El Blog de Mario Prades

Posa't en contacte amb mi mitjançant el correo electrònic: tocderock@hotmail.com

martes, 16 de noviembre de 2010

Un Toc de Rock programa 17-11-2010

Nota del Productor, realitzador i director:
Tots els programes exposats en aquest blog, 
disposen  d'un enllaç  per   descarregar-sels,
sempre situat a peu de pàgina.

L'actor andorrà/francès  Gil Vidal  i  el director  Miguel Iglesias 
en un  dinar familiar  a  l'apartament de l'últim d'ells a Cambrils
(Foto: Mario Prades)


Avui començarem el programa escoltant una bona col.laboració. A principis dels 90 el segell Universal englobar cantants i grups d'estils molt variats sota una mateixa etiqueta, la van cridar "New american music" i només hi havia un nexe en comú entre tots ells, en major o menor mesura, tots posseïen un toc de country . Escoltarem a Un Toc de Rock alguns dels components de les noves generacions del country music, però començarem amb un veterà i un altre encara més veterà.

Benvinguts a Un Toc de Rock

Alan Jackson y Jimmy Buffett – Margaritaville 1999

Va ser una composició de Jimmy Buffett que es va convertir en el gran hit de la seva carrera, allà pels principis dels 60. El tema està catalogat amb la posició 234 en la llista de "Les millors Cançons del Segle XX". Jimmy va néixer el 25 de desembre de 1946 a Pascagoula, Mississippi. El tema que escoltem era al LP "Under The Influence" on Alan Jackson el va recuperar el 1999 i per a la gravació sol.licitar la col.laboració del seu autor. Jackson va ser un dels artistes que es van trobar englobats dins del "New American Music". Va néixer el 17 d'octubre de 1958 a Newnan, Geòrgia i ha venut més de 90 milions de discos.


Doc Walker – One last sundown

És un dels bons grups de country sorgits al Canadà. Es van formar en Portage La Prairie, Manitoba el 1996 i el grup està integrat per Chris Thorsteinson, Dave Wasyliw i Murray Pulver. El tema va ser single el 2008 arribant al lloc 82, però, l'àlbum on es trobava "Beautiful Life", va aconseguir la posició 32 i sona aquí, per a tots vosaltres que escolteu des de l'altre costat del receptor, en la sintonia d'Altafulla Ràdio i Ona La Torre per tot el Baix Gaià.




Jamie Richards – With you

És un altre d'aquests joves cantants country nord-americans que són ignots aquí a Espanya. Jamie Richards és d'Oklahoma i el vaig descobrir en un recopilatori de country music que va arribar a les meves mans des dels països nòrdics. Cantant, guitarra i compositor, ha treballat com a compositor per a diverses companyies discogràfiques i sona avui a Un Toc de Rock. El tema crec que es trobava en el seu tercer disc "Drive", però no em feu gaire cas. Ha col.laborant i actuat amb artistes com Kevin Fowler, Walt Wilkins, i Graw Cooder. Kevin Fowler va escriure i va gravar un dels bons temes del country més recent, "Loose, Loud and Crazy", co-escrit amb Jamie.


Jody Jenkins – I just couldn’t go on

Seguim amb les noves generacions de la música country. Cantant i guitarra oriünd de San Antonio, Texas, Jody ve d'una família de músics, el seu avi i el seu pare també es dedicaven al country i la música texana. Lidera la seva pròpia banda, la Jody Jenkins Band i va debutar amb "Dancin 'the Night Away", el 1999 i acaba de publicar el seu últim àlbum "Under A Texas Moon". Deu anys entre cada un dels discos. Esperem pel bé de la música que no tarda tant a publicar el tercer disc.


John Miles – Music 1976

Va ser el gran hit del cantant, guitarra, teclista i compositor britànic John Miles, nascut a Jarrow, el 23 d'abril de 1949. Es va publicar el 1976 i es va incloure en el LP "Rebel". Va aconseguir el Top-3 a Anglaterra i el tercer lloc en Estats Units. Miles va ser membre del grup The Influence, on també estaven Paul Thompson, que va ser bateria amb Roxy Music i Vic Malcolm, després guitarra de Geordie. També va formar la seva pròpia banda anomenada The John Milers Set abans de començar la seva carrera solista el 1971. Ha posat la veu en diversos temes d'Alan Parsons Project i en moltes gires acompanyar a Tina Turner com a cantant per als duets. La veritat és que té 18 discos gravats entre àlbums d'estudi, recopilacions i directes, però cap va funcionar com el primer, "Rebel".


John Paul Young - Love is in the Air 1977

És australià i el seu gran hit va ser aquest tema "L'amor està en l'aire". John Paul Young va néixa el 21 de juny de 1950 a Glasgow, Escòcia, però es va traslladar a Sydney de nen. A principis dels 70 va ser el cantant del grup Elm Tree i després va ser Ananies en la producció australiana de "Jesucrist Superstar" fins 1974. Publicat el 1977, dins del seu segon treball en solitari, "Love is in the Air", va arribar a ser èxit a nivell mundial durant 1978, aconseguint el número 2 en les llistes australianes, el 7 a les dels Estats Units i el 5 en el Regne Unit. La veritat és que no va fer res més que fos remarcable i viu de les rendes del seu únic hit.


