El Blog de Mario Prades

Posa't en contacte amb mi mitjançant el correo electrònic: tocderock@hotmail.com

martes, 23 de noviembre de 2010

Un Toc de Rock programa 24-11-2010

Nota del Productor, realitzador i director: 
Tots els programes exposats en aquest blog, 
disposen  d'un  enllaç  per  descarregar-sels, 
sempre situat a peu de pàgina.

La  tempesta  es  va  endur la sorra de la platja
i  semblava  que  el  pi  centenari estava  mort. 
Quan van construir el  Passeig  Marítim entre
Salou  i  Vilafortuny  el van deixar allà ... i el pi 
va sobreviure. La natura és més sàvia que
nosaltres (Fotos: Mario Prades)

Avui he començat el programa molt inquiet i és que m'han dit que per l'estudi va passejant-se una serp i això sempre és preocupant. De fet, crec que anem a començà Un Toc de Rock escoltant a Al Wilson que té experiència amb les serps.

Benvinguts a Un Toc de Rock

Al Wilson – The Snake 1968

Dos temes marquen la carrera de Al Wilson, d'aquest cantant de color nord-americà, "Show and Tell" que va arribar al nombre 1 i la que estem escoltant "The snake" que va aconseguir el lloc 27 en les llistes del seu país. Va néixa el 19 de juny de 1939 a Meridian, Mississippi i va morir a Fontana, Califòrnia, el 21 d'abril de 2008 a causa d'una insuficiència renal. Va estar en actiu des de 1959 fins a la seva mort.

Al Wilson

Cliff Richard & The Shadows – Singing the blues

És una de les últimes gravacions de Cliff Richard, el cantant més representatiu del rock i pop dels seixanta a Anglaterra i la seva clàssica banda d'acompanyament The Shadows. La veritat és que les seves carreres sempre han estat lligades i si bé és cert que de vegades Cliff va gravar sense el grup, sempre era perquè volia acompanyaments més orquestrals. De fet no es van separar fins a 1968. Ells van ser els que sempre van tenir una carrera paral.lela amb grans hits com “Apache”. Cliff va reaparèixer als escenaris amb The Shadows el 14 de juny de 2004, al London Palladium. Aquest és un bon tema que ja va gravar B. B. King als anys seixanta.



Cyndi Lauper – Just for fool 2010

La menuda i veterana cantant i actriu Cyndi Lauper ha tret un nou disc ple de blues i bones col.laboracions. Es tracta de l'àlbum "Memphis Blues" publicat el 22 de juny d'aquest any. El tema que us he seleccionat compta amb la col.laboració del harmonicista i cantant Charlie Musselwhite i es va gravar en els estudis Electraphonic a Memphis, Tennessee i inclou aparicions d'artistes convidats com B.B. King, Jonny Lang, Allen Toussaint, Ann Peebles i Charlie Musselwhite. Gravat amb músics de sessió en directe i en analògic, amb els arranjaments de Cyndi en el propi estudi. Va sé produït per Scott Bomar i barrejat pel seu col.laborador habitual William Wittman. Entre els músics de sessió trobem els veterans Lester Snell i Skip Pitts, amb Leroy Hodges i Howard Grimes. El trompetista Marc Franklin i els saxofonistas Kirk Smoth i Derrick Williams a la secció de metalls. Cyndi va néixa a Brooklyn, Nova York, el 22 de juny de 1953 i el seu nom complet és Cynthia Ann Stephanie "Cyndi" Lauper, va vendre més de 30 milions d'àlbums arreu del món i va ser la primera cantant femenina a tenir 4 singles d'un mateix àlbum en el top 5 del Billboard.


Cyndi Lauper, sempre llampan i plena de colors,
com si es tractes d'un anunci d'Agatha Ruiz de la Prada


Fairground Attraction – Perfect 1988


Va ser un grup escocès de folk i pop actiu de 1987 a 1990. En la seva carrera destaca el single "Perfect" que escoltem avui a Un Toc de Rock. La banda estava liderada per la cantant Eddi Reader. Van debutar el 1988 amb l'àlbum "First of a million Kisses" que incloïa la cançó "Perfect", que va arribar a número 1 al Regne Unit al maig del 88. Quan es trobaven ultimant el seu segon àlbum el grup es va desfer, algunes de les cançons es van publicar posteriorment, crec que van ser 8. El grup estava integrat per Eddi Reader, cantant i guitarra nascuda el 28 d'agost de 1959 a Glasgow, també a la guitarra Mark E. Nevin, nascut el 13 d'agost de 1959 a Ebbw Val, Gales. El guitarró estava a càrrec de Simon Edwards i Roy Dodds enfront de la percussió. Eddie va començar posteriorment una discreta carrera en solitari.





