El Blog de Mario Prades

Posa't en contacte amb mi mitjançant el correo electrònic: tocderock@hotmail.com

jueves, 17 de septiembre de 2015

Un Toc de Rock 10-02


Seguint la línia establerta fa ja unes quantes temporades, a Un Toc de Rock seguirem emetent dos programes setmanals, un amb artistes interpretant les seves cançons en llengües peninsulars i un altre amb grups i cantants de més enllà de les nostres fronteres i avui obrirem amb Bob Seger, però també tindrem a Bonnie McKee, Blondie, Christie, Texas Tornados, Fairground Attraction, Traveling Wilburys, la ELO, Elvis Costello o Ben Watt, entre d'altres. Per tant ara i des de totes les emissores per les quals el programa surt a l'aire o des de la xarxa si te'l descàrregues a través del blog o al facebook de Montse Aliaga que segueix sent la coordinadora de Els Amics d'Un Toc de Rock, iniciarem el nostre viatge al passat musical, sense perdre de vista el present, per si d’acas. Jo sóc Mario Prades i ara toca obrir la barraqueta i ho faré dient com sempre que sou

Benvinguts a Un Toc de Rock

Bob Seger – The Devil’s right hand 2014

El 14 d'octubre del passat any 2014, Bob Seger va publicar un nou treball discogràfic titulat genèricament "Ride Out", el seu primer disc en 8 anys, del que us he extret aquest tema "La mà dreta del diable", una cançó plena de càrrega country-rock amb la qual avui començarem aquest segon programa d'Un Toc de Rock, dins de la Desena Temporada, deu anys amb vosaltres compartint música, records i vivències. El cantant, guitarra, piano i compositor Bob Seger va néixer el 6 de maig de 1945 a Lincoln Park, Michigan. En els anys seixanta va crear els grups Bob Seger and the Last Heard i Bob Seger System, per començar l'any 1969 en solitari fins que van passar a ser Bob Seger & The Silver Bullet Band. Possiblement la cançó més important en la seva carrera sigui "Like a Rock" que ja hem escoltat a Un Toc de Rock, però aquesta és bona i mereixia ser escoltada. Per a l'enregistrament d'aquest àlbum Bob Seger ha comptat amb l'acompanyament de Rob McNelley (guitarra), Glenn Worf (baix), Jim "Moose" Brown (teclats i guitarta) i Chad Cromwell (bateria), a més de Laura Creamer, Shaun Murphy i Barb Payton als cors, sense oblidar a The Motor City Horns als metalls i el cantant i guitarrista Vince Gill que intervé en un dels temes. La cançó que escoltem és un clàssic del country escrita i gravada inicialment per Steve Earle al 1988 i que va incloure en el seu àlbum "Copperhead Road", encara que jo vull recordar una extraordinària versió, la que van realitzar The Highwaymen que van ser la superbanda del country, una reunió de monstres del génere. Eren Willie Nelsson (30 de abril de 1933), Johnny Cash (26 de febrer de 1932 -12 de setembre de 2003), Kriss Kristofferson (22 de Juny de 1936) i Waylon Jennings (15 de juny del 1937 – 13 de febrer de 2002). The Haighwaymen van gravar tres LP's i per soposat, van realitzar les seves corresponents gires i a més a més és van publicar dos recopilatoris, això és rendibilitzar la feina ben feta.

