El Blog de Mario Prades

Posa't en contacte amb mi mitjançant el correo electrònic: tocderock@hotmail.com

martes, 6 de marzo de 2012

Un Toc de Rock programa 07-03-2012

Nota del Productor, realitzador i director:
Tots els programes exposats en aquest blog,
Disposen  d'un enllaç  per  descarregar-sels,
sempre situat a peu de pàgina

No coneixia el grup amb que obriré avui Un Toc de Rock i fa un parell o tres de setmanes que vaig rebre el correu d'un oïdor del programa parlant-me d'ells. L'altre dia casualment, remenan en una botiga de discos usats de Barcelona, em vaig trobar amb aquest àlbum i sorpres, al veurel em vaig dir "Ara és el moment de coneixe'ls", me'l vaig comprar i veritablement el disc i el grup mereixen la pena. Per tant des de la xarxa d’emisores de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya que emeten el programa, Altafulla Ràdio, Ona La Torre, Ràdio L’Hospitalet de l’Infant i Ràdio Cap de Creus aquí està, sonan també per a volsaltres.

Benvinguts a Un Toc de Rock

Preston School of Industry - Caught in the rain 2004

Avui comencem Un Toc de Rock escoltant a Preston School of Industry, una banda d'indie rock creada per Scott Kannberg l'any 1999, després de la dissolució de la seva anterior banda Pavement. El seu nom s'agafa d'una escola nord-americana que es va fer famosa per la seva reforma. Preston School of Industry van funcionar del 1999 al 2004 i tot i que Scott Kannberg (Stockton, Califòrnia, 30 d'agost de 1966) va anunciar el setembre de 2004 que només era una parada, no una dissolució i que es trobava preparant un nou disc del grup, l'any 2009 va editar un àlbum en solitari signat com Spiral Stairs. El tema que estem escoltant ara "Atrapat en la pluja",
es trobava en el segon àlbum de Preston School of Industry titulat "Monsoon" que es va publicar al 2004 i ha estat el seu últim treball, de fet només van treure un altre àlbum el 2001 i un EP el mateix any. A "Monsoon" tocaven Scott Kannberg (cantant, guitarra i harmònica), Matthew Zeek Harris (bateria), Dan Carr (baix), Chris Heinrich (guitarra steel), Lara Scudder (bateria), Scott McCaughey (mandolina), Jeff Tweedy (guitarra), Leroy Bach (metalls), Glenn Kotche (percussió), John Stirratt (casiotone) i Chrissy K (cors), alguns d'ells membres de Wilco i de Scott McCaughey Band.

The Beeds – Run to her 1970

Aquest single dels The Beeds em va arribar des de Mèxic el 1970 amb "You Your say have to" a la cara B i m'ho va enviar una novieta que tenia en el país dels mariachis anomenada Magnolia. Aquí al blog podeu veure la caràtula original del single mexicà que es troba en el meu poder, amb les fundes de plàstic típiques de Méxic. La veritat és que aquesta portada dels The Beeds hagués estat immediatament vetada aquí pels castos censors de l'època ja que aixó de veure un culet, encara que fos de dibuixos animats, no era el més correcte per a la salut moral de l'espanyolet del carrer, sobre tot si la noia va nua, muntada a cavall i la persegueix un faune amb aspecte molt sàtir, així tot és encara pitjor. No crec que el single, amb aquesta o diferent portada, arribés a publicar-se mai a Espanya, però és un bon tema el d'aquest grup nord-americà liderat pel cantant i guitarra Pete Carver que és un dels autors de la cançó i està ser membre del grup The Cats Meow. The Beeds van ser englobats dins del so boublegum pop. La cançó "Run to her" va ser versionada en espanyol pel grup mexicà Los Rocking Devils i titulant-se "Corre tras ella". Per cert que el single original als Estats Units es va publicar el 1968, dos anys abans.
Pete Carver,  líder de The Beeds que també va tocar amb The Cat Meow

