El Blog de Mario Prades

Posa't en contacte amb mi mitjançant el correo electrònic: tocderock@hotmail.com

viernes, 24 de septiembre de 2010

Un Toc de Rock Programa 28 de setembre de 2010

Un dels que fins no fa gaire temps era un gran ignorat aquí al pais, és el guitarrista, cantant i compositor nord-americà  J.J. Cale. Curiosament les seves cançons van consolidar a Eric Clapton.


Tres d'aquests temes "After Midnight", "Travelin 'Light" i "Cocaine" es van convertir en els grans hits del guitarra britànic. Avui reivindicarem la figura del gran compositor i intèrpret nord-americà obrint el programa amb aquest últim tema.

Benvinguts a Un Toc de Rock.

J.J. Cale – Cocaine 1977

J.J. Cale va néixa a Tulsa, Oklahoma, el 5 de desembre de 1938. Mai va ser amant de grans escenaris ni va buscar el nombre UN, però també els líders del rock del sureny, Lynyrd Skyner van convertir en èxit dues de les seves composicions: "Call me the Breeze" i "I got the same old blues", fins John Mayal i Carlos Santana van gravar un tema seu "Sensitive kid", i és que les seves peces són bones, molt bones i la seva manera de tocar completament original. "Cocaine" estava recollit en el seu LP "Troubadour", publicat el 1976 i va ser un éxit interpretat per Eric Clapton. És clar que si jo hagués de recomanar un dels seus discs, seria "Shades", amb ell jo el vaig descobrir.


Jakob Dylan – Truth for a truth 2010

Líder, guitarra i cantant de The Wallflowers, trobem ara un Jakob Dylan en solitari que es manté fidel a la seva línia. És el fill petit de Bob Dylan, però les relacions amb el seu pare no són el que es diu perfectes. El fill no vol parlar del pare ni que se'l compari amb ell, però les males llengües atribueixen això a la gasrraperia del pare que sembla ser, li va pirateig un tema al seu fill. El seu segon LP en solitari es titula "Women and Country" i es va publicar el 6 d'abril passat, d'ell extrec aquesta pesa.


Huey Lewis & The News - The power of love 1983

Des de la banda sonora de "Retorn al futur" us porto el tema estrella i que també va ser el gran èxit d'aquesta banda de San Francisco, liderada per un novaiorquès, cantant i harmonicista anomenat Huey Lewis, de veritable nom Hugh Anthony Gregg III, nascut el 5 de juliol de 1950 a la ciutat dels gratacels. De 1972-1979 va tocar amb Clover. La banda sonora de "Back to future" va arribar a ser Disc d'Or


Janis Joplin – To love somebody 1970

Va néixa el 19 de gener de 1943 a Port Arthur, Texas, l'anomenaven "La Perla" i "La Rosa". Va ser una de les grans veus de les acaballes dels 60. La seva vida turmentada per la soledat i marcada pel consum de drogues i alcohol, va finalitzar a causa d'una sobredosi d'heroïna puríssima, la matinada del 4 d'octubre de 1970, a Los Angeles. Es trobava gravant el que seria el seu disc pòstum "Pearl" que va ser publicat el 1971. Els productors van mantenir les coses com ella les va deixar i per això trobem el tema "Mercedes Benz" a acappella i "Buri alive in the blues" només instrumental, que és com van quedar a la mort de Janis ja que no havia tingut temps d'acabar les enregistraments vocals. El LP de la que va ser cantant de Big Brothers & The Holding Company, la gran triomfadora del festival de Monterrey 67, es va mantenir 14 setmanes al número U de les llistes americanes. Janis va dir una vegada "Quan pujo a un escenari faig l'amor amb 25.000 persones, però després torno sola a la meva habitació". Per cert que aquesta cançó és una composició dels germans Gibbs que ja havien gravat com a The Bee Gees.


