El Blog de Mario Prades

Posa't en contacte amb mi mitjançant el correo electrònic: tocderock@hotmail.com

lunes, 17 de septiembre de 2012

Un Toc de Rock programa 18-09-2012

Nota del Productor, realitzador i director:
Tots els programes exposats en aquest blog,
Disposen  d'un  enllaç  per descarregar-sels,
sempre situat a peu de pàgina

Avui començo una nova temporada d'Un Toc de Rock i vull saludar totes les emissores de la xarxa de la Federació de Mijans de Comunicació Locals de Catalunya que han incorporat el programa a la seva programació i per descomptat a totes les que ja emetien Un Toc de Rock abans. Amb el programa d'avui, comencem junts la singladura de la setena temporada. Un Toc de Rock és un viatge en ales de la música pels nostres records, pels últims cent anys de música, per la banda sonora de la nostra vida i a Un Toc de Rock sonaran aquelles cançons que habitualment no s'escolten a les emissores comercials, sempre envoltades d'anècdotes i sobretot records. Jo sóc Mario Prades i obro ara mateix la barraqueta d'Un Toc de Rock amb una frase que espero s'us faci habitual.

Benvinguts a Un Toc de Rock

Janis Joplin – Cry baby 1971

Va ser una de les primeres que desgraciadament, es va sumar a l'anomenat Club dels 27, referint-se a l'edat de la seva mort. Janis Joplin s'ha convertit en una llegenda del rock, un mite, icona de velles i joves generacions, moltes d'elles ni tan sols havien nascut quan Janis Joplin va morir. La fusió de la música folk, hippie i el R & B va arribar amb gent com Janis Joplin, una de les grans triomfadores del Festival Woodstock 69. En ella es ratifica allò de "flors i drogues". Va morir per sobredosi quan semblava que havia superat les crisis i deixat les substàncies psicotròpiques, el 4 d'octubre de 1970, tenia 27 anys. La veritat es que Janis va comerçar a tindre problemes amb les drogues i l’alcohol quan tenía solsament 16 anys i va arrivar a pesar sols 35 kilos. Aqueta cançó es trobava en el que va ser el seu disc pòstum "Pearl", publicat el 11 de gener de 1971, va ser quatre vegades Disc de Platí i va arrivar al primer lloc del Billboard manteninse nou setmanes. Es tracte d’un àlbum incomplet ja que es van quedar una pista de veu i una altra instrumental sense acabar de gravar-se i es va publicar tal com La Rosa el va deixar en morir. Per aixó la cançó "Mercedes Benz" la trobem en aquest disc solsament a acappella i que per cert, va ser la cara B del single on estava “Cry baby”. L’àlbum va ser remasteritzat i reeditat en format CD el 31 d’agost de 1999. “Cry baby” es una composició de Jerry Ragovoy i Bert Berns que va ser gravada l’any 1963 per Garnet Mimms and the Enchanters. També l’havien gravat Otis Reding i Aretha Franklin, posteriorment ho farien Joss Stone, Allison Iraheta i Magdolna Rúzsa, entre altres. Janis Joplin va néixa a Port Arthur, Texas, el 19 de gener de 1943. L’any 2008, la revista Rolling Stone la va col.locar en el lloc 28 del llistat dels “Millors cantants de tot s els temps”. Abans de gravar en solitari Janis Joplin havia format part del grup Big Brother and The Holding Company.