The Buchanan Brothers – Medicine man 1970

Aquest senzill del grup nord-americà The Buchanan Brothers es va publicar aquí a Espanya a través d'Exit Records, subsegell de Ekipo, amb seu social a Barcelona. A partir de 1969, The Buchanan Brothers eren en realitat els compositors, cantants i productors Terry Cashman, Pistilli Gene i Tommy West que havien estat components del trio pop-folk Cashman, Pistilli and West, a principis dels 60 i són els autors de aquest tema que va ser l'únic èxit rellevant en la carrera d'aquesta banda i es va publicar en single l'any 1970. The Buchanan Brothers es van englobar també dins del boublegupop, encara que la seva música tenia reminiscències de rock progressiu i al llarg de la no massa llarga carrera The Buchanan Brothers van gravar moltes versions de The Contours, The Young Rascals i The Rolling Stones. Aquest tema que a Espanya sols es va publicar en single, s'havia editat dins d'un LP als Estats Units un any abans. El senzill es va classificar en el lloc 22 a Estats Units i en el 15 a Canadà. L'àlbum "Medicine Man - Són Of A Lovin 'Man" es va reeditar en versió CD l’any 1996. Per cert no hem de confondre’ls amb Buchanan Brothers, un duet de música country integrat pels germans Chester i Lester Buchanan que van ser molt populars en els anys 40. Terry Cashman, Pistilli Gene i Tommy West (tots tres a la foto) van ser autors de molts èxits de The Partridge Family i també van produir a Jim Croce.
 
Chicago – Another rainy day in New York City 1976

Junt amb Blood, Sweat and Tears i Weather Report, els Chicago son les millors bandes nord-americanes del jazz-rock. Ara us he portat a Un Toc de Rock de nou al grup Chicago. Aquest fantàstic tema es trobava en el seu LP "Chicago X", un dels seus millors discs, de l'any 1976 i va ser composta per Robert Lamm, teclista i cantant del grup. El single va ser número 2 a les llistes del Billboard i el LP també incloïa el gran hit "If You Leave Me Now" que escoltarem un altre dia. La banda va estar integrada inicialment per Lee Loughnane (trompeta), James Pankow (trombó),  Walter Parazaider (saxos, flauta), Robert Lamm (veu, piano, òrgan), Terry Kath (guitarra, veu), Peter Cetera (baix, veu) i Danny Seraphine  (bateria, percussió). Al contrari que Blood Sweat & Tears, Chicago va mantenir aquesta formació bastant estable, al llarg de la seva història. El grup Chicago es va formar a l'hivern de 1967 i es deien inicialment The Missing Links. Durant una jam session a la Universitat DePaul a la qual van unir alguns nous músics es creà Chicago Transit Authority que era el seu nom original i que l'havien copiat de la companyia del transport públic de la seva ciutat, però després del primer LP que per cert, va ser doble, van rebre una denuncia de la companyia de tranvies de Chicago, propietaris del nom i van tindre que reduïrlo a solsament Chicago. Encara es troben en actiu.
Chicago, una de les millors formacions de jazz-rock de l'historia

Friends again – State of art

Friends Again van ser englobats dins del pop anglès dels 60 i van sorgir a Glasgow l’any 1982. Quatre singles van marcar la curta carrera de Friends Again. De tots ells jo em quedo amb dos, aquest que escoltem ara a Un Toc de Rock està catalogat com el millor, junt a un altre dels senzills, "Lullaby nº 2" que és va publicar en single l’any 1984 amb "Sunkissed" a la cara B, es molt bo i ja l’hem escoltan a Un Toc de Rock. Tots dos van ser produïts per Bob Sargeant i aquesta canço va estar extreta del que va ser el seu primer LP i crec que únic, "Trapped and Unwrapped". La banda escocesa estava integrada per Chris Thompson (cantant i guitarra), James Grant (guitarra i veus), Neil Cunningham (baix), Paul McGeechan (teclats) i Stuart Kerr (bateria). A mitjans dels 80 Friend Again es van separar, Chris Thompson s'uneix al grup The Bathers el 1987 i James Grant va col.laborar amb altres bandes com Hipsway i més tard formaria amb la resta del grup el projecte Love and Money, treient 4 discos abans de la seva dissolució l'any 1994. Aprofitant l'estirada, el segell Mercury-Phonogram va reeditar el LP de Friends Again en el qual van incloure 4 cançons noves que en el seu moment van ser editades com cares B de singles, encara que val a dir que va tornar a passar amb més pena que glòria.