John Lennon – Mother 1970

Un altre dels grans absents del rock és John Lennon, l'ex-beatle va ser assassinat per Mark David Chapman, un tronat que es deia fan de l'anglès, a la porta de l'edifici Dakota de Nova York on aquest residia, el 8 de desembre de 1980, el mateix edifici on es va rodar "La semilla del diablo", davant de la seva dona, la Yoko. Retirat des de feia 5 anys, estava a punt de publicar el que hauria d'haver estat el seu disc de retorn "Double Fantasy" i que es va convertir en el seu disc pòstum. Va néixa a Liverpool el 9 d'octubre de 1940. Al costat de Paul van ser l'alma mater de The Beatles. Llàstima que la japonesa va arribar a menjar-li el coco de tal manera que va provocar la ruptura del grup i que encara avui, la nipona segueixi aprofitant-se del malaguanyat John. ¡I mira que arribava a ser lletja, baixeta i recargolada! Es nota que jo no la trago? "Mother" és una de les grans cançons de John i estava inclosa en el seu primer disc en solitari "John Lennon / Plastic Ono Band", publicat el 28 de desembre de 1970 i que ara sona per a tots vosaltres.


John Schneider – Whats a memory like you (Doing in a love like this)

La curiositat avui es aquesta: Actor de televisió i tambe cantant, l’hem vist fent de pare adoptiu de Superman/Clark Kent en la sèrie "Smallville" i abans de Bo Duke a "The Dukes of Hazzard". Va néixa el 8 d'abril de 1960 a Mount Kisco, Nova York i també és un bon cantant de country, cosa que ara podreu comprovar escoltant aquest tema, un dels singles més importants en la seva carrera com a cantant. Tot desde Un Toc de Rock, al 107.4 Altafulla Radio


James Taylor - You'Ve Got a Friend 1971

Cançó composta per la Carole King que també la va gravar simultàniament i portar a l’èxit, va ser el gran hit en la carrera de James Taylor, un cantautor nord-americà que va néixa el 12 de març de 1948 a Boston. i que va estar cassat amb la també cantant Carly Simon. Per cert, James Vernon Taylor va estar uns quants anys tancat en un psiquiàtric, cosa que també li va passar a Adrià Puntí. El seu àlbum de 1976 "Greatest Hits" del que us extrec la cançó va vendre més de 11 milions de còpies.



Hervé Vilard – Fais la rire

La cançó més famosa en la carrera de Hervé Villard, cantant nascut a París, França, el 24 de juliol de 1946, és "Capri c'est fini", però al meu parer aquest tema és extraordinari i tot i ser una cançó lenta és plena de força interpretativa. Fill d'una venedora de violetes i partitures que treballava a les afores del Théâtre des Variétés, de París, René Paul Hervé Villard va néixer dins d'un taxi que es dirigia cap a l'Hospital Saint Antoine i que va pagar un client de sa mare al veure.la a l’acera donan a llum. Arran de la denúncia d'una veïna, li és retirada la custòdia a la seva mare alcohòlica sota ordre judicial i és enviat, a l'edat de sis anys, a l'orfenat Saint Vincent de Paul, on va perdre el rastre de la seva progenitora. El 1967 va confessar la seva homosexualitat, convertint-se en el primer artista francès a confessar públicament aquesta orientació sexual. Un periodista el va posar, anys més tard en contacte amb la seva mare, de la qual ell es va ocupar fins la seva mort el 1981, encara que mai va voler establir ferms vincles amb ella.


Alain Barrièrre – Ma vie 1964

Alain Barrièrre va néixa a la Bretanya francesa el 18 de novembre de 1935. "Ma vie" va ser el seu èxit internacional, sense comparació el seu millor tema, però tot i tenir una llarga carrera, mai va tornar a obtenir un hit igual. El setembre del 2003 deixa els escenaris amb 71 anys. En el 1963 va representar a França en el Festival d'Eurovisió. El tema va ser gravat en castellà per Los Mustang i va ser un dels seus millors EP's.