Status Quo – Rockin’ All over the world 1977/2000

La cançó "Rockin 'All Over the World" és una composició de John Fogerty, el que fóra líder dels Creedence Clearwater Revival i que va incloure en el seu disc de debut editat al setembre de 1975 i titulat "John Fogerty". Els britànics Status Quo la van versionar l'any 1977, donant títol al seu desè àlbum, publicat al novembre i va ser produït per Pip Williams. El LP va arribar al cinquè lloc en les llistes britàniques, sent Disc d'Or. El single va aconseguir el lloc 3. Per cert, amb aquesta cançó Status Quo van obrir el concert Live Aid. Curiosament Status Quo, la banda més longeva del rock anglès, mai ha funcionat a nivell vendes als Estats Units. Us explicaré una altra curiositat, en el vídeo promocional de la cançó no està el baixista Alan Lancaster que en aquella època vivia a Austràlia pel tema d’impostos. Per tant es va negar a  tornar al Regne Unit per a la gravació del vídeo, en el qual va haver de ser substituït per un maniquí que portava un baix. També es va incloure la cançó en els recopilatoris dels Status Quo "Rocking All Over the Years" de 1990 que va ser doble Disc de Platí i "Essential Status  Quo" de l'any 2001, encara que la trobem en altres discos, oficials o no. Per cert, ja tenim finalment al mercat un nou treball de Status Quo titulat "Quid pro quo" que es va publicar l'any passat, però tenia que haver sortit dos o tres anys abans. Es van crear l’any 1962 i Status Quo està integrat des dels seus principis per Francis Rossi que és el líder carismàtic a més de guitarra i cantant, al costat de Alan Lancaster al baix, Rick Parfitt a la guitarra i cors i John Coghlan que s'encarrega de la bateria. Inicialment es van fer dir The Spectres i després de diversos canvis, van adoptar el definitiu de Status Quo l’any 1967. Han venut més de 130 milions de discos a tot el món.

Tom Jones – Hit or Miss 2012

El Tigre de Gal.les va publicar el 21 de maig passat el seu últim treball discogràfic fins el moment, en el qual demostra que segueix sent una de les millors veus del panorama musical internacional, malgrat la seva edat. Per descomptat Tom Jones que ja no té la potència vocal dels seixanta, però amb "Spirit in the room" se'ns mostra pletòric de força rockera, sense temes excessivament rítmics ni usant les grans balades a les quals ens ha acostumat, fa servir els mitjs temps i ens ofereix un gran àlbum sense desperdici. Ha estat produït per Ethan Johns i el disc són tot versions. Va ser gravat en els estudis Real World a Bath, propietat de Peter Gabriel. Com músics d'acompanyament va comptar amb Ethan Johns, al costat de Richard Causon (teclats, piano i guitarres), Stella Mozgawa a la bateria, Ian Jennings (baix) i Sam Dixon (baix). Aquest tema que escoltem és una composició de Odetta Gordon, cantant de color a la que es coneixia simplement com Odetta que la va gravar en l'àlbum "Odetta sings" publicat al desembre de 1970. Tom Jones, de nom complet Sir Thomas Jones Woodward, està en possessió de la Excelentísima Ordre de l'Imperi Britànic, havent estat nomenat Cavaller per la Reina Isabel II el 29 de març de l’any 2006. Tom Jones va néixa a Treforest, Pontybird, una ciutat prop de Cardiff, a Gal.les, el 7 de juny de 1940 i per cert, amb tot el que es diu dels seus origens, Tom Jones mai va treballar de miner, ni tampoc els seus pares que eran botiguers. Aixó si, la seva veu segueix sent "una mina". Abans d’acabar us diré una curiositat, els cales que Tom Jones va guanyar amb les vendes del seu primer single amb la cançó “No es res extrany”, els va destinar a comprar una casa per la seva mare.