The Turtles – You Don't Have to Walk in the Rain 1968

Es van crear a l'Institut Westchester High de Los Àngeles el 1965, quan el cantant Howard Kayla i Mark Volmer (guitarra. saxo i cantant) van decidir crear una banda. La seva cançó més popular va ser "Happy togheter", que per cert no havien de gravar.la ells, però tots els grups als quals se la van proposar, entre ells The Monkees, la van rebutjar, no els va agradar. ¡Lumbreras! Va ser número 1 indiscutible traient de aquesta posició al "Penny Lane" dels Beatles. Però tenen moltes altres bones peces en el seu repertori, com aquesta que escoltem aquí, a la sintonia d'Altafulla Ràdio i Ona La Torre. Es tracta del tema "You Your say Have to Walk in the Rain" (No has de caminar sota la pluja) que va estar produït per Ray Davis de The Kinks. El 1969 els Turtles es dissolen. En els 70’s Howard Kayla i Mark Volmer van seguir tocant junts com a duet i sota el nom de Flo & Eddie i per cert, eren parella sentimental. A mi aquest single m'el va enviar des de el seu pais, la meva novieta mexicana, la Magnolia.


The Turtles una sólida carrera en torn del "Happy Togheter"

The Cowsills – The rain, the park and other things 1967

Eren de de Newport, Rhode Island i el grup ho integrava tota la família. Es van crear en l'estiu de 1965 per quatre germans: Barry, Bill, Bob i John Cowsill, controlats pel pare. Després del seu èxit inicial, se'ls van unir els seus germans Susan i Paul i la mama Barbara, només va quedar el seu germà Richard qui no va cantar amb el grup, encara que va ser el director i promotor. Entrarien en la història de la música gràcies al tema "La pluja, el parc i altres coses" que aconseguiria vendre 1 milió de còpies i arribar al número 2 en les llistes del Billboard a finals de 1967, el "Daydream Believer" dels Monkees primer i el "Hello Goodbye" dels Beatles després, li impedirien arribar al número 1. El 1969 Bill va ser acomiadat del grup pel seu pare pel fet que el va sorprendre fumant marihuana. ¡Pecat mortal! Es van desfer el 1970 si bé alguns dels germans van reprendre la banda en 1990. D'ells qui té una carrera en solitari molt interessant és Susan. Varis d'ells han mort tràgicament, un parell al Huracan Katrina que va assolar Nova Orleans. Al pais va ser versionada pels mallorquins Grupo 15.



Peter & Gordon – Crying in the rain

I seguim amb la pluja. Aquest duet britànic va funcionar molt bé a mitjans dels seixanta. El hit més important de la seva història va ser "A World Without Love" que va arribar al nombre U als Estats Units i que a Espanya van versionar Els Mustang, però a mi sempre m'ha agradat aquest tema que, casualment, mai es va classificar en les llistes. El duet Peter & Gordon eren Peter Asher and Gordon Waller. Peter era germà de Jane Asher, l'eterna núvia de Paul McCartney fins que aquest es va casar amb Linda Eastman. Per cert que quan es van casar jo treballava als laboratoris de la Kodak a l'Hospitalet de Llobregat i ens van enviar un comunicat intern a tots els esforçats currantes perquè tinguéssim clar que la britànica Linda Eastman, no tenia res a veure amb l'empresa nort-americana Kodak Eastman Company.Van estar en actiu fins a la mort de Gordon, a causa d'un atac al cor, el 17 de juliol de 2009.




Badfinger – Without you 1970

Us parlava fa diversos programes d'ells. Badfinger són els autors d'aquest tema que va ser el gran èxit en la carrera de Nilson. Pertanyien a l'escuderia Apple, el segell de The Beatles i van tenir una bona trajectòria tot i també que van patir molts problemes legals que van impedir la sortida de més d'un dels seus àlbums, tot i que en algun moment se'ls va considerar successors dels de Liverpool. El grup en els seus inicis es va anomenar The Iveys, i va ser format a Gales, pel guitarrista Peter Ham. Al seu costat hi havia el baixista Joey Molland, Mike Gibbins a la bateria i Tom Evans guitarra. El tema que escoltem estava inclòs en el segon LP titulat "No dice" de 1970. El 23 abril 1975 Peter Ham es va suïcidar en el seu garatge i Tom Evans es va penjar el 19 de novembre de 1983.