Kelly Clarkson – Run Run Rudolph 2013

Des de fa dècades s'està dient que el rock and roll està acabat, mort i fins i tot enterrat, però cíclicament veiem que es van publicant cançons plenes de càrrega rockanrollera demostrant-nos que, com l'Au Fènix, el R & R segueix molt, però que molt viu. A l'any 2013, concretament el 29 d'octubre, la cantant nord-americana Kelly Clarkson va publicar l'àlbum "Wrapped in Red" del que ara us he extret aquest tema ple de rock and roll, tot i que l'eix central del disc van ser les cançons nadalenques, de fet aquesta, composada per Johnny Marks i Marvin Brodie, està dedicada al ren Rudolph que estira del trineu de Santa Claus. "Wrapped in Red" és el sisè àlbum d'estudi de Kelly Clarkson i el primer centrat en nadales, la producció ha estat a càrrec de Greg Kurstin. De nom complet Kelly Brianne Clarkson, la cantautora, compositora i actriu nord-americana va néixer a Fort Worth, Texas, el 24 d’abril del 1982. Va ser la guanyadora de la primera edició del concurs American Idol, una mena d'Operación Triunfo que emet la cadena Fox. Va debutar amb l'àlbum "Thankful" que es va publicar el 15 d'abril del 2003 i del que es va extreure en single el tema "A Moment Like This" que va establir un rècord als Estats Units el 5 d'octubre de 2002, en passar del número 52 al número 1, en el les llistes del Billboard, batent el rècord prèviament establert pels Beatles amb "Can’t Buy Me Love". De fet aquell primer àlbum de Kelly Clarkson va superar les dos milions set-centes mil còpies venudes sols als Estats Units. Per cert, el 27 de febrer passat Kelly Clarkson, guanyadora de tres Grammy, ha tret nou disc, es tracta de l'àlbum “Piece by Piece”.

Bonnie McKee – American girl 2013

El 23 de juliol de l'any 2013 es va publicar un senzill amb aquest tema que compartirem ara a Un Toc de Rock, a càrrec de la cantant i compositora nord-americana Bonnie McKee i que va aconseguir el lloc 24 en les llistes americanes, però tot i pujar al primer lloc a Austràlia, no es va classificar a Anglaterra. La cançó va ser escrita per la pròpia Bonnie McKee conjuntament amb Josh Abraham, Jon Asher, Oliver Goldstein, Alex Drury i Jacknife Lee. De fet va ser l'avançament del seu segon àlbum que s'havia de publicar a la primavera del 2014, però crec que encara no ha vist la llum tot i que han sortit un parell de EP’s. La cantant i compositora, de reconeguda bisexualitat, va néixer a Vacaville, Califòrnia, un 20 de gener de 1984, de nom complet Bonnie Leigh McKee i l'any 2004 va editar el seu àlbum debut "Trouble", però va passar amb més pena que glòria. Com a lletrista ha escrit cançons per Katy Petty, Fefe Dobson, Miranda Cosgrove, Britney Spears, Leona Lewis i altres i com a actriu va intervenir en el film "Augus Rush" i en diverses sèries de televisió, entre elles "CSI Nova York". 

Dave Edmunds – Queen of Hearts 1979

La temporada passada vam escoltar aquest tema en la versió que va realitzar Juice Newton al 1981 i us vaig comentar que el britànic Dave Edmunds l'havia gravat molt abans, concretament l'any 1979. Es va editar en versió single extret de l'àlbum "Repeat When Necessary" i el senzill va aconseguir el lloc 11 al Regne Unit. El cantant guitarrista i productor musical gal·lès Dave Edmunds va néixer el 15 d'abril de 1944 a Cardiff, Anglaterra i als 10 anys va crear amb el seu germà Geolf, quatre anys més gran, el Edmunds Bros Duo formant posteriorment part dels grups Love Sculpture i Rockpile abans de llançar-se en solitari, encara que la seva etapa més important va ser a finals dels 70 i en els 80. "Reina de Cors" és una cançó country-pop escrita per Hank DeVito, un home que va ser guitarrista en el grup de suport d’Emmylou Harris, els The Hot Band, ja en la década dels 80. La cançó es va convertir en una de les millors de la carrera musical de Juice Newton i la seva versió del "Queen of Hearts" que va alçar-se fins el segon lloc a Anglaterra, es va incloure a la banda sonora del film “Salvador” de Oliver Stone, també en la pel·lícula “Boogie nights” i en el video joc “Grand Theft Auto: San Andreas”. Hi han altres bones versions, entre elles les que van fer Sylvie Vartan i Melanie Laine.