Johnny Cash – Ghost (Riders in the sky) 1979

Una de las llegendes de la música country i una de les millors veus del génere va ser Johnny Cash, nascut a Kingsland, Arkansas el 26 de febrer de 1932 i que durant molt de temps va formar parella professional amb la cantant i compositora June Carter, nascuda el 23 de juny de 1929 a Maces Spring, Virginia. La veritat és que ambdós mantenien una relació sentimental i tot i que Johnny li havia demanat a June que es casés amb ell en diverses ocasions, ella no volia a causa dels problemes que Johnny Cash tenia amb la seva addicció a l'alcohol i les amfetamines. June Carter anteriorment havia format part de The Carter Sisters i un bon dia, durant un concert i en començar a interpretar junts la cançó "Jackson", despres de començar a sonar les primeres notes, Johnny Cash va fer parar als músics i li va demanar a micròfon obert a June Carter que es casés amb ell, dient-li que o acceptava o no seguia cantant. Finalment ella va acceptar i ell va deixar l'alcohol i les amfetes. El matrimoni va durar fins a la mort de June el 15 de maig de 2003 a Nashville, Tennessee. Johnny Cash no va poder suportar el dolor per la pèrdua de la seva dona i moriria el 12 de setembre, quatre mesos després, als 71 anys, a causa de complicacions amb la seva diabetis que li va produir una aturada respiratòria, mentre estava hospitalitzat a l'Hospital Baptista de Nashville. El títul original de la cançó que sona ara era "Ghost Riders in the Sky: A Cowboy Legend" és un tema country que va ser escrit el 5 de juny de 1948 per Stan Jones i s'han fet moltes versions des de 1949. La lletra de la cançó ens parla d'un cowboy que pateix una revelació quan veu vaques fantasmes i d'ulls vermells en el cel, perseguides per genets també fantasmes i rep un avís d'ultratomba, o canvia o serà un més d’aquells texans fantasmes. La cançó va inspirar el tema de The Doors "Riders on the Storm" que vam escoltat en un dels últims programas de la passada temporada i també la sèrie de còmics de la Marvel "Ghost Rider", las dues pel.lículas va protagonitzar-las l’actor Nicolas Cage. Johnny Cash la va incloure al LP “Silver”, gravat entre el 14 de febrer i el 23 de maig de 1979 i que va ser editat afinals del maig del mateix any, va ser reeditat en versió CD el 27 d’agost de 2002. A Johnny Cash li deien "L'home de negre" a causa de la cançó del mateix títol i a que una vegada va dir en públic que "Mentre hi hagesin injustícies en el món ell vestiria sempre de negre", cosa que va fer fins a la seva mort. Suposo que Johnny Cash va ser enterrat vestit també de color negre.

Roxy Music – Like a Hurricane 1983

Aquesta versió del tema de Neil Young ens la van realitzar en directe els britànics Roxy Music, la banda liderada per Brian Ferry. S'ha tornat a incloure en el doble CD "Roxy Music - Live at Sydney Entertainment Centre, Austràlia, 25 February 2011" editat l’any passat. En la gravació original, la que escoltem ara a Un Toc de Rock i que es va incloure en l'àlbum gravat en viu en un concert celebrat al Apollo de Glasgow, a Escòcia, el 27 d'agost de 1982, titulat "The High Road" , publicat l'any 1983 arribant al lloc 26 en les llistes britàniques i posteriorment la cançó va tornar a incloure en el "Heart Still Beating". En aquest enregistrament Roxy Music són Bryan Ferry (veu), Phil Manzanera (guitarra), Andy Makay (saxo), Neil Hubbard (guitarra), Andy Newmark (bateria), Alan Spenner (baix), Jimmy Maelen (percussió), Guy Fletcher(teclats) i als cors Fonzi Thornton, Michelle Cobbs i Tawatha Agee. Roxy Music van ser una de les grans bandes del pop i el glam britànic i es van crear l'any 1971, desfent-se en 1983, encara que des de 2001 tornen a estar a la carretera. En el 82 o potser seria en el 83, vaig tenir l'oportunitat de veure els Roxy Music en directe, a Barcelona, el concert es va realitzar en un camp de futbol, per la zona d'Horta o la Vall d'Hebron. He de reconèixa que van ser un dels grups que el seu directe més em va impactar dels que havia vist fins aquell moment. Anys més tard vaig ser convidat per Polygram a un sopar en què vaig conèixa a Brian Ferry i Mark Knopfler. El cap de promoció a Barcelona de la casa de discos era l'amic Palau, a qui per cert coneixia des que érem gairebé adolescents, tots dos vam estudiar a Los HH Maristes de Sants.
A la foto de l'esquerra Bryan Ferry, a la dreta Phil Manzanera