F.R. David – Words 1982

Curiosament i malgrat el seu nom no era ni nord-americà ni britànic, FR David era francès i nascut a Tunísia, l'1 de gener de 1947. I és que F.R. David era un pseudònim, el seu nom real és Eli Robert Fitoussi. El 1982 va publicar el single "Words" també el seu únic hit i que el va catapultar al més alt en les llistes de tot el món. Va començar a destacar quan s'uneix a la banda d'acompanyament de Vangelis com a guitarra. També va tocà amb The Doobie Brothers, Richie Evans i Toto, entre d'altres i tot això mentre el single s'anava venent fins arribar a superar les 8 milions de còpies. Va ser després que va tenir coneixement. Va estar en llistes des de 1982 fins a l'estiu del 83. Ha gravat tres àlbums, però cap es va acostar a l'èxit del single "Words" i és que hi ha paraules que tenen molta importància. De fet recordo que el meu pare sempre emb deia: “Nano, tinguis cura del que dius, dol més una paraula que una bufetada”.


Bobby McFerrin – Don’t worry, be happy 1988

És un d'aquests temes que formen part de la història de la música. El que pocs recorden o van arribar a saber és que Bobby McFerrin era un gran músic de jazz, cantant a capella i director de Big Bands. Va néixer a Manhattan, Nova York, l'11 de març de 1950. Va ser la primera cançó a capella que v’arribar al número 1 en la llista del Billboard, mantenint-se en aquesta posició dues setmanes al setembre de 1988. El títol està pres d'una famosa frase de Meher Baba que es va incloure en targetes postals, pòsters, cartells i altres suports. Va ser usada en la banda sonora de "Cocktail", protagonitzada per Tom Cruise. Més recentment es va utilitzar en el film "Jarhead". I aclarim, tot i els rumors sorgits, Bobby mai es va suïcidar i que jo sàpiga, segueix viu i ballugant la cua.


Zucchero, Paul Young – Senza una donna 1991

Va ser el tema que va consolidar internacionalment a Zucchero, aquest gran músic, compositor i cantant italià. Va néixer a Roncocesi di Reggio Emilia, el 25 de setembre de 1955 i va començar tocant la guitarra i el saxo. En la gravació d'aquesta cançó col.laboran el cantant britànic Paul Young i el gran guitarrista Eric Clapton, aconseguint el quart lloc en les llistes angleses, el segon en les alemanyes i es va quedar al 23 als Estats Units. Avui sona a Un Toc de Rock, des dels Altafulla Ràdio i Ona La Torre.


Bruce & Bongo – Britania 1986

Són dos cantants i productors alemanys o anglesos, no estic segur, que es van fer populars en els vuitanta quan van publicà dos maxis molt discotequers, un amb la versió del clàssic de Disney "Hi Ho (Whistle While You Work)" la cançó que cantaven els nans en el film "Blancaneus" i l'altre amb "Geil". Eren Bruce Hammond Earlam, nascut el 13 de gener de 1955 i Douglas Wilgrove que va néixer el 19 de març, també del 55. Només van gravar un LP "The Geil Album" del qual us he extret aquest tema, completament allunyat del seu estil discotequer-spaghetti-comercial i que en el seu moment em va sorprendre molt agradablement.


Elton John – Your song 1970

Va ser el primer gran èxit en la carrera del cantant i pianista Sir Elton Hercules John, abans anomenat Reginald Kenneth Dwight i conegut com "Les Plomes del Rock". Ha venut més de 300 milions d'àlbums i 150 milions de singles i col.locat més de 50 cançons en les llistes d'èxits, convertint-se en un dels músics de més èxit de tots els temps. La seva etapa més brillant va ser quan formava parella artística i sentimental amb el gran compositor britànic Bernie Taupi. Sent pràcticament un desconegut tocar el piano en l'enregistrament de "Els cercles de Mr Grove" i el tema "He Ain't Heavy He's my Brother", un dels grans èxits de The Hollies. "Your song" va ser recuperada 30 anys més tard en el film "Moulin Rouge!". El 1971 es van col.locar quatre àlbums seus, simultàniament, entre els deu primers de les llistes d'Estats Units, cosa que no passava des dels Beatles. Pateix una important alopècia el que fa que usi perruquins i una gran miopia pel que sempre va fer servir ulleres estrafolàries, actualment fa servir lents de contacte. Al març de 1991 va gravar en viu al costat de George Michael la cançó "Your say Let The Sun Go Down On Me" en un concert en estadi Wimbledon, on Elton John era un convidat sorpresa de George Michael i sembla ser, segons va confessar George, que allí va ser quan Elton li va explicar un conte a la orelleta i Michael va trigar un temps en poder seure bé.


Etta James – One night 1989

El 1989 la cantant de color Etta James, una de les pioneres del R & B de Chicago, va editar l'àlbum "Seven Year Itch". D'ell us extrec aquest tema, un "peaso cansión", d'aquesta dona que segueix en actiu, superats els grans problemes que va tenir amb les drogues i l'alcohol. Amb ella Leonard Chess va innovar aquest món del R & B afegint instruments sinfónics a un gènere que mai les habia fet servir. El seu nom real és Jamesetta Hawkins i va néixer a Los Angeles, el 25 de gener de 1938. Encara està en actiu i porta ja tres Grammy, ha gravat 27 discos d'estudi, 3 directes i 7 recopilacions.


Vaya con Dios – What’s a woman 1990

Es tracta d'un grup belga, que barregen diverses tendències, entre elles jazz, R & B, blues i rock, de vegades amb tocs salseros. Vaya con Dios va ser fundat el 1986 per la cantant, compositora i productora Dani Klein, al costat de Dirk Schoufs i Willy Lambregt que seria substituït posteriorment per Jean-Michel Gielen. Des de 1991 el grup ja només és la cantant Dani Klein. Aquesta cançó va ser la més important en la seva carrera musical i estava recollida en el LP "Nigh Owls".



Amb aquest "cebollaso" em toca deixar-vos per avui. Això ha estat Un Toc de Rock, Altafulla Ràdio i enviant una salutació també als oients d'Ona la Torre. Xiquetes, xiquets, fins al proper programa. Una abraçada.


Mario Prades


No hay comentarios:

Publicar un comentario