Badfinger

Led Zeppelin – Starway to heaven

És un dels millors temes dels Zeppelin, la banda més pessetera de la història, això si, una autèntica fàbrica de fer diners. Va ser creat el 1968 pel guitarrista Jimmy Page, que va tocar amb The Yardbirds, amb John Paul Jones com a baixista i teclista (a qui Page coneixia de treballs anteriors amb The Yardbirds), el cantant Robert Plant i John Bonham a la bateria (que havian coincidit a The Band of Joy). Han venut més de 300 milions d'àlbums en el món, inclosos 111 milions només en els Estats Units i és la segona banda amb més discos de diamant (atorgats cada deu milions d'unitats venudes als EUA) de la història de la música, només per sota de The Beatles. Una vegada les autoritats de Singapur van impedir a la banda entrar al país per fer un concert pel fet que tenien els cabells massa llargs. "Stairway to Heaven" té una progressió rítmica inicial molt semblant al tema instrumental "Taurus" del grup Spirit, banda de la qual Led Zeppelin havia estat teloners el 1968 i després d'una demanda van arribar a un acord economic La veritat és que van rebre un munt de demandes per plagi i això va fer que tinguessin molt males relacions amb la premsa. John Bonham va morir en Boleskine House, la mansió de Page, asfixiat per l'aspiració accidental del seu propi vòmit provocat pel consum excessiu d'alcohol, el 25 de setembre de 1980 i amb la seva mort es va desfer el grup. Page es o era un gran enamorat de les cosses esotèriques i li agradaba jugar amb lo sobrenatural, aixó li va portar problemes amb el Robert Plant que va acabar culpan.lo de la mort del seu fill a causa d’una meningitis, mentres ells estaben jugan amb una Quija. Van ser la banda que millor controlar les vendes dels seus discos i no obstant això també són el grup amb més discos pirates de la història.


Led Zeppelin

The Bacon Brothers – Ten years in Mexico

Qui són els Bacon Brothers? Important pregunta ja que aquesta és la curiositat que avui us porto. Bé, es tracta d'un duet de country-rock nord-americà integrat per Michael Bacon i el seu germà Kevin. La curiositat és aquest últim, ja que es tracta de l'actor Kevin Bacon, el mateix que va protagonitzar "L'home invisible", "Línia mortal", "Tremolors", "JFK", "Apollo 13", "Pena de Mort", "Mystic River , "Homicidi en primer grau", etc. Va néixa el 8 de juliol de 1958 a Filadèlfia, Pennsilvània i al costat del seu germà tenen aquest grup amb els que ja ha gravat 6 LP's, ¡Ahí es na! A gaudir-lo.




The Bacon Brothers


The Mavericks – This broken heart

Eren la banda liderada pel cantant i guitarra Raul Malo que de dolent només tenia el cognom. Ja no existeixen com a grup i Raul té la seva pròpia carrera en solitari i la paral.lela amb Els Super Seven. The Mavericks es van crear el 1984 a Miami, Florida i després d'una brillant trajectòria professional es van desfer el 2003. Els van englobar dins de la "new american music". El tema us ho he extret d'un recopilatori retrospectiu que es va editar el 22 de juny de 2004. Pel grup van passar importants músics del country-rock com Robert Reynolds (Baix i cantant), Paul Deakin (bateria i veu), Nick Kane (guitarra i veu), juntament amb David Lee Holt, Ben Peel, Eddie Perez i Jaime Hanna.





Bob Seger & The Silver Bullet Band – Like a Rock 1986

El cantant, guitarra i compositor Robert Clark Seger va néixer un 6 de maig de 1945 i entre d'altres hits és co-autor de l'èxit dels Eagles "Heartache Tonight" i si bé el tema considerat més important en la seva carrera és "Old Time Rock and Roll" jo em quedo amb el que escoltem avui "Like a rock"que donava títol a un LP publicat el 1986. Va començar el 1961 i a partir de 1974 va treballar al costat de la Silver Bullet Band, la banda de la bala de plata i va aconseguir importants xifres de vendes. En aquest enregistrament compta amb la Silver Bullet Band: Craig Frost a l'òrgan, sintetitzadors i piano, Chris Campbell al baix i Alt Reed als saxos. I ames amb músics addicionals, entre ells Dawayne Bailey i Rick Vito a les guitarres, Russ Kunkel s'encarrega de la bateria i el grup vocal The Weather Girls integrat per Izora Armstead i Martha Wash als cors, on també trobem Timothy B. Schmit dels Eagles. "Like a Rock" va aconseguir el primer lloc en les llistes americanes.


The Bee Gees – Too much heaven 1979

I tancarem el programa d'avui d'Un Toc de Rock amb els germans Gibbs i una de les grans balades de la seva segona època dels The Bee Gees, es trobava dins de l'àlbum "Spirits Having Flown" que van publicar després de l'exitós "Febre del dissabte a la nit" i que es va editar el 1979 i va aconseguir el primer lloc a les llistes dels Estats Units. També el tema ho va aconseguir, però ja va ser l’any 1981. Barry va néixa l'1 de setembre de 1946 a Douglas, Illa de Man, els bessons Robin i Maurice ho van fer el 22 de desembre de 1949, amb 38 minuts de diferència. Maurice Gibbs va morir el 12 de gener de 2003.



Ara us deixo en bona companyia, la dels Bee Gees i la sintonia d'Altafulla Ràdio i Ona La Torre, per ara acaba Un Toc de Rock, però en el pròxim programa tindrem més i espero que millor.


A reveure.

Mario Prades... un amic

Enllaç per descarregar el programa
Link to download the programa

No hay comentarios:

Publicar un comentario