Amy MacDonald – This pretty face 2010

Amy MacDonald interpreta la cançó “Aquesta cara bonica” que es va publicar en single el 19 de juliol de l’any 2010 i va ser el tercer single que es va extreure del segon disc de la cantant escocesa Amy MacDonald titulat "A Curious Thing" que es va publicar el 8 de març del 2010 i s'havia gravat en els Black Barn Studios a Ripley, Anglaterraque i que per cert, ja te nou disc al carrer. En aquest àlbum Amy Macdonald va comptar amb la col.laboració de Paul Weller. Amb el seu primer álbum "This Is The Life" que es va publicar el 30 de juliol del 2007, va aconseguir ser número 1 en cinc països i va vendre gairebé quatre milions de còpies a tot el món. La cançó "This Is the Life" que donava títol, va ser nº 1 dues setmanes consecutives i va aconseguir el Doble Platí Digital. A Espanya va ser Disc d'Or. La cantant i compositora Amy MacDonald va néixa el 25 d’agost de 1987 a Bishopbriggs, Escòcia.

Cher – The shoop shoop song (it’s in his kiss) 1991

La cançó que escoltem ara i que ens interpreta l'àvia Cher, era tot un clàsic del doo wop americà, escrita per Rudy Clark i que va ser interpretada i portada a l’èxit per Betty Everett l’any 1964, si be ja l’havia gravat uns anys abans Merry Clayton. Cher la va recuperar l’any 1990 a la pel.lícula “Mermaids” i a l’àlbum “Love Hurts” que va sortir a la venda el 17 de juny de 1991 a Anglaterra i un dia després als Estats Units. En el disc van col.laborar una animalada de gent, entre ells Steve Lukather de Toto, Richard Marx, Jeff Porcaro i el seu germà Mike també dels Toto, Hugh McDonald que havie tocat amb Bon Jovi i Alice Cooper, així com un grapat de músics més. Cher va aconseguir el lloc 2 del Billboard amb el single d’aquesta cançó. Com ja us he dit en alguna ocasió, Cher sembla tenir un pacte amb el diable o bé accions del seu cirurgà plàstic, per comprovar-ho només heu de veure la pel.lícula “Burlesque” que va fer fa un parell d’anys, un simple musical, però amb una estupenda banda sonora que acollona per la seva extrema qualitat i en la que la veritable protagonista musical és Christina Aguilera i d’aquesta banda sonora ja hem escoltat cançons en diverses ocasions aquí a Un Toc de Rock. La cantant i actriu Cher es diu en realitat Cherilyn Sarkisian LaPierre, va néixa a El Centro, Califòrnia, el 20 maig 1946 i inicialment va formar amb Sonny Bono que allavors era el seu marit, el duo Sonny and Cher. Ha publicat més de 25 àlbums d'estudi, diverses recopilacions, a més de 56 singles dels quals cinc han estat número 1 del Billboard i 13 s'han classificat en llistes.
Sonny & Cher a l'época en que eren parella, aquí veureu el canvi físic de la cantant

Middle of The Road – Sacramento (A Wonderful Town) 1972

Al grup escocès Middle of the Road avui dia se'ls identifica bàsicament pel tema "Chirpy chirpy cheep cheep" de l'any 1971 i encara que realment va ser la cançó més popular de la banda liderada per la cantant Sally Carr, ells en van treure unes quantes més, entre elles aquesta que us he portat a Un Toc de Rock d'avui, sense oblidar "Soley Soley" o "Samson and Dalilah". El grup l'integraven, al costat de la cantant Sally Carr, el bateria Ken Andrew, el guitarrista Ian McCredie i el seu germà el baixista Eric McCredie que va morir el 6 d'octubre de 2007 als 62 anys d'edat. Ells van fundar la banda l'1 d'abril 1970. Posteriorment es va incorporar un cinquè membre, el guitarra Neil Henderson que em sembla recordar que va militar al grup Bay City Rollers, però va estar poc temps. "Sacramento (A Wonderful Town)" es trobava en el segon àlbum de Middle of the Road titulat "Acceleration", publicat l'any 1972. El single va arribar al lloc 23 a Anglaterra i al primer a Alemanya, però no es va classificar en els Estats Units. L'any 1976 i després de publicar un single amb "Everybody Loves A Winner", es van desfer. Middle of The Road van treure en total 4 àlbums. Sally Carr es va casar l'any 1978 amb el periodista Chick Young. Als 80 Middle of the Road van tornar a la carretera, encara que ja no van estar al centre, ni de bon tros. Una cosa, els mini shorts i les llargues cames de la Sally Carr van fer historia.