Blondie – Heart of Glass 1979

Aquest "Cor de vidre" publicat en single al gener de 1979, va ser el primer gran èxit de la banda nord-americana Blondie, liderats per la cantant Debbie Harry, un dels grups més influents durant els anys 70 i que van ser una autèntica fàbrica de fer diners, aconseguint un hit darrere l'altre. Aquest single va ser número 1 simultàniament als Estats Units i Gran Bretanya i el vídeo-clip es va gravar a la discoteca novaiorquesa Studio 54. La formació original era, a més de la cantant Deborah Harry (1 de juliol de 1945, Miami), una dona de gran bellesa que fins i tot havia sigut cunilleta del Playboy, Clem Burke (24 de novembre de 1954, Nova Jersey) com a bateria i que havia tocat amb els Ramones, Gary Valentine al baix, James Destri als teclats i l'extraordinari guitarrista Chris Stein. Precisament una greu malaltia d'aquest últim va ser una de les causes de la seva dissolució l’any 1982. Deborah va tenir una interessant carrera en solitari, però allunyada de l'èxit aconseguit amb Blondie que van arribar a vendre més de 50 milions de discos. Tot va influir perquè els membres originals, llevat Gary Valentine, tornessin a posar en marxa el grup l’any 1998. Blondie és l'únic grup que ha aconseguit números 1 en tres dècades consecutives. A més a més, Debbie Harry,  està inclosa en el llibre Guinness dels Records, com la cantant més madura de la història en aconseguir un número 1 en les llistes d'èxits d'Anglaterra. Aquest tema que escoltem ara es trobava en el seu tercer LP titulat "Parallel lines" que es va editar al setembre de l’any 1978. Vull fer constar un fet, la cançó "Heart of glass" no és res més que la reversió de un altra gravada l’any 1975 per ells mateixos i titulada originalment "Once I hand Love" que tenie un ritme molt més lent, apropant-se més al blues i al reggae, sent una de les principals cançons que tocava el grup en els seus concerts, però el productor Mike Chapman li va donar un altre gir a la cançó, un altre títol i va pujar al cim de les llistes. Amb els anys Debbie sembla ser que s'ha civilitzat, però abans era tot un terratremol tronat al escenari, per mostra us posso al blog una foto d’una actuación a Los Angeles on sols li fa falta ensenyar el carnet d'identitat.

Christie – Yellow river 1970

Al llarg de la història han hagut molts grups i artistes que s'han popularitzat gràcies a una sola cançó, el que els anglosaxons defineixen com a grups de "one hit wonder", és el cas dels britànics Christie, als quals escoltarem ara amb el seu gran èxit “Yellow river”. Ens anirem a l’any 1970 amb un tema que va ser tot un supervendes, són el tercet Christie que prácticamente només són recordats avui en dia pel seu gran hit, la cançó que escoltem avui, és clar que alguns amb molt bona memòria, també els recorden per la cançó "San Bernardino" que val a dir que va funcionar molt bé a nivell vendes, però sense superar aquesta que escoltem ara a Un Toc de Rock o el “Down the Mississippi line” que era la cara B del single. Christie eren un grup angles que es van crear l’any 1969 i és tractave d’un tercet, aixó vol dir que eren tres: Jeff Christie al front de la guitarra, cantant i compositor, Vic Elmes que també tocaba la guitarra i Michael Blakley encarregan-se de la bateria, feien servir baixistes mercenaris. El tema "Yellow river" va ser el  gran èxit internacional de Christie, es van vendre singles per un tub i el món va descubrir als Christie, però ells ja portaven publicats  set discos anteriormente, de fet els Christie es van desfer no gaire després, si bé el cantant i líder Jeff Christie va tornar a posar en marxa el grup l’any 1990. Christie son una d’aquestes bandas a la que actualment sols s’els recorda per “Yellow river” que escoltem avui a Un Toc de Rock. I ara us explicaré la història del nom del Yellow River, un riu dels Estats Units i al qual aquesta cançó prenc com a referència. Resulta que quan els colons que obrien camí en aquelles terres verges van arribar davant d'ell, les aigües estaven molt brutes i negroses i al veure-les, aquells colons es van preguntar com hauria de dir-se aquell riu tan brut. La conclusió va ser que no tenien ni idea, però algú va dir "Com no podem anomenar-lo és Riu Groc, perquè no té res de groc" i mira per on que, recordant aquella afortunada frase, va ser conegut a poc a poc com "aquell riu que no podia ser anomenat Riu Groc" i finalment Riu Groc va ser el nom amb ell que es va quedar, això és històric, segons les llegendes de la conquesta de l'oest.