Charlie Daniel Band – Blowing along with the wind 1982

The Charlie Daniels Band són una de les millors bandes de rock sureny de la història, encara que molt poc coneguts o millor seria dir desconeguts a Espanya. The Charlie Daniels Band van estar liderats per el cantant, guitarra, fiddler i compositor Charles Edward Daniels que va néixa el 28 d'octubre de 1936, a Leland, Carolina del Nord, un home amb un carisma indiscutible i una imatge fàcilment reconeixible amb la seva barba abundant, avui blanca, la pancheta de bon vivant i sempre amb el seu barret de cowboy o gorra de beisbol. Aquest tema que ara us porto per que escoltem junts al programa d’Un Toc de Rock d’avui, es trobava en el LP "Windows" que The Charlie Daniels Band van publicar el 5 de març de l’any 1982, va arribar al lloc 7 en les llistes de country americanes i al 26 a les de pop, aconseguin ser Disc d’Or. La Charlie Daniels Band tenen gravats 40 àlbums d’estudi, 8 directes i 4 recopilatoris oficials, l'últim disc es va publicar l'any 2010 sota el título “Land That I Love”.
La Charlie Daniels Band

Bryan Ferry – Slave to love 1985

Va ser el líder carismàtic de Roxy Music, un dels grups mítics del pop britànic. Però tot i que sempre estarà estretament vinculat a Roxy Music, el cantant, compositor i també actor Bryan Ferry té una important carrera en solitari i possiblement aquest tema sigui el més important entre els molts que ha publicat. Va néixer a Sunderland un 26 de setembre de 1945. Fill de miner, va estudiar belles arts a la Universitat de Newcastle i es va convertir en professor de ceràmica a Londres fins que es va dedicar a la música. Va pertànyer als grups The Banshees, The City Blues i després a Gas Board dels que sorgiria Roxy Music, banda en la qual va militar Andy McKay, Brian Eno i Phil Manzanera. Encara que ja havia gravat en solitari l'any 1973, la cursa real de Bryan Ferry al marge del grup comença el 1977 amb l'àlbum "In You Mind". L'any 1985 va sortir a la llum "Boys and Girls", LP amb el què va aconseguir situar-se en la primera posició de les llistes britàniques incloent èxits com: "Esclau de l'amor" que escoltem ara i "Your say Stop The Dance". Per cert tenia una amiga a la qual fa anys no veig que estava platònicament enamorada de Bryan Ferry, quan li vaig dir que una nit vaig sopar amb ell i Mark Knopfler en una festa organitzada per Polydor, si em descuit em pega per no haver-la portat amb mi al sopar.

Christie – Yellow river 1970

Ara seguirem amb tot un supervendes, el tercet Christie que només són recordats avui en dia pel seu gran hit, la cançó "Yellow river" i alguns amb molt bona memòria, també els recorden per "San Bernardino". Christie eren un grup angles que es van crear l’any 1969 i eren com eran trio, aixó vol dir que eren tres: Jeff Christie que era el guitarra, cantant i compositor, Vic Elmes que tocaba la guitarra i Michael Blakley front de la bateria. El tema "Yellow river" va ser el  gran èxit internacional de Christie, es van vendre singles per un tub, però ells ja portaven publicats set discos anteriorment. Christie es van desfer no gaire després, si bé el cantant i líder Jeff Christie va tornar a posar en marxa el grup l’any 1990. Christie son una d’aquestes bandas a la que actualment sols s’els recorda per una sola cançó, aquesta.

ZZ Top – Esther be the one 1979

Un dels millors discos del tercet texà ZZ Top és “Degüello” del que us extrec aquest tema que escoltem ara a Un Toc de Rock. ZZ Top són coneguts afectuosament pels seus fans com "The Little Ol’ Band from Texas". Es van crear l'any 1969 a Houston, Texas. Els membres del grup són Billy Gibbons (veu i guitarra), Dusty Hill (baix i veu) i Frank Beard (bateria) i són un dels pocs grups de rock que encara conserva els seus membres originals després de més de 40 anys treballan, a més d'haver mantingut al mateix manager i productor, Bill Ham. La seva imatge característica amb les seves llargues barbes i els seus barrets és inconfusible. “Degüello” és el sisè àlbum d'estudi de ZZ Top i es va publicar el 27 d'agost de 1979, però he trobat cites que afirmen va ser al novembre, encara que jo crec que al mes de novembre es va editar el single amb el tema que donava títol al disc i això ha creat la confusió. El títol és una clara al.lusió a la batalla d'El Álamo que es va produir l'any 1936. Totes les cançons del LP que va arribar al lloc 24 en la llista del Billboard l'any1980, van ser compostes per ells tres que abans d'unir-se i posar en marxa ZZ Top, havien tocat en diverses bandes, entre elles The Moving Sidewalks i The American Blues. Per cert que ZZ Top van anunciar un nou disc que en principi hauria de publicar-se el març d'aquest any, és a dir ja mateix.
El grup texà ZZ Top