Tom Cruise - You've Lost That Loving Feeling 1986

Un altre curiositat: A la pel.lícula "Top Gun", Tom Cruise i el "Cor de borrachuzos de la Cantina" li canten a la protagonista aquesta cançó, tot un clàssic. Això és només anecdòtic, i l'actor canta bastant malament. Però ens permet donar pas al següent tema que aquest si és una obra mestra del pop de tots els temps:


Berlin - Take My Breath Away (Top Gun Theme) 1986

I ara parlan de veres. Berlin, banda nord-americana formada el 1979 a Califòrnia i liderada per la cantant Terri Nunn. Englobats dins de la new wawe, aquesta és la seva cançó més comercial i més famosa. Formava part de la banda sonora de la pel.lícula "Top Gun". Va ser composta pel productor alemany d'origen italià Giorgio Moroder. El grup es va desfer el 1987, encara que van realitzar un tímid intent per tornar a finals dels 90.


Bread - Baby I'm A Want You 1972

Bread van ser una bona banda vocal de Los Angeles, Califòrnia. Funcionaren de 1969 a 1973 i encara que tornarien més tard, en dues ocasions, ja no va ser el mateix. Aquest tema que escolteu amb "Make It With You" són dues de les seves millors cançons. Estava inclòs en el LP del mateix títol que van publicar al 72. El grup Bread estava integrat per: David Gates, Jimmy Griffin, Robb Royer, Mike Botts i Larry Knechtel. Griffin y Botts van morir de càncer i Knechtel a causa d'un atac de cor.

 
Bread 
Janis Ian - At Seventeen 1975

Inclosa en el LP "Beetween The Lines" que va ser número 1 als Estats Units i Japó, és una de les millors cançons interpretades i compostes per aquesta cantautora de nom real Janis Eddy Fink, nascuda el 7 d'abril de 1951 a Nova York i que va guanyar un Grammy per aquest tema el 1975. Per cert, encara està en actiu tot i que al nostre país ha passat a ser una total desconeguda, coneguda només per quatre melòmans com jo, però la vull compartir amb tots vosaltres desde Un Toc de Rock.



Climax Blues Band - Hold On To Your Heart 980

Es deien originàriament Chicago Climax Blues Band, però van decidir escurçar, només una mica, el seu nom. Són britànics i es van crear el 1968. La seva música sempre ha estat una fusió d'estils sorgits de R & B que ha anat variant segons les èpoques. Els membres originals eren els guitarres Peter Haycock i Derek Holt, al costat del teclista Arthur Wood, Richard Jones al baix, George Newsom a la bateria i el cantant, saxo i harmònica Colin Cooper que va morir el 3 de juliol de 2008. El tema que escoltem es trobava a l'àlbum "Flying The Flag".


Tony Joe White - Down by the Border 1983

Bon cantant, millor guitarrista i ancare millor compositor, les seves cançons han estat èxit sempre a càrrec d'altres i això és una cosa curiosa. Han gravat temes seus fins Elvis Presley, passant per Glenn CampbellTina Turner, Brook Benton, etc. Però ell mai ha aconseguit un numero U i això que té discos per un tub (va començar a gravar el 1968 i segueix publicant), aquest tema és un exemple del que us dic, es trobava en el LP "Dangerous" que us recomano encaridament i que el de Oak Grove, Louisiana, va publicar el 1983. Perquè os feu una idea de qui es Tony Joe White, os diré que seves són les cançons "Polk Salad Annie”, "Rainy Night in Geòrgia" i "Steamy Windows". Va néixa el 23 juliol 1943... tot un veterà.


Bé, fins al proper programa d'Un Toc de Rock. Que sigueu bones i bons!

Mario Prades

Enllaç de descàrrega del programa

No hay comentarios:

Publicar un comentario