Paul & Linda McCartney – Heart of the country 1971

Un dels millors àlbums de Paul McCartney en els 70 va ser "Ram", publicat el 17 de maig de 1971 a els Estats Units i el 23 de maig a Europa. La cançó que us he seleccionat, “El cor del pais” treta d’aquest disc, està signada pel matrimoni, igual que la majoria dels temes de l'àlbum, però es va parlar que Linda no va intervenir realment en les composicions i que les cançons era només de Paul McCartney, encara que van signar tots dos. Paul McCartney volia donar protagonisme a la seva esposa. Aquest tema que escoltem ara es va publicar com cara B d'un single editat el 13 d'agostde 1971, amb "The Back Seat of My Car" a l'altra costat. Quan el disc es va reeditar en versió CD es van incloure els temes "Another Day" i "Oh Woman, Oh Why". Recordo que quan Paul i Linda es van casar jo treballava en el torn de nit, als laboratoris Kodak, a Santa Eulàlia, a l'Hospitalet de Llobregat i els pencaires vam rebre un comunicat que ens aclaria que aquellaLinda Eastman que es casava amb el component de The Beatles no tenia res a veure amb Kodak Eastman Company que era una companyia americana, Linda era anglesa i de família d'advocats, realment no era cert ja que Linda va néixa a Nova York, el 24 de setembre de 1941, era fotògraf a més de músic i fervent defensora dels drets dels animals. Va morir a Tucson, Arizona, el 17 d'abril de 1998 a causa d'un càncer, tenia 56 anys d'edat.

Dr. Hook & The Medicine Show – Sylvia’s Mother 1972

La banda de country rock Dr. Hook & The Medicine Show, es va formar a Union City, New Jersey, l’any 1969. El tema que sona avui al primer programa de la setena temporada d'Un Toc de Rock és, al costat de "Sharing the night together” de 1976, els més importants de la seva carrera, àmplia, això si. “Sylvia’s Mother” es trovaba com a cara A d’un single publicat l’any 1972 y va arribar al lloc 5 en les llistes del Billboard i al número 2 a Anglaterra. La cançó explica la història d'un home que intenta trucar per telèfon a la seva ex-núvia, la Senyoreta Sylvia, per donar-li l'últim adéu ja que ella es va a casar, però amb un altre. El nostre noi és incapaç de superar la barrera que al telèfon representa la mare de la xicota. La veritat es que la cançó és autobiogràfica, el seu autor Shel Silverstein, estava enamorat de Sylvia Pandolfi i la va cridar just quan estava fent els darrers preparatius per al seu casament. La seva mare, Luisa Pandolfi, va tractar de convèncer a Shel Silverstein que l'amor s’havia acabat i no li va permetre parlar amb ella. Dr. Hook & The Medicine Show van treballar fins a l’any 1985 conseguin molts èxits. Inicialment eren el cantant i guitarra Ray Sawyer (Alabama 01-02-1937), al costat de Dennis Locorriere (cantant, guitarra, baix i harmònica) (New Jersey 13-06-1949), el teclista William Francis (Califòrnia 16-01-1942), el guitarra George Cummings (28-07-1938) i el bateria John David (New Jersey 08-08-1942). La forta personalitat del cantant Ray Sawyer, el seu pegat sobre l'ull i el barret vaquer característic, amb la seva qualitat musical, el van convertir en líder de Dr. Hook & The Medicine Show. La veritat es que jo sempre he tingut les meves duptes sobre si veritablement li falta l’ull o es una pose. Si es tractava d’una pose, allavors imitaba al líder del grup Johnny Kid & The Pirates, banda britànica surgida a principis dels seixanta. Per cert, aquesta cançó va ser versionada per Bon Jovi.