Lucie Silvas – The same side

El 6 de novembre de 2006 es va posar a la venda a Espanya l'àlbum "El mateix costat" al què aquesta cançó donava títol, segon álbum de la cantant britànica Lucie Silvas. El tema està composado per la mateixa cantant, igual que la resta de les 12 cançons recollides en el disc i a Espanya s’ha inclòs una edició especial com bonus track del "Nothing else matters", un tema de Metallica que ha estat el seu gran èxit internacional i que va gravar inicialment l'any 2003. Curiosament aquest álbum del que us trec la cançó que sona ara a Un Toc de Rock, a Anglaterra es va publicar el 12 de març del 2007, més tard. Lucie Silvas es una cantant anglesa de pare neozelandès i mare escocesa que va néixa a Surrey el 4 de setembre de 1977 i que es diu en realitat Lucie Joanne Silverman. Bona cantant i pianista, així com a compositora, Lucie Silvas va atrevir-se amb el tema del grup de trash-metall Metallica i va realitzar una versió tan extraordinària que va pujar a dalt de tot de les llistes i va fer oblidar la dels seus autors. Nena prodigi, Lucie Silvas va començar els seus estudis de piano als cinc anys component la seva primera cançó d'amor als deu. Va treballar com a corista per a la cantant Judie Tzuke. Lucie Silvas a escrit cançons per a Sarah Whatmore, Gareth Gates, Rachel Stevens i Liberty X. Es va consolidar com a cantant amb "What You're Made Of" del "Breathe In", publicat el 2003 i que va ser el seu segon àlbum i amb el qual va aconseguir els primers llocs en gran part d'Europa. L’any passat va treure un nou disc titulat “Letters to Ghosts”.

Kelly Clarkson – Breaking you own heart 2011

La cantautora nord-americà Kelly Clarkson va començà a ser coneguda quan va guanyar la primera temporada del American Idol, una mena de Operación Triunfo, però on els cantants que participen poden interpretar les seves pròpies cançons i demostrar així la seva vàlua real. I la vàlua de Kelly Clarkson (Fort Worth, Texas, 24 d'abril de 1982) l'avala el fet que ha venut ja més de 25 milions de discos a tot el món. Aquest tema de Kelly Clarkson que escoltem ara, “Trencar el mateix cor” es recullia al seu últim CD publicat fins el moment y titulat “Stronger” que és el cinqué álbum d’estudi de Kelly Clarkson i va ser editat el 24 d’octubre de l’any passat i que, per cet, la seva sortida es va enrederí casi un any. Va debutar en el número 2 del Billboard i va vendre més de 560.000 còpies només als Estats Units, en poques setmanes, superant les vendes dels seus dos discos anteriors. Va aconseguir el lloc cinquè a Anglaterra. La canço ha estat composada per Jennifer Hanson i Michael Longenecker. El seu segon disc, un CD publicat el 30 de novembre del 2004 i titulat “Breakaway” va debutar en el número 3 del Billboard i va vendre més de 250.000 còpies solsament als Estats Units, mantenint-se 61 setmanes consecutives en el top 20. En els Grammy del 2006 "Breakaway" va guanyar en la categoria "Millor Àlbum Pop". A Austràlia va ser el segon àlbum més venut l'any 2005, sent sis vegades disc de platí, mentre que a. Anglaterra va superar les 950.000 còpies venudes l’any 2005 i va vendre més de mig milió el 2006.

Merrilee Rush & The Turnabouts – Do unto others 1968

Us he parlat en diverses ocasions de Merrilee Rush & The Turnabounts, sobretot vinculant al grup amb la cançó "Angel of the morning" que precisament es trobava recollida en el mateix LP del que us extrec ara aquest gran tema "Fes-ho als altres", era un àlbum que es titulava així "Angel of the morning", es va editar l'any 1968 i va ser produït per Chips Moman i Tommy Cogbill, sent el disc que millor s'ha venut en la carrera musical de Merrilee Rush & The Turnabounts i que el juny de 1968 va arribar al lloc 7 del Billboard. La cantant nord-americana  Merrilee Rush, líder del grup, va néixa el 26 de
gener de 1944 a Seattle, estat de Washington. Merrilee Rush & The Turnabounts es van crear l'any 1965. Un dels seus components havia militat a Paul Revere & The Raiders i la relació d'amistat va fer que ells fessin moltes gires conjuntes amb Paul Revere. Merrilee Rush & The Turnabouts van funcionar molt durant els seixanta i els 70 per anar a poc a poc diluint-se en l'oblit, encara que crec que segueixen en actiu. Merrilee Rush està casada amb el cantautor i actor Billy Mac i tots dos tenen a Seattle, en una antiga granja familiar, un negoci de cria de gossos, sobretot se centren en la raça Old English Sheepdog. .

