El Blog de Mario Prades

Posa't en contacte amb mi mitjançant el correo electrònic: tocderock@hotmail.com

miércoles, 6 de octubre de 2010

Un Toc de Rock 06-10-2010

Comencem el programa i Sabeu una cosa? He de mirar la llista de temes perquè he de confessar que no tinc ni idea amb que comencem avui. I no es tracta que no m'hagi mirat la llista de cançons, perquè de fet sóc jo qui els programa, amb la vostra ajuda, això si. És que he començat a gravar i no m'he fixat en els temes que he seleccionat. Deu ser cosa de l'edat. Comencem i “Benvinguts a Un Toc de Rock”.

Jermaine Jackson y Pia Zadora - When The Rains Begins To Fall 1984

Ja sabia jo que no començaríem malament. Bona col laboració, Jermaine Jackson i Pia Zadora interpretant un tema que es va convertir en un plena pistes de discoteques "When The Rains Begins To Fall" "Si es posa a ploure" que es va editar en maxi-single, formava part del film "Voyage of the rock aliens "que protagonitzava Pia i també estava inclòs en el que possiblement sigui el millor LP de Jermaine, "Dynamite". Jermaine és el germà gran del clan Jackson, nascut a Gary, Indiana, l'11 de desembre de 1954. Va formar part del grup familiar Jackson Five que després es van reconvertir a Los Jackson i també va ser el primer en fer-li un botifarra al patriarca, el seu pare i emancipar, del grup i de la família explotada fins a la sacietat pel papa Jackson. Al seu costat Pia Zadora, cantant i actriu polèmica, sobretot a causa de la seva mare que des de molt nena va vendre els encants de la cria sense tenir en compte ni edat ni valors morals. Va néixa  a Hoboken, Nova Jersey, el 4 de maig de 1954 i el seu nom real és Pia Alfreda Schipani. Va començar a fer pel.lícules amb només deu anys i van tenir molts problemes perquè la mama no tenia manies a l'hora de lluir a la cria lleugera o menys, de roba. Però aquí no jutgem la catadura moral de la mare, escoltem a la noia cantant amb el més gran dels Jackson. El tema amb què obrim avui va ser produït per l'alemany Jack White i també es va gravar en castellà, però d'això parlarem un altre dia.



Suzi Quatro – If you can’t give my love 1978

Poques dones, proporcionalment, han destacat en el món del rock, una de les importants és la cantant, actriu i baixista nord-americana Suzi Quatro, de nom real Susan Kay Quatronella. Va néixa a Detroit, el 3 de juny de 1950. En els 70 i principis dels 80 es va convertir en una fàbrica de fer diners i èxits com "48 Crash", "Daytona Demon", "Can the can" i "Devil Gate Drive". La peça que escoltem avui a Un Toc de Rock és de 1978 i va arribar al número quatre a les llistes americanes.


Steam - Na-Na Hey Hey Kiss Him Goodbye 1969

Steam van ser una d'aquestes bandes que es recorden per un únic hit, no van tenir continuïtat, però aquesta cançó, inclosa en el seu LP "Steam" van fer que se'ls recordés, encara que el temps, a poc a poc, ho intenta esborrar tot. En Un Toc de Rock volem fer que això no passi i cançons que van fer ser part de la nostra banda sonora, sonin de nou per a vosaltres. Eren de Nova York i van funcionar desde 1969 al 1970. La cançó va ser composada per Paul Leka que també la va produir y tocaba els teclats, junt amb Dale Frashuer. Van comptar amb el cantant Garrett Scott i el batería Ken Lewis. El que es cert es que Steam era una banda “fantasma”, no existía, era solsament el Paul Leka i músics d’estudi. Aixó si, va ser tot un número U a les llistes americanes.


Culture Club – Do You Really Want to Hurt Me 1982

Van ser la banda de Boy George, un cantant britànic que curiosament, creava moda en aparèixa a la televisió o realitzar concerts, pel que fa a roba, complements i maquillatge "femení". El seu aspecte transvestit i el seu carisma van portar, al grup primer, i a ell quan va començar en solitari, al cim de la popularitat a la Gran Bretanya. El seu nom real era George Alan O'Dowd i va néixa el 14 de juny de 1961, a Bexley, Kent. Va ser descobert pel malaguanyat productor i cantant Malcolm McLaren. L'àlbum "Kissing to Be Clever", on era aquest tema, va ser triple platí, arribant al número 5 a Anglaterra i al 14 als Estats Units.


May Fair Set – Rain, rain, rain 1971

Són una d'aquestes bandes que treuen un parell de temes interessants, però amb poca transcendència i que després es perden en l'oblit, Eren belgues i el bateria Àngel, era d'origen espanyol. Aquest va ser el seu tema “estrella”, entre cometes i també el seu primer single. Estava compost per George Baker i al país el va publicar el segell RCA i sona avui a Un Toc de Rock, a la sintonia del 107.4, Altafulla Ràdio.