Elton John & Kiki Dee – Don’t go breakin my heart 1976

En moltes ocasions el món musical ha ofert duets de luxe i algunes cançons gravades simplement com una bona col·laboració, han arribat a copar les llistes d'èxits, entrant a formar part de la història del rock, és el cas d'aquest tema que escoltarem ara i que es va publicar en single el 21 de juny de l’any 1976 amb "Snow Queen" a la cara B, a través del segell The Rocket Records Company, propietat del propi Elton John i va estar produït per Gus Dudgeon. Al poc de la seva publicació el single va arribar a la primera posició tant als Estats Units com a Anglaterra. La cançó es va incloure posteriormente en el recopilatori "Elton John's Greatest Hits Volume II" de 1977. L’any 1993 Elton John i Kiki Dee van tornar a gravar junts, en aquesta ocasió va ser el tema "True love" versionant a Cole Porter. La veritat és que jo crec recordar un altre single amb "Loving You Is Sweet Than Ever" de principis dels 80, però no estic segur del tot, per tant us diré alló de sempre en aquests casos “no em feu gaire cas”. De Sir Hercules Elton John ja hem parlat en moltes ocasions, li deien Les Plomes del Rock i finalmente va surtir del armari públicament, però ara us explicaré que Kiki Dee es diu en realitat Pauline Matthews que va néixer el 6 de març de 1947 a Bradford, Anglaterra i que va començar fent cors per Dusty Springfield. Té una bona carrera, però mai a aconseguit posar un single o LP en la primera posició de les llistes cantant-la ella sola.

Fairground Attraction – Perfect 1988

Un altre grup al que avui es recorda prácticamente per una sola cançó es Fairground Attraction que va ser una banda escocesa de folk i pop que va estar en actiu de 1987 fins a l’any 1990. En la seva carrera destaca el single "Perfect", el seu gran éxito internacional i que escoltarem avui a Un Toc de Rock. Fairground Attraction estavan lideradats per la cantant Eddi Reader. Van debutar l’any 1988 amb l'àlbum "First of a million Kisses" que incloïa la cançó "Perfect" i el single va arribar a número 1 al Regne Unit al maig del any 1988. Quan es trobaven ultimant el seu segon àlbum el grup es va desfer, algunes de les cançons es van publicar posteriorment, crec que van ser 8. El grup estava integrat per Eddi Reader, cantant i guitarra nascuda el 28 d'agost de 1959 a Glasgow, també a la guitarra Mark E. Nevin, nascut el 13 d'agost de 1959 a Ebbw Val, Gal·les. El guitarró estava a càrrec de Simon Edwards i Roy Dodds enfront de la percussió. Eddi va començar posteriorment una discreta carrera en solitari, sense massa rellevancia en el nostre pais, però ha tret en total 10 àlbums d’estudi, 4 directes, a més dels trets amb Fairground Attraction.

Graham Parker & The Rumour – Going there 2015

A Un Toc de Rock i com us he dit anteriorment, també tindrem així mateix "novetats", i ho dic entre cometes ja que des que un nou disc arriba a les meves mans, ho escolto, selecciono el tema, el preparo i finalment es grava el programa, passa un temps i si tenim en compte que gravo els programes pràcticament amb un mes d'anticipació, les "novetats" poden portar tres i quatre mesos en el mercat o més si tenim en compte que hi ha hagut vacances d'estiu pel mig, amb el que ja no són tanta novetat, però les compartim en el programa ja que d'això es tracta, de compartir bona música. És el cas d'aquest tema, extret del nou àlbum de Graham Parker & The Rumour titulat "Mystery Glue" que es va publicar el passat 18 de maig i que podríem dir que és la continuació de l'àlbum de 2012, “Three chrods Good”, un disc que va significar el retorn de Graham Parker & The Romour després d'una aturada de 30 anys. En aquest nou àlbum que es va gravar en tan sols sis dies en els estudis RAK de Londres, a més de Graham Parker a la veu i guitarra, trobem a la formació original de The Rumour, integrada per Bob Andrews, Brinsley Schwarz (guitarra), Martin Belmon (guitarra), Andrew Bobnar (baix) i Stephen Goulding (bateria). Nascut a Londres el 18 de novembre del 1950, Graham Parker al costat de The Rumour són una de les formacions de culte més populars a Gran Bretanya en els 70 i la seva música sempre ha estat a cavall del rock, el R & B, el country i el soul. Abans de dedicar-se a la música Graham Parker va treballar en una benzinera i va ser criador de conills porquins. Va ser component dels grups The Black Rockers i Deep Cut Three fins que a mitjans dels 70 es va llançar ja definitivament pel seu compte, debutant com Graham Parker & The Rumour amb el disc "Howlin' Wind" editat al juliol de 1976 i que va ser produït per Nick Lowe.

