraordinari tema, una balada de rajola, sofà i apaga la llum. Va ser la líder del grup Labelle i el seu "Lady Marmalade" (1974) es va convertir en part de la història musical dels 70. Però és molt més que aquest tema i ho demostra aquí. Considerada una de les millors veus del soul des de fa anys, va néixa a Filadèlfia, el 24 de maig de 1944. Va començar a gravar el 1962 amb el grup the Bluebell. Al 71 va sorgir Labelle i a partir del 1977 es va llançar en solitari.


Alondra Bentley – Star for Mummy 2009

El pop ple de suavitat i dolçó d'aquesta cantautora espanyola d'origen britànic, nascuda a Lancaster, el 25 de gener de 1983, però resident a Múrcia, arriba a Un Toc de Rock. La cançó ha estat extreta del seu primer i únic àlbum fins ara, "Ashfield Avenue" publicat el març de 2009 i produït por César Verdú. Va formar part del grup First Aid i ja en solitari es va presentar a tot el concurs que podia. Alondra és una ferma promesa, ara només resta que es consolidi. Des d'aquí, des de Un Toc de Rock, apostem per ella.


Bo Bice - Lonely, Broke & Wasted 2010

Nou treball, tercer disc de la seva carrera i el títol de l'àlbum... simple, clar i concís "Tres". D’ell extraiem aquest bon tema que tancarà el Un Toc de Rock d'avui. Bo Bice va sortir del programa "American Idol", el 2005, on va quedar en segon lloc. Va néixa a Huntsville, Alabama, l'1 de novembre de 1975. Amb aquest bon tema a càrrec d'aquest bon cantant, us deixo en bona companyia. Això ha estat tot per avui a Un Toc de Rock, des de la sintonia d’Altafulla Ràdio i Ona La Torre, en el pròxim programa més i millor. Que sigueu bons i bonas.


A reveure

Mario Prades

Enllaç per descarregar el programa
Link to download the program

No hay comentarios:

Publicar un comentario