The Notting Hillbillies – Blues stay away from me 1990

The Notting Hillbillies van ser una super banda britànica formada l'any 1990. Els componentsde The Notting Hillbillies, tots ells grans entre els grans, eren Ed Bicknell (bateria), Marcus Cliff (baix), Brendan Croke (veu i guitarra), Guy Fletcher (veu i teclats), Paul Franklin (guitarra), Mark Knopfler (veu i guitarra) i Steve Phillips (veu i guitarra). Tots ells tenien projectes estables pel seu compte a part de The Notting Hillbillies. Brendan Croke i Marcus Cliff provenien del grup Five O'Clock Shadows i Mark Knopfler i Guy Fletcher dels Dire Straits. Tant Brendan Crocker com Mark Knopfler coneixien a Steve Phillips des de finals dels 60 i havien gravat junts quan cap d'ells era encara conegut. Ed Bicknell per la seva part, era el mànager de Dire Straits i Paul Franklin era un músic d'estudi que havia treballat anteriorment amb tots ells. L’any 1990 The Notting Hillbillies van gravar el seu primer i únic àlbum titulat "Missing ... Presumed Having A Good Time", un disc ple de versions de clàsics de la música country I folk, tret d’un parell o tres de cançons composades per ells. D’aquest àlbum us extrec el tema "Que el blues es mantingui allunyat de mi" que escoltem ara i que era del veterà Doc Watson, un cantant i guitarra que precisament va morir el passat 29 de maig, tenia 89 anys d’edat.

Harry Connick Jr – I and love you so 2009

El cantant i pianista nord-americà Harry Connick Jr, nascut a Nova Orleans, l'11 de setembre de 1967, va publicar el 22 d'agost de 2009 un àlbum titulat "Your songs", ple de versions de peces que segons va confessar, sempre li van agradar. La producció la van fer Clive Davis. En la gravació del disc, Harry Connick va comptar amb les col.laboracions de dos gran músics, els germans Branford i Wynton Marsalis, així com també va col.laborar el virtuós guitarrista de bluegrass  Bryan Sutton. Harry Connick ha gravat en total 24 àlbums com a solista i ha venut més de 25 milions de discos a tot el món. El repertori i estil de Harry Connick s'aproxima molt al jazz, però ell ho fa per la via del swing i la cançó popular nord-americana. Aquesta cançó “Jo que t’estimo tant”, es tot un clàssic de la música nord-americana, va ser escrita per Don McLean que també la va gravar, va ser a l’any 1970, però de la cançó s'han fet grans versions, l'han gravat des de Elvis Presley a Shirley Bassey, passant per Rick Astley, Glen Campbell, Perry Como, Bobby Goldsboro, Emmylou Harris, Engelbert Humperdink, Howard Keel, Johnny Mathis, Nana Mouskouri, Helen Reddy, Bobby Vinton i molts altres artistes.

Lucie Silvas – Nothing Else Matters 2006

El 6 de novembre de 2006 es va posar a la venda a Espanya l'àlbum "El mateix costat", álbum de la cantant britànica Lucie Silvas. Les 12 cançons recollides en el disc son composicions de la mateixa cantant Lucie Silvas. A Espanya s’ha inclòs en el CD, una edició especial, com bonus track la cançó "Nothing else matters", un tema de Metallica que ha estat el seu gran èxit internacional i que ja va gravar inicialment l'any 2003. Curiosament aquest álbum del que us trec la cançó que sona ara a Un Toc de Rock, a Anglaterra es va publicar el 12 de març del 2007, molt més tard. Lucie Silvas es una cantant anglesa de pare neozelandès i mare escocesa que va néixa a Surrey el 4 de setembre de 1977 i que es diu en realitat Lucie Joanne Silverman. Bona cantant i pianista, així com a compositora, Lucie Silvas va atrevir-se amb el tema del grup de trash-metall Metallica i va realitzar una versió tan extraordinària que va pujar a dalt de tot de les llistes i va fer oblidar la dels seus autors. Nena prodigi, Lucie Silvas va començar els seus estudis de piano als cinc anys component la seva primera cançó d'amor als deu. Va treballar com a corista per a la cantant Judie Tzuke. Lucie Silvas a escrit cançons per a Sarah Whatmore, Gareth Gates, Rachel Stevens i Liberty X. Es va consolidar com a cantant amb "What You're Made Of" del "Breathe In", publicat l'any 2003 i que va ser el seu segon àlbum i amb el qual va aconseguir els primers llocs en gran part d'Europa. L’any passat Lucie Silvas va treure un nou disc titulat “Letters to Ghosts”.
La cantant britànica Lucie Silvas a sota cobertas de discos seus