Traveling Wilburys – Congratulations 1988

Ara escoltarem un tema que ens portaran una de les grans superbandas del rock, The Traveling Wilburys, un grup integrat per la unió de grans figures de la música: George Harrison, Jeff Lynne de la ELO, Roy Orbison, Bob Dylan i Tom Petty, acompanyats a la bateria per Jim Keltner que era un prestigiós músic d'estudi que havia intervingut en gravacions i gires amb George Harrison, John Lennon, Yoko Ono, la Plastic Ono Band i Ringo Starr, sent un dels bateries en el famós "Concert per Bangla Desh". The Traveling Wilburys va ser una idea de George Harrison després d'haver publicat el seu àlbum "Cloud Nine", crec que va ser al 1988 i curiosament el nom del grup deriva d'una frase que en la gravació d'aquest disc empraven Harrison i Jeff Lyne per referir-se a els errors "We'll bury' em in the mix" que podríem traduir com "els enterrarem a la barreja" i que es va convertir finalment en The Traveling Wilburys. Tot comença en un dinar entre Harrison, Lynne i Roy Orbison, després es van reunir a l'estudi de Bob Dylan a Malibú, Califòrnia per gravar la cara B del single "This Is Love", de l'àlbum "Cloud Nine" de Harrison. Tom Petty en l'enregistrament, va intervenir de forma casual, ja que Harrison s'havia deixat la seva guitarra a casa de Petty i tots dos van tornar junts a l'estudi de Dylan. Tots ells van gaudir tant treballant junts que van decidir gravar un àlbum complet i es van posar les piles sorgint "Traveling Wilburys Vol. 1", dels que us he extret la peça que escoltem ara. Les cançons de l’àlbum van ser composades entre els cinc i es va gravar en tan sols deu dies al maig de 1988 al jardí de Dave Stewart, component d'Eurythmics. Aquell àlbum va ser triple disc de Platí als Estats Units. És clar que al principi ells van sortir en els títols de crèdit amb pseudònims i fingint ser germans, fills d'un tal Charles Truscott Wilbury. Pocs mesos després de l'enregistrament moriria Roy Orbison, el 6 de desembre de 1988. En el seu honor, en el videoclip del tema "End of the Line" van incloure la guitarra elèctrica d'Orbison gronxant en un balancí mentre la resta del grup tocava la cançó. La resta dels músics van gravar un segon i últim àlbum, intencionadament amb el títol de "Traveling Wilburys Vol. 3", editat a l'octubre de 1990 que va obtenir un èxit inferior al seu predecessor en aconseguir "només" el lloc onzé a la llista del Billboard i el catorzé a Anglaterra. No van tornar a gravar i allà va acabar The Traveling Wilbury, encara que l'any 2007 es va publicar "The Traveling Wilburys Collection", una mena de recopilatori i pel mercat també corren un volum 2 i un 4, així com un “Greatest hits”.