Christina Aguilera – Bound to you 2010

L'altre dia em vaig quedar amb ganes de puntxaros a la cantant Christina Aguilera (Staten Island, Nova York, 18 de desembre de 1980) i és que he de reconèixa que despres de tornar a escoltar la banda sonora de "Burlesque" vaig recordar que la primera vegada que la escoltà em va sorprendre i molt, fins al punt d'anar-me'n a veure la pel.lícula quan es va estrenar i que també em va encantar, tot i no ser res més que un simple film musical per que es llueixin les seves protagonistes Christina Aguilera i Cher, és clar que ¡Quina música! Aquesta cançó que us porto avui “Lligat a tu”, és una de les que es van incloure a aquesta bona banda sonora i va està número 1 en això dels Itunes als Estats Units i Canadà. No s'ha publicat com a senzill, però si el vídeo que va sortir el 11 d'agost del 2010, encara que la pel.lícula no es va estrenar fins desembre del 2010. Quan Christina Aguilera va fer el “Stripped Tour” l’any 2003 per promocionar el seu disc “Stripped” va recaptar 75 milions de dólars, sent un dels més exitosos de l’any..
Christina Aguilera a una escena del film "Burlesque"


The Flying Pickets – Only you 1983

Ara al programa d’avui d’Un Toc de Rock us porto tot un “peaso cansión” que ens interpreten The Flying Pickets que van ser una de les grans formacions fen música a acappella de la industria discográfica britànica. El tema “Only you” dels The Flying Pickets va ser sens cap dubte el seu gran hit, però no era original d’ells, es tractava d’un cover de la cançó del grup Yazoo que The Flying Pickets versionaren fent-la seva. The Flying Pickets es van fundar l’any 1982 i van tenir diverses formacions, però els membres originals eren Brian Hibbard, Ken Gregson, David Brett, Red Stripe, Rick Lloyd, Gareth Williams, Ron Donachie i Christopher Ryan que eren un grup d'actors de teatre, però per la banda han passat 28 o 29 cantants més. Actualment The Flying Pickets segueixen en actiu, però ja sense cap dels seus components originals. Per cert, aquesta cançó que es la més recordada del grup, va ser versionada per ells mateixos cantan-la en castellà.

Bobby Vinton – Blue Velvet

Bobby Vinton va ser un cantant pop que va començar a gravar a principis dels anys 60, però tot i ser molt reconegut al seu país i s'en "Blue Velvet" el seu gran hit, sols va triomfar a Europa gràcies a la seva versió del "Segellat amb un petó" que va publicar l’any 1972. Bobby Vinton va néixa el 16 d'abril de 1935 a Canonsburg, Pennsylvania, però no sols era cantant, Bobby Vinton era també un gran multi instrumentista i a més de cantar tocava piano, clarinet, saxo, trompeta, bateria i oboè. El tema “Blue Velvet” que escoltem ara per tancar Un Toc de Rock, va ser número 1 als Estats Units l'any 1963 i fou utilitzat posteriorment en una pel.lícula de cine negre que es va titular així "Blue Velvet" i que era un trhiller molt interessant. A la pel.lícula la cançó la cantava l'actriu Isabella Rossellini. Actualment Bobby Vinton viu retirat a Englewood, Florida
Isabella Rossellini a la pel.lícula "Blue Velvet" cantant la cançó

La frase amb què acabarem avui és del cantautor argentí: León Gieco (Santa Fé, 20 de novembre de 1951) autor entre altres, de la cançó "Solo le pido a Dios" i que va manifestar:


“La música es una cosa amplia, sense límits, sense
 fronteras i sense banderas”

Tanquem per avui la barraqueta d’Un Toc de Rock des de la xarxa d’emisores de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya que emeten el programa, Altafulla Ràdio, Ona La Torre, Ràdio L’Hospitalet de l’Infant i Ràdio Cap de Creus i foto el camp. Ens tornarem a trobar en el proper programa, fins llavors, a reveure.

Apa! Ens veiem pel món.

Mario Prades

No hay comentarios:

Publicar un comentario