Pink Floyd – Money 1973

El àlbum “The dark side of the moon” està qualificat com el millor disc de Pink Floyd. Marca un abans i un després del grup anglès. És el novè disc d'estudi de Pink Floyd i va ser llançat el 17 de març de 1973 als Estats Units i el 24 de març al Regne Unit i va ser gravat en dues sessions en els Abbey Road Studios de Londres. La temàtica de l'àlbum inclou el conflicte, l'avarícia, l'envelliment i la malaltia mental, tema aquest últim inspirat en part pel deteriorament mental de Sid Barrett, antic component i fundador del grup. Alan Parsons, el seu productor, va ser el responsable d'alguns dels aspectes sònics més innovadors de l'àlbum, guanyant per això un Grammy. Als Estats Units va romandre en les llistes 749 setmanes (catorze anys), i l'àlbum que més temps ha estat en llistes de la història i s'estima que ha venut més de 45 milions de còpies. "Money" és el sisè tall i estava composta per David Gilmour.


Steve Miller Band – Abracadabra 1982

Son un grup nord-americà liderat per Steve Miller, guitarrista i vocalista i que comta amb James Cook (guitarrista), Lonnie Turner (baixista) i Tim Davis (bateria). En alguna ocasió van acompanyar al Chuck Berry. El guitarra i cantant Boz Scaggs va ser membre del grup fins que va començar en solitari. Cançons seves com "The Joker" les descobrim a Espanya gràcies a anuncis de cerveses. Una altra de les seves cançons "Serenade from stars" va ser versionada per M-Clan. "Abracadabra" és de 1982 i va ser número 1 als Estats Units, Europa i Austràlia i donava títol al seu LP. De fet va ser el seu últim gran èxit.


Jeff Bridges – Fallin’ & Flyin’ 2010

La curiositat d'aquest programa és aquesta cançó: L'actor Jeff Bridges, nascut el 4 de desembre de 1949 a Los Angeles, des de la banda sonora i el film "Crazy Heart", bona pel.lícula que narra els tardans anys d'una estrella del country que es troba ja en la seva tardor, cqami del seu hivern. Bon film i bona banda sonora que us recomano des de Un Toc de Rock.


The Marmalade – Reflections of my life 1969

Es van permetre versionar el "Obladi, Oblada" de The Beatles i vendre més que els de Liverpool. Però no era casualitat. Aquest és un dels molts temes en la discografia d'aquests britànics que ho ratifica. Es va publicar al 69 i va ser número 3 al Regne Unit i 1 als Estats Units. Per a mi és un "Peaso Cansión" que compartim a Un Toc de Rock. Estava composta per William Campbell i Thomas McAleese, el primer d’ells cantant i líder del grup al costat de Dean Ford, Pat Fairlie, Graham Knight i Alan Whitehead.


Helen Reddy – Angie baby 1974

Actriu i cantant australiana, Helen Ready es nascuda a Melbourne el 25 d'octubre de 1941. Ha venut més de 15 milions d'àlbums i 10 milions de singles i va ser la primera cantant australiana a guanyar un Grammy. Va començar la seva carrera el 1966 i es va retirar el 2002. El tema va arribar al número 1 el 1974. La lletra tracta d'un jove esbojarrat que es tuteja amb l'heroïna, mala cosa. Va ser composta pel cantautor Alan O'Day.


Gladys Knight & The Pips - Where peaceful waters flow

En els anys 70 va sorgir als Estats Units un cinema fet per negres i per a negres. Els herois eren gent de color i els dolents, gairebé sempre blancs. Era cinema barat, tipus B, però algunes pel.lícules van funcionar al circuit comercial normal. Entre elles "Shaft" o "Superfly". Un dels especialistes en bandes sonores per a aquest tipus de films va ser Curtis Mayfield i un dels seus grups preferits eren Gladys Knight & The Pips. El tema que us porto era de la sèrie "Charlie & Co". Gladys va néixa el 28 de maig de 1944 a Atlanta, i està considerada com una de les millors cantants de soul i amb el grup o en solitari té gravats una cinquantena d'àlbums.


The Temptations – Masterpiece 1973

Produït per Norman Wilfield, "Masterpiece" donava títol al que possiblement sigui el millor àlbum d'aquesta banda, una de les millors si no la millor, del soul vocal nord-americà. Un tema llarg i treballat on els arranjaments de Paul Riser es llueixen en tot el seu esplendor. No ens donarà temps per escoltar-la sencera causa de la seva extensió, però la gaudirem junts i servirà de comiat per al programa d'avui d'Un Toc de Rock. El grup The Temptations es crearen a Detroit, el 1961, en fusionarse dos grups The Primer i The Distants. Estave integrat per David Ruffin, Eddie Kendricks, Paul Williams, Otis Williams i Melvin Franklin. El seu gran èxit va ser el tema "My girl" (1965) que també va gravar el malograt Otis Redding.


Per avui aixó ha sigut tot. A ser bones i bons i fins al pròxim programa d'Un Toc de Rock. A reveure.

Mario Prades

Enllaç per descarregar el programa

No hay comentarios:

Publicar un comentario