Texas Tornados – Wasted days and wasted nights 1994

Des d'un àlbum de grans èxits publicat a l’any 1994 i titulat genèricament "The best of Texas Tornados", en el qual es recullen temes dels seus primers quatre discos, us he seleccionat per escoltar en Un Toc de Rock aquesta cançó. Ells són els Texas Tornados, una de les millors formacions del tex-mex. La cançó és una composició de Freddy Fender que també era el cantant dels Texas Tornados, paral·lelament a la seva carrera en solitari i es va incloure en la banda sonora de la pel·lícula "The Beverly Hillbillies". En aquest tema, Texas Tornados, als quals no m'atreviria de qualificar com la super banda del tex-mex, però gairebé, són Freddy Fender que realment es deia Baldemar Huerta Medina, Flaco Jimenez, Doug Sham i Augie Meyers. Texas Tornados és la reunió de quatre monstres del tex mex amb carreres paral·leles brillants. Freddy Fender (Sant Benet, Texas 4 de juny del 1937 - Corpus Christi, Texas, 14 d octubre de 2006) crec que no necessita presentació i en el programa ja ho hem escoltat en diverses ocasions, el mateix passa amb Flaco Jimenez (San Antonio, Texas, 11 març de 1939), considerat un dels millors acordionistes del món i una figura clau del tex-mex i al qual també hem escoltat en diverses ocasions a Un Toc de Rock, al costat de Doug Sham, de nom complet Douglas Wayne Sahm, nascut a San Antonio, Texas, el 6 de novembre de 1941 i que va morir a Taos, Nou Mèxic, el 18 de novembre de 1999, va ser el fundador del grup Sir Douglas Quintet, on també militava el quart membre fundador dels Texas Tornados Augie Meyers, nascut el 31 maig 1940 a Sant Antonio i que anteriorment havia format part de la Allman Brothers Band i acompanyat a Bob Dylan. La veritat és que els quatre músics també van formar part de la veritable gran superbanda del tex-mex, els Super Seven als que vam escoltar la passada temporada.

Ben Watt – Hendra 2014

El que va ser component del duet britànic Everything But The Girl, al costat de la guitarrista Tracey Thorn, una formació històrica de la música al Regne Unit que es van desfer fa 15 anys, va treure l'any passat, concretament el 14 d'abril, un nou treball en solitari, el seu segon àlbum, que és una tota una mostra de qualitat musical i com a demostració escoltarem aquest tema que dóna títol al disc, una cançó plena de bones harmonies digna de compartir a Un Toc de Rock, de fet en propers programes escoltarem més cançons d'aquest àlbum, en el qual han col·laborat Bernard Butler que és guitarrista del grup Suede i David Gilmour i en el qual totes les cançons han estat escrites pel propi Ben Watt. De nom complet Benjamin Brian Thomas Watt, el cantant, compositor i DJ, va néixer a Marylebone, Londres, el 6 de desembre del 1962. L'any 1982 va crear Everything But The Girl, un grup considerat per molts com una banda de culte i van estar en actiu fins al 2000.
El cantant, compositor i DJ Ben Watt, a sota portades de discos
Electric Light Orchestra – Don’t walk away 1980

La Electric Light Orchestra, liderada pel cantant i guitarra Jeff Lynne, van composar i interpretar l’any 1980 la banda sonora de la pel·lícula "Xanadu", protagonitzada per Olivia Newton-John, junt a Gene Kelly i Michael Beck. Val a dir que Olivia Newton-John també va cantar cinc de les cançons. Aquest tema us l'he extret d'aquesta bona banda sonora. "Xanadu", un àlbum que va aconseguir la sinquena posició als Estats Units i també al Regne Unit, on va ser doble disc de platí i va arrivar a número 1 a Austràlia. La ELO es va crear a Birmigham l’any 1970 i estava liderada inicialment per Ron Wood i Jeff Lynne. Amb aquesta bona banda anglesa que avui escoltarem, va passar una cosa curiosa. Es van convertir en un dels grups amb més vendes en la indústria de la música anglesa. De 1972 a 1986, la ELO va treure sis singles d'èxit en el Regne Unit i vint als Estats Units. Però tot i que tots ells es van col·locar dins del Top 40, consten en la història de Billboard per no haver aconseguit mai un número 1. No obstant això han venut més de 100 milions de discos. Ha partir del seu segon LP, Ron Wood que venia dels The Move, va abandonar el grup deixant el lideratge al cantant i guitarra Jeff Lynne. Us vaig dir la passada temporada que explicaria que significa el logotip de la ELO, aquesta mena de nau espaial que no és tal. Va ser mostrat per primera vegada al "A New World Record". El disseny està basat en un jukebox Wurlitzer de 1946 del model 4008. S'ha inclòs a la portada de diversos discos del grup variant les formes. Va ser a la portada de "Out of the Blue" quan es va convertir en una estació espaial, la imatge que es consolidaria com a senyal d'identitat de la ELO. A "Discovery" va ser transformat una altra vegada convertin-se en la nau que tots o casi tots, recordem.