Frankie Goes To Hollywood – The power of love 1984

Tancarem el programa d'avui d'Un Toc de Rock escoltan els Frankie Goes To Hollywood que van ser un dels grups líders del moviment techno pop anglès, sorgits a Liverpool i liderats pel cantant Holly Johnson (a la foto), un activista a favor dels drets dels gais a Gran Bretanya que havia estat baixista del grup Big in Japan i que posteriorment va tenir una més aviat discreta carrera en solitari. Frankie Goes To Hollywood eren, a més de Holly Johnson, Paul Rutherford que havia estat cantant de Spitfire Boys, Mark O'Toole, Brian Nash i el bateria Peter Gill. El seu single "Relax" els va donar a conèixa i va pujar a dalt de tot de les llistes mantenint-se sis setmanes i convertint-se en el setè senzill més venut a Anglaterra de tots els temps. Amb els seus següents singles "Two Tribes" i "The Power of Love", Frankie Goes To Hollywood van tornar a ocupar el número 1, sent el segon grup anglès en aconseguir-ho amb els seus tres primers singles, els primers van ser Gary & The Peacemakers en els 60. Frankie Goes To Hollywood funcionaren de 1980 a 1987 i són un dels primers grups que els seus videoclips eren veritables pel.lícules. Precisament per culpa del vídeo d'aquest tema que estem escoltant i que mostrava imatges nadalenques, junt al fet d'editar-se a finals de l’any 1984, erròniament la cançó va ser classificat com una nadala i se segueix programant en les emissores de ràdio quan arriben les festes nadalenques. El tema que dóna nom al primer àlbum de Frankie Goes To Hollywood, "Welcome to the Pleasuredome", va ser publicat com a quart senzill el març de l'any 1985 i els crítics van vaticinar que el grup estava en franc declivi ja que "només" va aconseguir el número dos a les llistes. Vaja colla de “Lumbreras”.
Els Frankie Goes To Hollywood, amb el sei líder Hal Jhonson al mig


Durant aquest estiu he rebut diversos correus parlant-me sobre la continuïtat de les frases de comiat del programa, de fet vaig començar a rebre-les bastant abans d'acabar la temporada passada. En els dos últims anys he anat acabant sempre amb frases interessants i puc dir que mai he repetit cap. Aquesta temporada penso seguir amb les frases de tancament, tranquils i tranquil.les que no faltaran, però avui i per primera vegada, vaig a repetir una que em van demanar, era de la cantant Janis Joplin, amb la que avui hem obert el programa i que va manifestar parlant de la seva extrema solitud:


"Quan pujo a un escenari faig l'amor amb 25.000 persones
  a la vegada, però quan baixo és per tornar sola a casa"

Tanco la barraqueta d’Un Toc de Rock, però us deixo amb molt bona companyia, la de la xarxa de emissores de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya i tothes les que emeten el programa que seguiran amb tot vosaltres des de el fons del aparell de ràdio. Tancó per ara Un Toc de Rock, tornaré al proper programa. Porteu-se be, sigueu bons, bones i no feu rés que jo no faria.

Apa! Ens veiem pel món.

Mario Prades
Enllaç per descarregar el programa (Link to download the radio program)

No hay comentarios:

Publicar un comentario