Brandon Flowers – The way it’s alway been 2015

Des de l’àlbum “The Desired Effect” que Brandon Flowers, el que va ser cantant del grup The Killers, va publicar el 18 de maig d'aquest any, us he seleccionat per compartir a Un Toc de Rock aquest tema "La forma en què ha estat tots els dies" que tanca el disc produït per Ariel Rechstadt i que va començar a gravar-se en els estudis Battle Born que The Killers tenen a Las Vegas, tot i que es va acabar en els estudis Heavy Duty i en els Vox de Los Angeles. Brandon Flowers ha comptat amb les col·laboracions de Kenny Aronoff, Ron Francis Blake, Ethan Farmer, Bruce Hornsby, Tony Levin, Angel Deradoorian de The Dirty Projectors i Joey Waronker. Aquest és el segon àlbum del cantant nord-americà, nascut a Las Vegas, Nevada, el 21 de juny del 1981. Inicialment va formar part del grup Blush Response, però va ser expulsat a l'any 2001 quan es va negar a traslladar-se amb la resta dels seus companys a Los Angeles, ell va decidir quedar-se a Las Vegas i va respondre a un anunci del guitarrista Dave Keuning demanant un cantant i juntament a Mark Stoermer (baix) i Ronnie Vannucci (bateria), va sorgir The Killers. El 29 d'abril del 2010 a la pàgina web de The Killers, Brandon Flowes va anunciar que iniciava una carrera en solitari, sense abandonar totalment al grup. Va debutar amb "Flamingo" que es va publicar el 14 de setembre de l'any 2010.

Elvis Costello – She 1999

En moltes ocasions el cinema ha pres cançons clàssiques i les ha recuperat pujant-l’es als llocs més alts de les llistes, temes com aquest que us porto ara per tancar Un Toc de Rock per avui i des de la banda sonora del film "Notting Hill", una comèdia romàntica dirigida per Roger Michell l'any 1999 i que van protagonitzar Julia Roberts i Hugh Grant, us porto aquesta bella cançó d'amor on el britànic Elvis Costello, de veritable nom Declan Patrick MacManus (25 d'agost de 1954), radicat als Estats Units i casat des de maig del 2003 amb la cantant de jazz nord-americà Diana Krall, ens parla de tot lo important que és "Ella" per a ell i del que sent en el seu cor per "ella" encara que mai l'hi digui. La veritat és que aquesta cançó he de dedicar-se-la a "Ella", és inevitable per que Montse s’ho mereix tot i una miquera més, però també va per a totes les nenes que escolteu el programa. Val a dir que fa un parell o tres de temporades vam escoltar aquesta cançó amb la versió que van fer els Presuntos Implicados en castellà. És clar que el tema tinc que reconeixer qie no era d’Elvis Costello, és tracta d’una gran adaptació d'una composició de Charles Aznavour i Herbert Kretzmer que el cantant francès d'origen armeni va gravar ja l’any 1974, tot i que en el seu moment no va ser un gran èxit. La veritat és que "Ella" ha estat molt versionada al llarg dels anys i és que el tema, com comprobareu, val la pena.

La dita amb la què acabaré el programa d'avui se li atribueix al mític centaure Quirón, un pensador i mestre, personatge de la mitologia grega del qual es diu que va manifestar:


La història és solament la crònica d'una llarga guerra

Acaba aquí el segon programa de la Désena Temporada d’Un Toc de Rock, però no us deixo sols, us quedeu amb la bona companyia de totes aquelles emissores per les que el programa surt a les ones per la ràdio, o internet si t’el descarregues des del blog o el facebook de Montse Aliaga. Ara tancaré la barraqueta, jo sóc Mario Prades, a reveure.

Apa, ens veiem pel món

Mario Prades

No hay comentarios:

Publicar un comentario